-Supersuositut käsityöohjeet

Lyhythihainen laatikkomekko

 

Entäs ne simppelit kesämekot? Sellaiset jotka voi sujauttaa rannalla uimapuvun päälle, ja pyöräillä kotiin kesäauringon kuivatessa. Tai ne, joilla voi kyykistellä niin rikkaruohojen seassa, kuin myös lasten kanssa pihaleikeissä tai jopa kaupungin vilskeessä aamutorilla.

Oi kyllä, niitä löytyy, ja vielä sellaisia joita voi ommella tunnissa!

Helpoin kesämekko on toki sellainen, joka antaa myöten, pitää ryhtinsä, sisältää simppelin kaavan ja vain vähän huoliteltavaa. Niin kuin tällainen simppeli kesätunika, johon helppoja kaavaoppeja antaa esim. Tehtaamo. Itse hieman muokkasin hihaa erilaiseksi, sekä pidensin roimasti helman mittaa. Malliltaan mekko on siis laatikko. Mekon pääntie on käännetty miehustakankaasta leikatulla “resorilla” nurjalle, ja tikattu päältä kaksoisneulalla. Kädentiet ja helma on tikattu kaksoisneulalla, ja muuten mekko onkin ihanan simppeli ja nopea ommeltava.

Mekon ystäväksi ja vyötärön korostajaksi sopii vyö jos toinenkin, tai grilliruokien jälkeen vyötä voi hivuttaa roimasta ylöspäin rintojen alle. Kaikki siis sopii tähän mekkoon!

Kangas on NOSHin Kukinto joustocollegena, joka on materiaalina mitä mainioin kesätunikaan. Tämän kaveriksi sopii tilaisuudesta riippuen joko huppari tai neule, ja viileällä ilmalla leggingsit vielä alle. Ja oman tyylini tuntien, kuljen tällä varmaan myös talvenkin läpi. Mihinkäs sitä kukkamekoista pitäisi talvella luopua?

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Lyhythihainen laatikkomekko”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kirjoneulesukat Austermann Step langasta

  Nämä hipovat täydellisyyttä. Neuloin näihin lauantaiaamun hitautta, syksyn ruskaa, aivojeni toimimattomuutta ja rauhallisuutta. Hiljaa hyvää tulee, ja rauhallisuus tiellä

Nopea tyllihame ilman ompelua

  Luon itselleni paineet joka kerta kun lapsi saa pukeutua päiväkotiin tai syntymäpäiväjuhlille. En halua kerryttää kaappeihin selkeitä naamiaispukuja, vaan

Lankakauppa Nurja

Aloitin pienimuotoisen kiertueen Neulekekkerit-kirjani tiimoilta, ja sain vierailla samalla myös Tampereen uudessa lankakaupassa, neulojien olohuone nurjassa. Ja kyllä, nimensä mukaisesti

Rahi farkuista ja saumurijätteestä

  Viidennessä kierrätysvinkissä käyttöön pääsee vihdoin vuoden aikana kerätyt saumurijätteet ja kaikista pienimmät leikkuujätteet joilla ei tee muuten enää mitään.