Pellavamekko kesään

Pellavamekot kuuluvat kesään. Juuri ennen edellisiä kesäjuhlia pari viikkoa sitten, ompelin itselleni simppelin kesämekon. Ihan täysin simppeli ommeltava se ei ollut, mutta sopii silti tyylikkäästi niin juhlaan kuin arkeenkin. Kun vaan hyväksyy pienet rypyt elämässä.

Pellava on ryppyjen sankari. Mutta elämään kuuluu kaikenlaiset rypyt, joten miksi ei sitten kesämekkoonkin.

Pellava Kässäkerho pom pomilta

Ostin pellavan Tampereen messuilta jo viime vuonna. Tämä tyylikäs vauvankakan väri sopii tunnetusti itselleni, ja sen kaveriksi kaivoin vanhasta mekosta ylijäänyttä harmaata kaveriksi. Molemmat pellavat on siis ostettu Kässäkerho pom pomin valikoimista, joista pellavaa löytyy enemmänkin.

Nykyään yksiväristen lisäksi heidän valikoimistaan löytyy myös raitaa, ruutua, pilkkua ja muitakin kuvioita. Pellava on pestyä, joten saa saa näyttää hitusen ryppyiseltä, kuten pellavan tosiaan kuuluukin.

Pellavamekon ja jakun kaavat

Mekon kaava on aiemminkin jo piirtämäni ja ompelemani mekkokaava. Sen pohja on Joka tyypin parhaat kaavat-kirjasta, mutta olen muokannut sen omaan käyttöön sopivaksi.

Kuvissa näkyvän jakun kaava taas on Lempivaatteita-kirjasta. Olen ommellut sen jo joku aika sitten, ja yllätten se saikin hyvän kaverin tästä mekosta. Minusta myös tuntuu, että tämä yhdistelmä tulee pääsemään myös valtuustosaliin kokousmekoksi.

Mekon pääntie ja kädentiet on viimeistelty myös harmaasta pellavasta tehdystä vinonauhasta. Te olettekin pyytäneet laajaa ohjeistusta vinonauhan leikkaamiseen, silittämiseen ja käyttöön, mikä on aivan loistava aihe! Sellainen on siis tulossa, ja lisää ohje-toiveita otetaan toki aina vastaan.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Pellavamekko kesään”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Laatikkotunika

    Varustauduin pääsiäisen juhlapyhiin ompelemalla jotain itselleni. Kahden vesirokon jyllätessä maaliskuussa vieraanamme jäi pääsiäisen suunnittelu ihan viime tinkaan. Siinä

#housuhelmikuu päättäjäiset

  Oliko #housuhelmikuu haasteellinen? Mitä kaikkea ehdit tekemään, vai jäikö tällä kertaa tavoite saavuttamatta? Minä tein kuun alussa housut itselleni,

Käsityökekkerti Ompeluseura

Ompelukurssi verkossa?

Kysyin instassani tässä joku päivä takaperin millaisia verkkokursseja lukijani kaipaavat. Yllätyksekseni suosituimmaksi nousi ompelun peruskurssi verkkokurssina. Ja koska nyt monilla