-Supersuositut käsityöohjeet

Huivipanta kesän lapselle, ohje


 

Lämmin #lakkikesäkuu kaipasi lapselle huivihattua. Tällekin päähineelle on monta nimeä, ja pikaisella googlailulla se on ainakin huivihattu, huivipanta, pantahuivi ja päähuivi. Kätevä se kuitenkin on, ja halutessaan eteen voisi vielä virkata vaikka lipankin.

Toisin kuin tavallinen kolmiohuivi, pantahuivi pysyy päässä ilman solmuja. Lapsi saa puettua sen itse heti ja helposti, ja ohuesta puuvilla- tai pellavalangasta neulottuna tämä tuntuu päässä jopa mukavan viileältä. Ja mikä parasta, suojaa päätä silti auringolta. Meidän perheessä se on tarpeen, sillä lapset tuntuvat kärsivän päänsäryistä heti jos hattu tai aurinkolasit unohtuvat sisälle.

 

Pantahuivin neulominen, ohje

Tarvitaan 3,5 mm pyöröpuikot tai sukkapuikot

Sandness garn Tynn Line pellavasekoitelankaa

koko sopii noin 3-8 vuotiaille (lisäämällä noin 10 silmukkaa, saa tästä sopivan myös aikuiselle)

 

Luo 110 silmukkaa ja ala neulomaan ensin pyörönä. HUOM! Jos haluat resorista napakan, valitse alkuun pienemmän 2,75-3 mm puikot. Tällöin koko sopii parhaiten ehkä noin 3-5 vuotiaille.

Neulo 1 oikein silmukan takareunasta, seuraava 1 nurin, 1 o takareunasta, 1 n. Jatka näin, kunnes resori on noin 3 cm korkea.

Jatka tämän jälkeen neulomista tasona seuraavasti. Neulo yksi kerros kokonaan oikein. Tullessasi kerroksen loppuun, käännä työ ja neulo sekin kerros oikein.

 • Käännä työ, ja merkitse tämä alkuperäinen aloituskohta esim. kerrosmerkillä, jotta tiedät tehdä kavennukset aina samalla kerroksella. Neulo 2 silmukkaa oikein. Neulo silmukat 3 ja 4 edestä oikein yhteen. Neulo kerros oikein, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa. Neulo 2 seuraavaa silmukkaa takareunasta oikein yhteen, ja loput silmukat oikein.
 • Käännä työ, ja neulo kerros oikein.

Toista näitä kahta edellistä kerrosta niin pitkään, että jäljellä on 10 silmukkaa. Päättele silmukat ja vedä lanka viimeisen silmukan läpi. Päättele langat ja kostuta neule oikeaan omaan muotoonsa. Nauti kesästä ilman auringonpistoksia!

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

6 thoughts on “Huivipanta kesän lapselle, ohje”

 1. Aivan ihana! Nämä huivihatut on ihan parhaita. Paljonko lankaa kuluu yhteen hattuun? Oletko tehnyt muista langoista? Ei satu löytymään tuota lankaa ja mietin, että jos koittaisi käyttää varastoja. Tai sitten marssin Titityyhyn 😂

  Vastaa
  • Kiitos! Lankaa meni noin 25g, eli ei juuri mitään 🙂

   Kokeilin tehdä myös tavallisesta vähän paksummasta puuvillangasta, ja sain 80 aloitussilmukalla kokoa pienemmän. Eli ei mahdu omille lapsille, mutta 1-2v voisi olla sopiva. Eli laskisin, että 90-100 silmukkaa dk paksuisesta puuvillalangasta voisi olla hyvä 🙂 ehkä aloittaisin siitä 100 silmukasta!

   Vastaa
 2. I’m in Brazil and I saw this work ata Pinterest. I’ll try to do it for my granddaughter. Liked it. Congratulations!

  Vastaa
  • Oh Fatima, nice hear that you found my blog. I hope that google translator understands Finnish 😀 This is so easy to knit that maybe I should translate it also in to English? 😉

   Vastaa
 3. Olen Brasiliassa ja näin tämän työn Pinterestissä. Yritän tehdä sen tyttärentyttärelleni. Pidän siitä. Onneksi olkoon!

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Vanhasta neuleesta kierrätetty lanka

Tavallisesta sileästä langasta neulottu lanka on käyttökelpoinen usein todella pitkään. Varsinkin laadukas villa kestää myös purkamisen ja uudelleen neulomisen, kunhan

OmA KOPPA 365 -kirja

    Virkkaus ja neulominen, käsitöitä joita ei saa missään nimessä sekoittaa keskenään. Kirjoja neulomiseen on paljon, ja tuntuu että

Överimekko

    Joulun alla sain jonkun halun ilahduttaa PikkuSiskoa pehmeällä paketilla. Kaivoin kaapista pinkeimmän kankaan mitä löysin, ja lisäsin helmaan

Viikko yhdessä vaatteessa? #lempivaate

Huomasin maanantaiaamun kunniaksi, että eettisen kaupan puolesta toimiva Eetti ry haastoi vaikuttajia mukaan #lempivaate haasteeseen. Tämä on siis ajatus pikamuotia