| | | | | | | | |

Ohjeita kesähattuihin ja lippiksiin

Nyt on aika kaivaa esiin kankaita kesälakkeja varten, virkkuukoukkuja kesälippiksiin tai muihin kesälakkeihin. Joka kesäistä mietintää varten olen nyt koonnut tähän postaukseen vinkkejä ja ohjeita erilaisiin hattuihin ja päähineisiin. Pipojen ohjeita löytyy erikseen kokoamastani postauksesta.

Olisiko sinulla joku erittäin hyvä ohje tai kaava kesähattuun, jonka haluaisit jakaa? Kerään tähän siis listausta kesähatun, lakin, päähineen, lippiksen, lippalakin, lierihatun yms ohjeisiin.

 Virkatut kesähatut ja lippikset

Virkattu ohje lippikseen

Tämä oli ensimmäinen virkkausohjeeni, virkattu lippis ohjeineen. Lippikset ovat olleet lapsilla todella hyvässä käytössä, ja niin hyvässä että ne taisivat hukkua parin kesän käytön jälkeen. Mitä jos virkattaisiin näitä lisää, uudella twistillä? Vaikka raidallisina tai kuvioilla? 😉

Virkattu lippisohje

Tämä virkatun lippiksen ohje syntyi edellisen jälkimainingeissa. Halusin hieman nopeammin virkattavan lippiksen, sekä samalla hieman kevyemmän ja ilmavamman. Nyt tällä ohjeella tehtyjä lippiksiä on käytössä perheen sisällä ainakin kolme, kaikki hyvässä käytössä kesäkuukaudet. Näitäkin voi varioida, vaikka lisäämällä tupsun!

Virkattu kesähattu lapselle

Lippisten jälkeen lapset alkoivat toivomaan herkempiä kukkalakkeja. Ja mikäs siinä, ohje lapsen virkattuun kesähattuun ja hellehattuun on simppeli. Kun vielä virkkaa kukan siihen mukaan, saa aikaan herkän kesälakin.

Virkattu kesähattu naiselle

Virkkasin lopulta vastaavan rennon hatun myös itselleni. Siitä tuli aika mukava, mutta ehkä sekin tarvitsisi kukan? Tällä ohjeella saa versioitua itselle sopivan kesähatun, tai toki voi virkata myös lipan, kuten lastenkin hatuissa.

Ompelukaavat hattuihin ja lippalakkeihin

Kalastajahatun kaava ja ompeluohje

Tämä kaava on tehty yhteistyössä modistiopettajan kanssa, joten se on kunnolla testattu, ja siinä on huomioitu myös langansuunnan vaikutus kankaan menekkiin. Eli tämä on todella hyvä kaava lierihattuun. Suosittelen!

Ommeltu lierihattu ja sen kaava

Tämä lierihattu sopii kesän moneen säähän, varsinkin aurinkoiseen kesään. Linkin kautta voi ladata ilmaisen kaavan ja kurkata myös kätevät ompeluohjeet

Lippiksen kaava ja ompeluohje

Lapset toivovat usein ryhmäpaineen vuoksi myös lippistä. Sellaisenkin voi ommella itse, ja ilmainen kaava sekä ompeluohje löytyy nyt Käsityökekkereiltä.

Ommeltu huivipanta

Tämä ommeltu huivipanta sopii moneen, ja sen voi tehdä myös erilaisista kankaista. Mukana on tarkat mitat kaavaan, sekä videoitu ompeluohje. Kannattaa kokeilla!

Neulottu huivipanta

Jos neulomissormia kutkuttaa, voi kesän hatuksi neuloa kätevän päähuivin. Ohje on kirjoitettu ohuelle pellavalankasekoitteelle, mutta ohjetta voi toki muokata omalle langalle sopivaksi.

Muista kÄsityöblogeista löytyvät ohjeet

Paksu virkattu hattu

Virkattu-blogissa hattuohje aikuiselle

Lapsen kissahattu

Aivan ihana Hupsistarallaa-blogin virkattu kesähattu, josta varmasti nousee kesä suosikkihattu monelle lapselle ja aikuiselle!


No niin, mikä on sinun luotto-ohjeesi kesähattuihin? Voisiko sen lisätä mukaan vielä tähän listaan? Osallistuthan mukaan jakamalla kuvan myös Instagramissa tunnisteella #Käsityökekkerit tai vaikka linkkaamalla oma hattuohje tähän alle kommenttikenttään. Muistakaa siis suojata pää!

Hupsistarallaa blogin kissahattuohje

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *