-Supersuositut käsityöohjeet

Kierretty resori, neuleohje

Resorin neulominen kuuluu neulomisen perusteisiin, ja moni onkin tottunut neulomaan resoria niin lapasiin, pipoihin kuin paitoihinkin. On silti monia tapoja neuloa resoria, ja siihen saa vaihtelua kokeilemalla välillä eri tapoja neuloa resoria. Tässä ohjeessa neuvon neulomaan kierrettyä resoria, joka syntyy yllättävän pienellä, mutta varsin toimivalla niksillä.

Kierretyn resorin etuna on napakka ja siisti ilme. Jotta siitä saa oikein siistin, niin suosittelen neulomaan resorin aina vähintään 0,5 mm pienemmillä puikoilla kuin muu työ. Tällöin resorista tulee siisti ja vahva, ja se kestää jonkin verran myös palautumista. Tärkeintä on melkein kuitenkin resorin siisti ilme, joka luo viimeistellyn tunnelman tuotteeseen.

Kierretyn joustinneuleen neulominen

Moni on tottunut toki neulomaan tavallista ja perinteistä resoria joko 1 oikein ja 1 nurin. Tai vaihtoehtoisesti 2 oikein ja 2 nurin. Näillä pärjääkin jo todella pitkälle. Yksinkertaisuudessaan kierretty resori koostuu sekä oikeista että nurjista silmoista. Jotta oikeista silmukoista saadaan napakoita ja tiukkoja, neulotaan ne takareunastaan oikein. Näin resori onnistuu todella helposti varsinkin pyörönä.

Jos haluaa neuloa kierrettyä resoria tasona, niin sekin kyllä onnistuu. Silloin ns nurjalla kerroksella neulotaan nurjat silmukat nurin takareunasta, ja oikealla kerroksella oikeat silmukat oikein takareunasta.

Neulo 1 oikein takareunasta, 1 nurin. Toista pyörönä, kunnes resori on tarpeeksi korkea.

Neuletekniikkavinkit

Suosittelen kokeilemaan ja lukemaan myös muut neuletekniikoihin liittyvät ohjeeni. Toivottavasti näistä on iloa ja hyötyä tuleviin neuletöihin! Mukana myös pari uusinta neuleohjetta, joissa on käytetty kierrettyä resoria.

Pajunkissoilla Paidan Helma

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Salmiakki ja Ilves-mekot

Onneksi olin syksyllä pari kuukautta kankaattomana, sillä nyt on suoraan sanottuna lähtenyt aivan lapasesta. Ensin oli ne Käsityömessut, sen jälkeen

Banaanidelfiinit

  Viime viikolla juuri ennen viisivuotiaan kaverisynttäreitä silmiini osui Instagramissa banaanista muotoillut delfiinit. Nopeat, helpot ja silti niin hassun hauskat

Tukuwool raitasukat

  Tämän syksyn lankaihastukseni on ollut ehdottomasti Tukuwool Socks. Neuloin siitä sukat jo itselle ja lapselle, ja juuri ennen jouluaattoa