-Supersuositut käsityöohjeet

Pellavamekko kesään

Pellavamekot kuuluvat kesään. Juuri ennen edellisiä kesäjuhlia pari viikkoa sitten, ompelin itselleni simppelin kesämekon. Ihan täysin simppeli ommeltava se ei ollut, mutta sopii silti tyylikkäästi niin juhlaan kuin arkeenkin. Kun vaan hyväksyy pienet rypyt elämässä.

Pellava on ryppyjen sankari. Mutta elämään kuuluu kaikenlaiset rypyt, joten miksi ei sitten kesämekkoonkin.

Pellava Kässäkerho pom pomilta

Ostin pellavan Tampereen messuilta jo viime vuonna. Tämä tyylikäs vauvankakan väri sopii tunnetusti itselleni, ja sen kaveriksi kaivoin vanhasta mekosta ylijäänyttä harmaata kaveriksi. Molemmat pellavat on siis ostettu Kässäkerho pom pomin valikoimista, joista pellavaa löytyy enemmänkin.

Nykyään yksiväristen lisäksi heidän valikoimistaan löytyy myös raitaa, ruutua, pilkkua ja muitakin kuvioita. Pellava on pestyä, joten saa saa näyttää hitusen ryppyiseltä, kuten pellavan tosiaan kuuluukin.

Pellavamekon ja jakun kaavat

Mekon kaava on aiemminkin jo piirtämäni ja ompelemani mekkokaava. Sen pohja on Joka tyypin parhaat kaavat-kirjasta, mutta olen muokannut sen omaan käyttöön sopivaksi.

Kuvissa näkyvän jakun kaava taas on Lempivaatteita-kirjasta. Olen ommellut sen jo joku aika sitten, ja yllätten se saikin hyvän kaverin tästä mekosta. Minusta myös tuntuu, että tämä yhdistelmä tulee pääsemään myös valtuustosaliin kokousmekoksi.

Mekon pääntie ja kädentiet on viimeistelty myös harmaasta pellavasta tehdystä vinonauhasta. Te olettekin pyytäneet laajaa ohjeistusta vinonauhan leikkaamiseen, silittämiseen ja käyttöön, mikä on aivan loistava aihe! Sellainen on siis tulossa, ja lisää ohje-toiveita otetaan toki aina vastaan.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

2 thoughts on “Pellavamekko kesään”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kesämekot ja vinkki mekkokaavaan

      Innostun herkästi uusista materiaaleista, ja joustocollege on pitkään ollut suosikkimateriaali myös kesämekoissa. Kun NOSH toi markkinoille hieman

pykäpistoparsinta sukassa

Sukan parsiminen, pykäpistoparsinta

Sukkabuumi on jo hieman muuttunut villapaitainnostukseksi, mutta villasukkia toki kuluu arjessa monella ihmisellä. Itsehän pidän villasukkia elokuusta kesäkuuhun, ja luovun

Ommellut tiskirätit

  Rätit, puhdistusliinat ja erilaiset rievut ovat tarpeellisia lähes joka kodissa. Niitä voi virkata, neuloa tai ommella itse, ja niitä

Ohje räsymattosukkiin

    Viime viikkoiset räsymattosukkani herättivät sen verran paljon mielenkiintoa ja kysymyksiä, että niihin kaivattiin ihan ohjettakin. Luulin olevani muodista