| | | | | | |

Kukkamekko ja jakku lapselle

Viime kesänä ommeltu Nuppuprintin juhlamekko alkoi olla isommalle lapselle jo pieni. Onneksi olin ostanut kaappiin myös uutta Nuppuprintia palan, joten nyt molemmilla lapsilla on omat nuppumekkonsa.

Olen innostunut ompelemaan mekkoja joustavamattomasta puuvillasta. Niissä on sitä omaa juhlamaista tunnelmaa, ja niitä minä osaan ommella. Tykkään jopa nykyään vetoketjuista, vinonauhoista ja tukikankaista. Vähän siitäkin, että kangas pitää ääntä ommellessa, sekä toki mekkojen ulkonäöstä.

Hyvä peruskaava joustamattomaan mekkoon

Itse olen ommellut jo monia lasten mekkoja Mekkotehtaan Maibrit kaavasta. Kaavan helma on omaan makuun auttamattoman liian lyhyt, mutta noin 10 cm pidempi helma ajaa jo asiansa.

Kaava on siis simppeli, helppo ja sopii moneen. Se on myös selkeästi lasten suosikki, sillä toisilla kaavoilla ommellut joustamattomat mekot eivät ole juurikaan käytössä. Siksi palaamme yhdessä aina tähän samaan malliin.

Juhlajakku lapselle

Mekon kaveriksi ompelin myös lapsen toivoman jakun. Se on muokattu paidan kaavasta. Leikkasin kankaan jo joku aika sitten, enkä ompeluhuumassa tokikaan enää löytänyt kankaan loppurippeitä.

Jouduin siis soveltamaan jakun huolittelun. Käytin siihen lopulta lapsen haalarista ylijäänyttä pellavaviskoosia, josta tein vinonauhaa. Tällä vinonauhalla huolittelin jakun helman ja pääntien, ja näin siitä tuli todella siisti. Ehkä sitä olisi kaivattu myös taskun viimeistelyynkin, nyt kun katson vähän kauempaa.

Itse jakun kangas on NOSHin Ruutua, joka toimii tähän todella hyvin. Se on tarpeeksi jämäkkää, siinä on mielenkiintoinen struktuuri ja se on silti kesäinen ja puuvillainen.


Se aiempi Nuppuprintin kukista ommeltu mekko on ollut siis juhlakäytössä vuoden. Se on ollut niin minun kuin lapsenkin suosikki, ja jatkaa varmasti nyt PikkuSiskon suosikkina. Näitä ihania Nuppuprintin kankaita voi ostaa joko netin kautta tai Salapakasta.

Nämä Nuppuprintin kukat kuuluvat nykyään perheen asustukseen. Enää puuttuu vain mekko minulle, mutta onneksi siihenkin on jo Nuppunen-kaavakirja. Enää pitäisi valita kangas!

Similar Posts

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.