-Supersuositut käsityöohjeet

Sukat jälkijättöisellä kantapäällä, Kulmasta kulmaan-sukat

Neuloin jo keväällä itselleni sukat aika hauskalla, mutta yksinkertaisella varrella. Sukat saivat paljon kiinnostusta Instagramissa, ja nyt syksyllä päätin kirjoittaa sukista ohjeen. Minulla sukat ovat olleet jalassa lähes päivittäin, siitä lähtien kun sain ne valmiiksi. Toivottavasti moni innostuu nyt tästä ohjeesta!

Ohuet sukat Regia Merino Yak-langasta

Nämä sukat ovat siis Kulmasta kulmaan-sukat. Päädyin neulomaan sukat Regian Merino Yak-langasta, josta löytyy suuri värivalikoima, sekä sukat saavat aivan ihanan pehmeyden. Lanka on myös yllättävän riittoisaa ja kestävää, ainakin oman testini mukaan. Minä neuloin ensimmäiset sukat harmaalla, ja toiset punaisella sävyllä.

Sukkiin voi myös toki valita juuri sellaisen fingerin-paksuisen langan, mitä sattuu olemaan jo omissa varastoissa. Suosittelen kuitenkin valitsemaan yksivärisen tai vain vähän raidotetun, jotta varren kuvio tulee kunnolla esiin. Olen antanut ohjeeseen myös lankavinkkejä, joista voi saada ideoita.

Sukat varpaasta varteen

Kulmasta kulmaan-sukat neulotaan siis varpaasta varteen. Tässä ohjeessa kantapää neulotaan aivan viimeisenä, mutta sille tehdään ensin vähän tilaa levennyksillä ja kavennuksilla. Jos siis osaat neuloa lapasten tai sukkien kärkikavennukset, osaat neuloa myös nämä sukat!

Ohjeeseen olen kerännyt vinkkejä ja neuvoja, jotta sukkien neulominen onnistuisi mahdollisimman sujuvasti.

Kulmasta kulmaan sukat, ohje

Kulmasta kulmaan sukkiin löytyy siis paljon kokoja. Oikeastaan kokoja voisi laajentaa vielä lasten sukkiinkin, sillä kuvion muoto taipuu moneen. Sukat on siis yllättävän helppo neuloa, mutta pienien niksien ja jujujen myötä näitä on ilo neuloa ja pitää jalassa.

Ohjeen voi ostaa nyt Käsityökekkerit-kaupasta tai Ravelrysta. Toivon näkeväni paljon sukkia myös Instagramissa tunnisteilla #kulmastakulmaansukat. Nyt samalla tunnisteella näkeekin jo testineulojien sukkia. Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Koot:

32 (34) 36 (38) 40 (42) 44

Lanka:

Regia Merino Yak (100 g = 400 m)

Muut vaihtoehdot:

Regia Alpaca Soft, Regia Premium Cashmere, muut fingering-vahvuiset sukkalangat

Langan menekki:

45 g (50 g) 55 g (70 g) 75 g (85 g) 100 g

Puikot:

2,5 mm sukkapuikot

TAI 2,5 mm pyöröpuikot (60-80 cm)

ylimääräinen puikko kantapään päättelyyn

Neuletiheys:

28 silmukkaa x 40 kerrosta = 10 x 10 cm

Ohuet Sukat Varpaasta Varteen

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Helppo vauvanpeitto virkkaamalla

Minä halusin neliönmallisen peiton sukuun syntyneelle vauvalle, mutta ajattelin etteivät hermoni riitä jokaiseen viiteenkymmeneen värin vaihtoon ja vielä peiton kokoamiseen.

Helppo tapa ommella hiha- tai lahjeresori

  Lapsille on muodostunut omia suosikkivaatteitaan, joita käytetään niin pitkään kuin mahdollista. Pikkusiskon yksi kestosuosikki on ollut jo pitkään keijumekko.

Ompelukaavan muokkaus, helppoja ohjeita

  Ompelukurssini tiimoilta kävimme opiskelijoiden kanssa läpi erilaisia tapoja ommella mekkoja ja paitoja ihan yksinkertaisen peruspaitakaavan ohjeella. Paitakaavasta on moneksi,