-Supersuositut käsityöohjeet

Kukkamekko ja jakku lapselle

Viime kesänä ommeltu Nuppuprintin juhlamekko alkoi olla isommalle lapselle jo pieni. Onneksi olin ostanut kaappiin myös uutta Nuppuprintia palan, joten nyt molemmilla lapsilla on omat nuppumekkonsa.

Olen innostunut ompelemaan mekkoja joustavamattomasta puuvillasta. Niissä on sitä omaa juhlamaista tunnelmaa, ja niitä minä osaan ommella. Tykkään jopa nykyään vetoketjuista, vinonauhoista ja tukikankaista. Vähän siitäkin, että kangas pitää ääntä ommellessa, sekä toki mekkojen ulkonäöstä.

Hyvä peruskaava joustamattomaan mekkoon

Itse olen ommellut jo monia lasten mekkoja Mekkotehtaan Maibrit kaavasta. Kaavan helma on omaan makuun auttamattoman liian lyhyt, mutta noin 10 cm pidempi helma ajaa jo asiansa.

Kaava on siis simppeli, helppo ja sopii moneen. Se on myös selkeästi lasten suosikki, sillä toisilla kaavoilla ommellut joustamattomat mekot eivät ole juurikaan käytössä. Siksi palaamme yhdessä aina tähän samaan malliin.

Juhlajakku lapselle

Mekon kaveriksi ompelin myös lapsen toivoman jakun. Se on muokattu paidan kaavasta. Leikkasin kankaan jo joku aika sitten, enkä ompeluhuumassa tokikaan enää löytänyt kankaan loppurippeitä.

Jouduin siis soveltamaan jakun huolittelun. Käytin siihen lopulta lapsen haalarista ylijäänyttä pellavaviskoosia, josta tein vinonauhaa. Tällä vinonauhalla huolittelin jakun helman ja pääntien, ja näin siitä tuli todella siisti. Ehkä sitä olisi kaivattu myös taskun viimeistelyynkin, nyt kun katson vähän kauempaa.

Itse jakun kangas on NOSHin Ruutua, joka toimii tähän todella hyvin. Se on tarpeeksi jämäkkää, siinä on mielenkiintoinen struktuuri ja se on silti kesäinen ja puuvillainen.


Se aiempi Nuppuprintin kukista ommeltu mekko on ollut siis juhlakäytössä vuoden. Se on ollut niin minun kuin lapsenkin suosikki, ja jatkaa varmasti nyt PikkuSiskon suosikkina. Näitä ihania Nuppuprintin kankaita voi ostaa joko netin kautta tai Salapakasta.

Nämä Nuppuprintin kukat kuuluvat nykyään perheen asustukseen. Enää puuttuu vain mekko minulle, mutta onneksi siihenkin on jo Nuppunen-kaavakirja. Enää pitäisi valita kangas!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Kukkamekko ja jakku lapselle”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

T-paitoja miehelle

  Minulla on perinteenä ommella miehelleni syntymäpäivälahjaksi t-paitoja. Tänä vuonna en aivan päässyt luovuttamaan paitoja oikeana päivänä kiireiden vuoksi, ja

Kesähaalarit kaavoineen

Ostin jokunen viikko takaperin Eurokankaan palalaarista kangaspalan viidellä eurolla. Empä olisi silloin arvannut, että sain kolmelle lapselle hellevaatteet ja hiuspannat