-Supersuositut käsityöohjeet

Neulevinkki, joustava päättely

Varpaasta varten sukka on siitä näppärä, että sen voi tehdä juuri niin pitkäksi, kuin mihin lanka riittää. Sen haaste on kuitenkin saada sukansuusta tarpeeksi joustava, jotta sukka istuu jalkaan juuri sopivasti.

Itse yritin pitkään päätellä sukkia vain löysästi. Nyt löysin vihdoin kuitenkin kätevän, ja silti joustavan tavan päätellä. Tämä sopii niin villapaitaan, hihansuuhun kuin siihen sukkaankin.

Päättelyyn kuluu hitusen normaalia enemmän lankaa, joten se kannattaa huomioida ennen päättelyn aloittamista. Kuvissa sukkia ei ole vielä viimeistelty, ja kieroisuus katoaa siis hieman höyrytyksessä tai kastellessa. Päättely sopii hyvin siis sekä resoreihin, että muihinkin malleihin.

Joustava päättely, ohje

  1. Neulo 2 s oikein.
  2. Siirrä silmukat takaisin vasemmalle puikolle.
  3. Neulo samat 2 s takaa oikein yhteen.
  4. Neulo 1 s oikein
  5. Siirrä silmukat takaisin vasemmalle puikolle
  6. Neulo samat 2 s takaa oikein yhteen.

Toista kohtia 4-6, kunnes jäljellä on 1 s. Katkaise lanka, ja vedä se silmukan läpi. Päättele langat ja viimeistele höyryttämällä tai kastelamalla ja pingottamalla.

Ohjevideo joustavaan päättelyyn

Alla oleva ohjevideo kertoo myös saman, mutta vielä konkreettisemmin. Katso siis vielä video, ja liity Mehukekkerit YouTube-kanavan tilaajaksi!

Kurkkaa myös ohje ja video

7 thoughts on “Neulevinkki, joustava päättely”

  1. Ihastuin tähän käyttämääsi neulepintaan, jossa oikeita ja nurjia silmukoita rajaa “kohosilmukka”! Miten olet tehnyt sen?

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lasten tietovisa ja Nuppuprint juhlamekko

Olen selkeästi ottanut uuden perinteen. Aiemmin mätsäsin lapsille samanlaiset juhlamekot, mutta nyt olen huomaamattani ommellut Nuppuprintin mekkoja juhlia varten. Tämä

Huppari kotimaisesta joustocollegesta

  Kesällä ostin monta metriä kotimaista joustocollegea Käpyseltä. Halusin kokeilla kuinka hyvää laatua kotimainen joustocollege oikein on. Ja onhan se