Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesän kukkamekko

2.7.2019

Ompelin itselleni alkukesästä kesän kukkamekon. Sellainen kuuluu kesään, ja pitkästä aikaa ompelin sen uusista kankaista. Olen jo jonkin aikaa vain muokannut ja korjannut vaatteitani, mutta nyt löysin viime kesänä ostamani kukkakangaspalan ideaani varten.

Inspiraatio mekkoon löytyi uudesta Joka tyypin parhaat kaavat kirjasta. Jätin kaavasta kauluksen pois, ja pidensin paitaa mekoksi asti. Lisäksi ompelin mekon vuorillisena, jolloin sain siitä myös vähän juhlavamman. Tosin vuorikankaana toimii vanha lakana, mutta idea lienee tärkein.

Puuvilla on kaivettu siis muistaakseni Eurokankaan palalaarista. Vuori on tosiaan vanhaa lakanaa, ja mekon kanssa sopii hyvin viime kesänä neulottu Muisto-neuletakki, jonka ohje löytyy myös sivuiltani.

Millainen on hyvä kesämekko?

Omat kriteerini kauniille kesämekolle on tässä iässä jo aika selvät. Hyvä mekko on tarpeeksi löysä, näyttämättä kuitenkaan säkiltä. Hyvässä mekossa joustavuutta ja vyötäröä voi vähän säätää, ja silti siinä on pieniä kauniita yksityiskohtia ihasteltavaksi.

Olen saanut viettää iloisia kesäpäiviä kukkamekossa jo jonkin verran. Kävin kukkamekossa puoluekokouksessa, sivistyslautakunnan seminaarissa Vierumäellä, sekä vietin juhannusta saaristossa. Parasta on siis huomata ompelevansa mekon, joka sopii lähes kaikkiin tilanteisiin kesässä!

Mistä sopiva kesämekon kaava?

Joko sinulla on kesämekkokuviot selvät? Hyviä kaavoja löytyy esim näistä kirjoista:

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
4 kommenttia
      1. Kiitos! Mä käytän nykyään kukkamekkoja lähes koko vuoden villasukkahousujen kera, ja se on ihanaa. Perusneuleita tarvitsen vain harmaan ainakin vielä lisäksi 🙂

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.