Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ohjeita kesähattuihin ja lippiksiin

3.6.2018

Oi tervetuloa #lakkikesäkuu!

Nyt on aika kaivaa esiin kankaita kesälakkeja varten, virkkuukoukkuja kesälippiksiin tai muihin kesälakkeihin, ja vielä mietin miten neulepuikkoja voisikaan hyödyntää tässä tämän kuun lakkihaasteessa. Hyväksymme tähän siis toki kaikki päätä suojaavat viritelmät, eli myös hattujen lisäksi erilaiset päähuivit ja pannatkin. Pipojen ohjeita löytyy erikseen kokoamastani postauksesta.

Olisiko sinulla joku erittäin hyvä ohje tai kaava kesähattuun, jonka haluaisit jakaa? Kerään tähän siis listausta kesähatun, lakin, päähineen, lippiksen, lippalakin, lierihatun yms ohjeisiin. Omia kaavojani on tulossa tässä kuussa enemmänkin, joten kannattaa pysyä seurassa mukana.

Vinkkaa oma, ystäväsi tai luotto-ohjeesi kommentteihin tai sähköpostiini info@mehukekkerit.net, niin lisään niitä tähän postaukseen.

 

Virkattu ohje lippikseen

Tämä oli ensimmäinen virkkausohjeeni, virkattu lippis ohjeineen. Lippikset ovat olleet lapsilla todella hyvässä käytössä, ja niin hyvässä että ne taisivat hukkua parin kesän käytön jälkeen. Mitä jos virkattaisiin näitä lisää, uudella twistillä? Vaikka raidallisina tai kuvioilla? 😉

Virkattu lippisohje

Tämä virkatun lippiksen ohje syntyi edellisen jälkimainingeissa. Halusin hieman nopeammin virkattavan lippiksen, sekä samalla hieman kevyemmän ja ilmavamman. Nyt tällä ohjeella tehtyjä lippiksiä on käytössä perheen sisällä ainakin kolme, kaikki hyvässä käytössä kesäkuukaudet. Näitäkin voi varioida, vaikka lisäämällä tupsun!

 

Virkattu kesähattu lapselle

Lippisten jälkeen lapset alkoivat toivomaan herkempiä kukkalakkeja. Ja mikäs siinä, ohje lapsen virkattuun kesähattuun ja hellehattuun on simppeli. Kun vielä virkkaa kukan siihen mukaan, saa aikaan herkän kesälakin.

 

Virkattu kesähattu naiselle

Virkkasin lopulta vastaavan rennon hatun myös itselleni. Siitä tuli aika mukava, mutta ehkä sekin tarvitsisi kukan?

 

Ommeltu lierihattu ja sen kaava

Tämä lierihattu sopii kesän moneen säähän, varsinkin aurinkoiseen kesään. Linkin kautta voi ladata ilmaisen kaavan ja kurkata myös kätevät ompeluohjeet

 

Lippiksen kaava ja ompeluohje

Lapset toivovat usein ryhmäpaineen vuoksi myös lippistä. Sellaisenkin voi ommella itse, ja ilmainen kaava sekä ompeluohje löytyy nyt Mehukekkereiltä.

 

Neulottu huivipanta

Jos neulomissormia kutkuttaa, voi kesän hatuksi neuloa kätevän päähuivin. Ohje on kirjoitettu ohuelle pellavalankasekoitteelle, mutta ohjetta voi toki muokata omalle langalle sopivaksi.

 

Paksu virkattu hattu

Virkattu-blogissa hattuohje aikuiselle

 

Lapsen kissahattu

Aivan ihana Hupsistarallaa-blogin virkattu kesähattu, josta varmasti nousee kesä suosikkihattu monelle lapselle ja aikuiselle!

Hupsistarallaa blogin kissahattuohje

 

No niin, mikä on sinun luotto-ohjeesi kesähattuihin? Voisiko sen lisätä mukaan vielä tähän listaan?

Osallistuthan mukaan jakamalla kuvan myös Instagramissa tunnisteella #lakkikesäkuu tai vaikka linkkaamalla oma hattuohje tähän alle kommenttikenttään. Muistakaa siis suojata pää!

 

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.