| | | | |

Kesän rennoimmat festarit, Neulefestarit 2019

Käsityöala on usein aika yksinäistä puuhaa. Moni tekee töitä itsekseen, ja yhteisöllisyyttä löytyy eri sosiaalisen medioiden kautta, toki paikkakunnasta vähän riippuen. Siksi onkin hienoa, että erilaiset käsityötapahtumat ja festarit ovat uudessa nosteessa, jo ihan yhteisöllisyyden takia.

Viikonloppuna suuntasin jälleen lasten kanssa Jyväskylään. Meille heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on ollut jo jokusen vuoden win-win tilanne, lasten päästessä sukuloimaan ja minun viihtyessä sillä aikaa Neulefestareilla. Näin siis tänäkin vuonna.

Tänä vuonna mietin kyllä kursseja, sekä jopa hotellihuoneen ottamista. Sen sijaan päädyin reissaamaan bussilla parina päivänä keskustaan neulepussukat ja kamera mukanani, pienistä sateista huolimatta. Yhden festarimekon unohdin kotiin, mutta sekään ei haitannut menoa.

Lankauutuudet kesällä 2019

Olemme jo jonkin aikaa kirjanneet Hupsistarallaa Terhin kanssa ylös kesän ja syksyn uutuusviehätyksiä. On ollut ihania minivyyhtejä, lankakakkuroita, sukkalankkuja, pinssejä ja koruja, sekä kotimaisten lankojen esiinnousu. Tänäkin vuonna kävimme kaikki kojut läpi sillä silmällä, mutta mitään suurta villitystä ei kuitenkaan osunut silmään.

Sen sijaan varmaa oli se, että kotimaiset pienmyyjät olivat yhä suuressa suosiossa. Kässäkerho pom pom veti kojulleen koko ajan suuresti ihmisiä, uudet Ruskan lehti langat valloittivat ihmisten mieliä ja alas kellariin Silmu Solmun pisteelle ei edes päässyt ilman kyynärpäätaktiikkaa. Myös kotimainen villa tekee taas tuloaan, jo pari vuotta putkeen.

Kaikista eniten yllätti kuitenkin Aara. Vain pari päivää ennen festareita Instagramissa lanseeratut langat vietiin lähes käsistä, ja niitä näkyi yhdessä jos toisessakin instatilissä viikonlopun aikana. Ja kyllä, myönnän että minäkin ostin! Tuo keltainen vyyhti huusi minulle niin monta kertaa, että sorruin. Joskus meitä kireimpiäkin nyörinvartijoita viedään uutuuksien äärellä.

Aara Yarn
Ruskan Lehti
Kässäkerho pom pom
Rintalan tilan lankoja

Yhteisöllisyys neulemaailmassa

Paljon kojuilla oli siis vanhoja tuttuja lankoja. Näkyi myös innostusta neulepussukoihin, koruihin, kasseihin ja kirjoihin. Ja niistä myös puhuttiin pöydissä. Jaettiin vinkkejä ohjeisiin, neulottiin yhdessä ja mietittiin tuttujen ja tuntemattomien kanssa väriyhdistelmiä.

Lauantain yksi paras anti olikin juuri yhteisöllisyys. On hämmästyttävää miten hyvin neulepiireihin pääsee sisään, ihan vain neulomalla. Oli monta yhteiskuvaa eri teemoilla, niin huivien kuin jopa mekkojen kanssa. Itse en toki ollut ehtinyt osallistua mihinkään yhteisneulontaan, mutta sellainen on muuten luvassa syyskuussa Neulekkerit-kirjan kanssa. Pysykää siis kuulolla!

Kiitos myös kaikille teille, jotka tulitte juttelemaan. Teitä oli ihanan ja yllättävän paljon, sekä olin aivan häkeltynyt keskeneräisten Muisto-neuleiden määrästä. Aivan uskomatonta, miten näinkin simppeli malli on ollut suosiossanne, kiitos luottamuksesta!

Omat ostokseni Neulefestareilta

Itse lähdin ostamaan harmaita lankoja uuteen perusneuleeseen. Perjantaina sorruin aivan muihin lankoihin, mutta lauantaina pysyin kuitenkin ostoslistan mukaisilla tarpeilla Titityyn perusvalikoimassa. Mutta pari harhaostosta tuli siis tehtyä, yksi lapsen toiveiden mukaisesti.

Eli ostin siis Holst Garnia, Sandnes Garnin Merinoullia, yhden vyyhdin Aaraa, yhden Pom pomia ja yhden Ruskan lehden Polwarth DK:ta. Lisäksi vielä yksi vyyhti Tukuwool Sockia jämälankojen tarpeeseen. Kaikille on jo selkeä tarkoitus mietitty, mikä on aina ostojeni lähtökohta.

Mitä ostit, tai mistä jäit haaveilemaan? Tai nähdäänhän taas ensi vuonna? 😉

Keskeneräinen Muisto-neule

Similar Posts

8 Comments

  1. Kiva on lukea teidän festariraporttejanne, vaikka itse en päässyt tänäkään vuonna osallistumaan. Täältä USA:sta käsin näyttää myös siltä, että neulominen on täällä hyvinkin yhteisöllistä. Olen täällä lankakaupoissa törmännyt nyt oikeasti sellaiseen yhdessä neulomisen kulttuuriin, mitä samalla tavalla en ole ennen nähnyt. Tuolla festareilla siltä ei varmastikaan ole edes voinut välttyä, ja hyvä niin! Ehkä ensi vuonna pääsisin itsekin mukaan, toivoa sopii.

    1. Hienoa, että olet löytänyt sieltä yhteisöllisyyttä! Täällä sitä löytyy varmasti kaupungista ja lankakaupasta vähän riippuen. Nyt esim meille Hämeenlinnaan on tullut monta neulekerhoa, mikä on toki aivan mahtavaa. Mutta nämä festarit edes kerran vuodessa toimii mitä parhaiten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *