-Supersuositut käsityöohjeet

Kurkista Suomen Kädentaidot-virtuaalimessuille – kuva vain Käsityökekkereillä

Kaupallinen yhteistyö Suomen Kädentaidot ja Tampereen messut

Tähän aikaan vuodesta lähes jokainen kotimainen käsityöläinen pakkaa jo tavaroitaan ja ostoslistojaan vuoden mielenkiintoisimpia käsityömessuja varten. Onneksi samaa innostusta ja inspiraatiota on luvassa tänäkin vuonna, mutta hieman erilaisella näkökulmalla. Tänä vuonna messut tulevat nimittäin jokaisen meidän omiin koteihin!

Tänä vuonna monet käsityömessut ovat siirtyneet verkkoon. Se on ollut varmasti meidän kävijöiden, mutta myös näytteilleasettajien elinehto. Edes jotenkin olemme voineet pitää toisiimme yhteyttä. Muutenkin käsityöharrastus on saanut tänä vuonna aivan uuden vaiheen. Itse olen huomannut, että ensin käsityökaupoista loppui kuminauhat, sitten kirjontakehykset ja nyt näyttää kohta loppuvan kynttilät uuden innostuksen vallatessa kotona viihtyvät ihmiset.

Kuva virtuaalimessuista yksinoikeudella Käsityökekkereillä

Vuosi toisensa jälkeen te lukijat olette lukeneet suurella innolla raporttejani Suomen Kädentaidot-messuista ja Tampereen huumasta, kiitos siitä. Suomen Kädentaidot-messut ovat olleet minunkin vuoden kohokohta jo yli 10 vuotta, ja jokavuotinen perinne. Suureksi ilokseni te Käsityökekkerit-sivuston lukijat saattekin tänä vuonna aivan ensimmäisenä nähdä vilauksen virtuaalisesta messumaailmasta.

Tässä artikkelissa nähtyä ennakkokuvaa messuista ei siis ole näkynyt vielä missään, ja se näytetään aivan ensimmäisenä juuri Käsityökekkereillä.

Oletteko siis valmiita? Tutustutaan nyt ensin messuihin ja muuhun ohjelmaan.

Skt Virtuaalimessut 300x250

Kuinka Kädentaidot-virtuaalimessuille pääsee?

Tampereen Kädentaidot-messut ovat asettaneet riman askeleen muita messuja korkeammalle. Virtuaalimessut ovat kävijälle maksuttomat, ja niille pääsee perjantaiaamuna avautuvien messusivujen kautta. Linkitys tulee Kädentaidot.fi-etusivulle, ja minä päivitän linkin toki myös tähän samaan artikkeliin.

Kädentaidot virtuaalimessut ovat siis auki pe 13.11 klo 8, ja jatkuvat sunnuntai-iltaan. Voit käydä messuilla niin monta kertaa kuin ehdit ja jaksat, ja tapahtumia riittää paljon.

Osallistuminen on siis maksutonta, ei vaadi rekisteröintiä. Myös sivujen selaaminen on helppoa, sillä selaaminen onnistuu eri laitteilla nettiselaimen kautta. Suomen Kädentaidot-virtuaalimessuilla on 3D-tila, josta pääsee käsiksi sekä live-ohjelmaan, että ennakkoon nauhoitettuihin videoihin. Parasta on myös se, että chat-kanavien kautta pääset juttelemaan ja tiedustelemaan tuotteista myyjiltä suoraan messujen hulinassa.

Itse odotan messuilta tänäkin vuonna uutuustuotteita, inspiraatiota ja keskusteluja niin myyjien kuin muidenkin harrastajien kanssa. Aionkin siis varmasti testata sekä yleistä chat-kanavaa, mutta myös näytteilleasettajien omia chat-kanavia. Niistä saa vinkkejä omiin ostoksiin, kuin myös toki omilta tuttaviltakin.

Livetapahtumat Kädentaidot-messuilla

Kädentaidot-virtuaalimessuilla on toki luvassa myös livetapahtumia! Messuilla riittää nähtävää ja seurattavaa, sillä kolmipäiväisillä virtuaalimessuilla on 55 ennakkoon nauhoitettua ohjelmavideota, 160 Showroom tuote-esittelyä sekä 380 näytteilleasettajaa. Lisäksi paljon muutakin, kuten siis suoraa liveohjelmaa, jossa myös minä saan olla mukana.

Live-ohjelmia seuraamalla pääsee kunnolla kiinni messujen tunnelmaan. Ohjelmat nauhoitetaan livenä Tampereelta, ja ohjelmistoa paljastetaan koko ajan lisää. Käännä siis liveohjelmat päälle esim eri välilehteen, samalla kun teet ostoksia toisella.

Ja mikä parasta, myös Käsityökekkerit on mukana messuilla! Eli olen livenä puhumassa käsityötrendeistä, uutuuksista ja tämän hetken ilmiöistä. Kannattaa siis hypätä linjoille lauantain messuhuuman päätteeksi, sillä annan vinkkejä myös sunnuntain ostospäivään. Jos olet siis aiempina vuosina innostunut jakamistani messuraporteista ja vinkeistä uutuustuotteisiin, kannattaa tämä live katsoa!

Käsityökekkerit-liveohjelma la 14.11 klo 17:00.

