Kesän kukkamekko

Ompelin itselleni alkukesästä kesän kukkamekon. Sellainen kuuluu kesään, ja pitkästä aikaa ompelin sen uusista kankaista. Olen jo jonkin aikaa vain muokannut ja korjannut vaatteitani, mutta nyt löysin viime kesänä ostamani kukkakangaspalan ideaani varten.

Inspiraatio mekkoon löytyi uudesta Joka tyypin parhaat kaavat kirjasta. Jätin kaavasta kauluksen pois, ja pidensin paitaa mekoksi asti. Lisäksi ompelin mekon vuorillisena, jolloin sain siitä myös vähän juhlavamman. Tosin vuorikankaana toimii vanha lakana, mutta idea lienee tärkein.

Puuvilla on kaivettu siis muistaakseni Eurokankaan palalaarista. Vuori on tosiaan vanhaa lakanaa, ja mekon kanssa sopii hyvin viime kesänä neulottu Muisto-neuletakki, jonka ohje löytyy myös sivuiltani.

Millainen on hyvä kesämekko?

Omat kriteerini kauniille kesämekolle on tässä iässä jo aika selvät. Hyvä mekko on tarpeeksi löysä, näyttämättä kuitenkaan säkiltä. Hyvässä mekossa joustavuutta ja vyötäröä voi vähän säätää, ja silti siinä on pieniä kauniita yksityiskohtia ihasteltavaksi.

Olen saanut viettää iloisia kesäpäiviä kukkamekossa jo jonkin verran. Kävin kukkamekossa puoluekokouksessa, sivistyslautakunnan seminaarissa Vierumäellä, sekä vietin juhannusta saaristossa. Parasta on siis huomata ompelevansa mekon, joka sopii lähes kaikkiin tilanteisiin kesässä!

Mistä sopiva kesämekon kaava?

Joko sinulla on kesämekkokuviot selvät? Hyviä kaavoja löytyy esim näistä kirjoista:

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

6 thoughts on “Kesän kukkamekko”

  • Kiitos! Mä käytän nykyään kukkamekkoja lähes koko vuoden villasukkahousujen kera, ja se on ihanaa. Perusneuleita tarvitsen vain harmaan ainakin vielä lisäksi 🙂

   Vastaa
 1. Veera,löysin sivustosi ”ihan vahigossa”ja ihastuin oitis.Haluaisin oppia ompelemaan itselleni,mutta opetusta tarvitsen.Aikoinaan ompelin lapsilleni.Nyt olisi aikaa istua koneen ääreen.Vieläkö pidät verkkokursseja….vai tarvitsenko sitä?Pientä säätöä kyllä.

  Vastaa
  • Minulla on tulossa seuraavia ompelun verkkokursseja syksyllä, ja sitä odotellessa kannattaa tilata uutiskirje. Lähetän siinä aina uusimmat tiedot ohjeista ja kursseista. Jos ei ole hetkeen ommellut, niin silloin voi ehkä tarvita verkkokurssia avuksi 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Helppo ohje monikäyttöisiin säärystimiin

Lanka saatu Lankasatamasta Viimeisimmässä Lankasataman yllätyspaketissa oli myös ihastuttava kerä Hot Socks Rubin lankaa Gründilta, joka sisältää merinovillan lisäksi myös

Kankainen henkari

  Viikon kierrätysvinkkinä on vanhat puuvillakankaat ja henkarit. Niitä riittää aivan varmasti kaikilla. On vanhoja lakanoita, tyynyliinoja, kauluspaitoja, hameita ja

Tuubihuiviohjeita

Yhteistyössä LuovaStore, langat saatu   Tuubihuiveja on montaa erilaista mallia ja materiaalia. Niitä voi neuloa, ommella, saada markkinointilahjana ja vaikka

Neuleklinikka osa 2: Silmukoiden poimiminen

Neuleklinikan osassa 2 näytän miten saat helposti poimittua uudet silmukat esim. kantalapusta, kädentien hihasilmukat ylhäältä alas neulottaessa tai silmukat pääntieresoriin.