-Supersuositut käsityöohjeet

Kalastajahattu lapselle

Olemme jo pitkään olleet sillä rajalla, suostuvatko lapset käyttämään minun tekemiäni vaatteita. Sisävaatteissa ongelmaa ei ole vielä juurikaan ollut, vaan suurin haaste on jostain syystä ilmennyt kesähatuissa. Kyllä, kesähatuissa!

Aiempina kesinä olen ommellut lapsille niin lierihattuja kuin lippiksiäkin. Molemmista löytyy muuten kaavat kyseisistä postauksista. Nämä ovat menneet niin ja näin, mutta suurin hinku lapsilla on silti ollut kaupan lippalakkeihin, siis samanlaisiin kuin ystävilläkin. En tiedä kuinka monta vuotta joudun tätä vielä kiertämään, vai olisiko ensi kesänä vihdoin annettava jo periksi.


Kalastajahatun kaava

Uusi ja paljon testattu kalastajahatun kaava löytyy tulostettavana tästä hieman uudemmasta artikkelistani.

Ensimmäiseen hattuun tein vielä kukkareunan lieriin. Pyöreistä reunoista tuli vähän liian pieniä, eikä hatun värikään ollut minun tai lapsen makuun. Toisen hatun taas tein kaapeista löytyneestä viskoosista. Silitin vahvat tukikankaat kaikkiin kappaleisiin, ja viimeistelin sisäpuolen vinonauhoilla. Unohdin ottaa kuvat sisäpuolesta, ja nyt hatulle kävi jo perinteiset, eli se unohtui junareissulla papan luokse. No näin käy aika usein meidän kesähatuille!


Paras kesähattumalli lapselle?

Tällä vuosien kokemuksella haluaisin olla jo tarpeeksi varma siitä, millainen on paras malli menevälle lapselle kesäksi.

Olemmekin kokeilleet jo vähän kaikkea. On niitä lippiksiä, lierihattuja, virkattuja kesähattuja, neulottuja huiveja ja lippapipoja. Eteinen on kyllä täynnä vaihtoehtoja, mutta silti niin usein vain vääriä vaihtoehtoja.

Nyt siis tuntuu, että kaikki on kokeiltu. Onneksi haaste tulee uudelleen vastaan taas vasta ensi kesänä!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lampunvarjostin vanhoista pitseistä

  Hamstraan kipputoreilta vanhoja pitsejä. Kengät, laukut tai muut eivät yleensä inspiroi kirppareilla minua tarpeeksi, mutta kasa perikunnan myymiä pitsiliinoja

Roiskehame

Ensin oli miehen yli-iso ja vanha kauluspaita. Se pyöri ties missä kaapeissa ja ompelypöydällä odottamassa inspiraatiota. Perjantai-iltana kun olisi pitänyt

Raikas joutsenmekko valenappilistalla

  IsoSiskokin haluaa vielä joskus mekkoja. Ompelin keltaisesta NOSHin joutsenesta mekon samaan tapaan kuin aiemmankin, ja ohjeen paitakaavan ja helman