Muotinäytös ja ohjelmakirjasto

Muotinäytös on vuodesta toiseen Suomen Kädentaidot -messujen odotetuimpia ohjelmaosuuksia. Olen itse käynyt vuosi toisensa jälkeen katsomassa vähintäänkin vilauksen muotinäytöksestä, ja samaa suosittelen nytkin. Tänä vuonna muotinäytöksessä jokainen meistä pääsee muuten eturiviin joko skumppalasin tai teekupin kera, eikä ruuhkasta tarvitse huolehtia. Odotan itse näkeväni rohkeita yhdistelmiä, käsityöläisten hienoja tuotteita ja vähän itsellekin inspiraatiota pukeutumiseen. Varsinkin joululahjavinkkejä löytyy muotinäytöksestä aina hyvin.

Ohjelmakirjastosta pääset katsomaan valmiiksi videoituja ohjelmia ja työnäytöksiä. Mukana on siis esim haastatteluja, joita normaalisti on ollut ohjelmalavalla. Näistä tärpeistä odotan ainakin pariin kirjaan liittyviä haastatteluja. Huhujen mukaan ainakin Sormustin-Annin haastattelu hänen Korjaa kauniiksi-kirjastaan on tulossa. Kurkkaa siis nämäkin!

Showroom on näytteilleasettajien näyteikkuna, joka sisältää tuote-esittelyjä videoiden muodossa. Saat siis tutustua tuotteisiin videoiden muodossa, ja pääset kunnolla messutunnelmaan. Videoiden avulla tuotteita pääsee tarkastelemaan monesta eri kulmasta, sekä voi hahmottaa mittasuhteet paremmin kuin pelkästä kuvasta. Itse odotan näitä videoita innolla!

Kurkkaa Kädentaidot-messuille ennakkoon!

Joko olette siis valmiita kurkkaamaan messuille ennakkoon? Valmistaudu yllättymään ja nauttimaan käsityötunnelmasta myös virtuaalisesti. Juuri sinä näet tämän siis ennakkoon ja yksinoikeudella vain Käsityökekkereillä. Tätä tunnelmaa on siis luvassa kokonaiset kolme messupäivää.

Eikö näytäkin upealta?!

Suomen Kädentaidot 2020 Virtuaalimessut Aula
Virtuaalimessujen aula. Miltäköhän muualla näyttää?

Virtuaalinen ostoslista ja messuhuumaa

Ennen messuhulinaan hyppäämistä haluaisin jakaa vielä Käsityökekkereiden ja Suomen Kädentaidot-virtuaalimessujen yhteisen ostoslistan. Kannustan teitä tekemään ostoslistanne ennen messuja ja jakamaan sen IG-stooreissa tai muussa sosiaalisen median kanavassa muiden nähtäville. Selaa siis näytteilleasettajia jo ennakkoon ja haasta myös ystäväsi mukaan jakamaan ideoita!

 1. Mobiilissa paina sormea hetki kuvan päällä
 2. Valitse “Lataa kuva”
 3. Kuva tallentuu laitteellesi
 4. Valitse laitteeltasi “Jaa kuva”
 5. Valitse Instagram tai IG stories
 6. Kirjoita stooreissa kuvan päälle ostoslistasi ja tägää @-merkkiä käyttäen tarvikkeita myyvät kaupat
 7. Jaa kuva stooreihin tai IG feediin
 8. Jaa myös tyhjän ostoslistan kuva, ja haasta kaverisikin jakamaan oma ostoslistansa
 9. Jää odottamaan messuja ja messubingoa

Teimme myös messuihin sopivaa ajanvietettä, jota julkaisen myöhemmin. Eli kurkkaa messujen alkaessa perjantaiaamuna 13.11 Käsityökekkerit-Instastooriin. Julkaisen saman tehtävän myös tähän samaan artikkeliin, josta sen voi käydä lataamassa itselleen. Eli tämä sivu päivittyy myös kun messut pääsevät vauhtiin.

Muista myös tunnisteet @kadentaidot #kädentaidot

Skt Virtuaalimessut 1080x1920 Ostoslista

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

4 thoughts on “Kurkista Suomen Kädentaidot-virtuaalimessuille – kuva vain Käsityökekkereillä”

 1. Kiitos näistä houkuttavista ennakkotiedoista 🙂 Odotan innolla messuja, toivottavasti muu elämä ei häiritse messuosallistumista!

  Vastaa
  • Minäkin odotan messuja innolla! Onneksi messut on auki myös iltamyöhään ja yöllä, jolloin toivottavasti muu elämä ei häiritse 😉

   Vastaa
  • Olen ymmärtänyt, että se tulee kyllä vielä editoinnin jälkeen nähtäville. Laitan tänne kyllä heti linkin, kun se on katsottavissa 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Tyynyliinamekko

Tällä viikolla ompeluryhmässämme sai haastaa toisen tekemään jotain, ja minut haastettiin ompelemaan zero waste ompelus. Tämä siis tarkoittaa sitä, ettei

Lapsiperheen hotelliloma Helsingissä

  Aloitin perjantaina kesäloman vol. 2. Normaalisti näihin aikoihin vuotta risteilemme Tukholmaan, mutta koska sekin oli hoidettu jo keväällä, päätimme

Kierrätyshääpuku morsiamelle

  Ompelin ystävälleni tänä kesänä hääpuvun. Tähän pukuun liittyi tarina, sillä saman puvun silkissä oli vihitty myös morsiamen äiti. Suunnittelimme