| | | |

Pellavamekko kesään

Pellavamekot kuuluvat kesään. Juuri ennen edellisiä kesäjuhlia pari viikkoa sitten, ompelin itselleni simppelin kesämekon. Ihan täysin simppeli ommeltava se ei ollut, mutta sopii silti tyylikkäästi niin juhlaan kuin arkeenkin. Kun vaan hyväksyy pienet rypyt elämässä.

Pellava on ryppyjen sankari. Mutta elämään kuuluu kaikenlaiset rypyt, joten miksi ei sitten kesämekkoonkin.

Pellava Kässäkerho pom pomilta

Ostin pellavan Tampereen messuilta jo viime vuonna. Tämä tyylikäs vauvankakan väri sopii tunnetusti itselleni, ja sen kaveriksi kaivoin vanhasta mekosta ylijäänyttä harmaata kaveriksi. Molemmat pellavat on siis ostettu Kässäkerho pom pomin valikoimista, joista pellavaa löytyy enemmänkin.

Nykyään yksiväristen lisäksi heidän valikoimistaan löytyy myös raitaa, ruutua, pilkkua ja muitakin kuvioita. Pellava on pestyä, joten saa saa näyttää hitusen ryppyiseltä, kuten pellavan tosiaan kuuluukin.

Pellavamekon ja jakun kaavat

Mekon kaava on aiemminkin jo piirtämäni ja ompelemani mekkokaava. Sen pohja on Joka tyypin parhaat kaavat-kirjasta, mutta olen muokannut sen omaan käyttöön sopivaksi.

Kuvissa näkyvän jakun kaava taas on Lempivaatteita-kirjasta. Olen ommellut sen jo joku aika sitten, ja yllätten se saikin hyvän kaverin tästä mekosta. Minusta myös tuntuu, että tämä yhdistelmä tulee pääsemään myös valtuustosaliin kokousmekoksi.

Mekon pääntie ja kädentiet on viimeistelty myös harmaasta pellavasta tehdystä vinonauhasta. Te olettekin pyytäneet laajaa ohjeistusta vinonauhan leikkaamiseen, silittämiseen ja käyttöön, mikä on aivan loistava aihe! Sellainen on siis tulossa, ja lisää ohje-toiveita otetaan toki aina vastaan.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Similar Posts

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.