Ohuet Sukat Jälkijättöisellä Kantapäällä
| | |

Sukat jälkijättöisellä kantapäällä, Kulmasta kulmaan-sukat

Neuloin jo keväällä itselleni sukat aika hauskalla, mutta yksinkertaisella varrella. Sukat saivat paljon kiinnostusta Instagramissa, ja nyt syksyllä päätin kirjoittaa sukista ohjeen. Minulla sukat ovat olleet jalassa lähes päivittäin, siitä lähtien kun sain ne valmiiksi. Toivottavasti moni innostuu nyt tästä ohjeesta!

Ohuet sukat Regia Merino Yak-langasta

Nämä sukat ovat siis Kulmasta kulmaan-sukat. Päädyin neulomaan sukat Regian Merino Yak-langasta, josta löytyy suuri värivalikoima, sekä sukat saavat aivan ihanan pehmeyden. Lanka on myös yllättävän riittoisaa ja kestävää, ainakin oman testini mukaan. Minä neuloin ensimmäiset sukat harmaalla, ja toiset punaisella sävyllä.

Sukkiin voi myös toki valita juuri sellaisen fingerin-paksuisen langan, mitä sattuu olemaan jo omissa varastoissa. Suosittelen kuitenkin valitsemaan yksivärisen tai vain vähän raidotetun, jotta varren kuvio tulee kunnolla esiin. Olen antanut ohjeeseen myös lankavinkkejä, joista voi saada ideoita.

Sukat varpaasta varteen

Kulmasta kulmaan-sukat neulotaan siis varpaasta varteen. Tässä ohjeessa kantapää neulotaan aivan viimeisenä, mutta sille tehdään ensin vähän tilaa levennyksillä ja kavennuksilla. Jos siis osaat neuloa lapasten tai sukkien kärkikavennukset, osaat neuloa myös nämä sukat!

Ohjeeseen olen kerännyt vinkkejä ja neuvoja, jotta sukkien neulominen onnistuisi mahdollisimman sujuvasti.

Kulmasta kulmaan sukat, ohje

Kulmasta kulmaan sukkiin löytyy siis paljon kokoja. Oikeastaan kokoja voisi laajentaa vielä lasten sukkiinkin, sillä kuvion muoto taipuu moneen. Sukat on siis yllättävän helppo neuloa, mutta pienien niksien ja jujujen myötä näitä on ilo neuloa ja pitää jalassa.

Ohjeen voi ostaa nyt Käsityökekkerit-kaupasta tai Ravelrysta. Toivon näkeväni paljon sukkia myös Instagramissa tunnisteilla #kulmastakulmaansukat. Nyt samalla tunnisteella näkeekin jo testineulojien sukkia. Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Koot:

32 (34) 36 (38) 40 (42) 44

Lanka:

Regia Merino Yak (100 g = 400 m)

Muut vaihtoehdot:

Regia Alpaca Soft, Regia Premium Cashmere, muut fingering-vahvuiset sukkalangat

Langan menekki:

45 g (50 g) 55 g (70 g) 75 g (85 g) 100 g

Puikot:

2,5 mm sukkapuikot

TAI 2,5 mm pyöröpuikot (60-80 cm)

ylimääräinen puikko kantapään päättelyyn

Neuletiheys:

28 silmukkaa x 40 kerrosta = 10 x 10 cm

Ohuet Sukat Varpaasta Varteen

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.