-Supersuositut käsityöohjeet

Joka tyypin parhaat kaavat, loistava kaavakirja

Kaupallinen yhteistyö, kirja saatu arvostelukappaleena

Myönnän, olen itse opiskellut kaavoitusta, mutta olen laiska kaavanpiirtäjä. Siispä käytän usein peruskaavoja, joita leikkelen ja sommittelen kankaalle aina päässä olevani mallin mukaan. Siispä kun te kysytte mikä kaava tai mistä sellaisen saa, olen usein pulassa. Mutta en enää, sillä päivitetty Joka tyypin parhaat kaavat -kirja auttaa myös sinua!

Joka tyyppien kaavakirja julkaistiin ensimmäisen kerran noin vuonna 2006. Muistan silloin miettineeni kuinka kaavakirja olisi auttanut minua jo pari vuotta aiemmin opiskeluaikoina, mutta kyseistä kirjaa tuli lainattua kirjastosta silti monia kertoja. Oli kätevää saada peruskaavat niin naisten kuin miestenkin vaatteisiin, joita voi itse hyödyntää omilla kuositteluilla ja muotoiluilla.

Ja se tässä uudessakin kirjassa on ideana. Kaavat on päivitetty tähän aikaan, ja niistä on kaikista selkeät piirroskuvat ja muokkausohjeet. Esimerkiksi hupparin kaavalla tehdään hupparin lisäksi myös talvitakki, leveiden housujen kaavasta muokataan verkkarit tai yhdestä paitakaavasta saa monia eri näköisiä paitoja.

Kirjan avulla voi siis tehdä perusvaatteita, tai oppia muokkaamaan niistä peruskaavoista uusia itsensä näköisiä kaavoja. Kirjasta löytyy paitojen, hameiden, yläosien ja housujen kaavoja naisille ja miehille, ja koot on sarjottu xxs-xxxl kokoihin. Eli siis aivan varmasti kaavoja kaikille, ja muunteluohjeilla kaavoja vielä lisää. Ja mikä parasta, löytyy kirjasta vielä loistavat kuvalliset ompeluohjeet!

Kävin kirjan julkistamistilaisuudessa juttelemassa kirjan tekijöiden Rinna Saramäen ja Katja Kaipaanlahden kanssa. Yhdessä myös Kototekoja-blogin Sannan kanssa pohdimme seuraavia ompelutrendejä (miesten ompelu) ja erilaisia käsityötaitoja ja tapahtumia. Ensimmäinen kirja auttoi sekä minua että Sannaa ompelussa, ja uskon tämän uuden kirjan elävän ompelumaailman perusteoksena vähintään toiset 10 vuotta. Oikeastaan tämä kirja sopisi erittäin mainiosti myös yläkoulujen käsityötunneille, ja miksei jopa ammattikoulujen perusteoksiin.

Tänä vuonna julkaistaan muuten monta muutakin kaavakirjaa. Ompeluinnostus näkyy siis myös kirjapuolella, mikä on näin kuluttajalle toki aivan mahtavaa. Kaavoja löytyy varmasti jokaiseen makuun, ja tällaisia kaavanmuokkauskirjoja tarvitaan myös tavalliselle ompelijalle. Ja sitä tämä kirja tarjoaa, perushyvän teoksen niin aloittelijalle kuin vähän enemmänkin ommelleelle.

Itse aion testata kirjan kaavoista varmasti montakin. Ainakin miehelle verkkarit, t-paita ja ehkä hupparikin, ja miksi ei itsellenikin mekko tai ainakin pitkästä aikaa hame. Joko olet itse ehtinyt testaamaan kirjan ohjeita tai kaavoja, tai joko vanha kirja on kulutettu jo loppuun?

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

2 thoughts on “Joka tyypin parhaat kaavat, loistava kaavakirja”

    • Ainakin Nuppu Printiltä on tulossa oma kirja, Named kaavakirja suomennos tulee, sekä Girl trip kaavakirja nyt vielä ainakin 🙂

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Klompelompe koko perheelle

Yhteistyössä Gummerus kustantamo, kirja saatu arvostelukappaleena   Olen pitkään yrittänyt etsiä monipuolisia, lasten neuleet huomioivia neuleohjeita ja kirjoja. Vaatimuksenani on

Neuleet uusiksi

Tämä roikkui makuuhuoneemme ovessa kaksi kuukautta. Minulla oli idea ja tarve, mutta jostain syystä ompelupöydälle neule ei päässyt ilman pientä

Juhlapuvusta kaksi uutta

  Itsenäisyyspäivän juhliin sopien olen minäkin muokannut taas juhlapukuja. Kävimme lauantaina juhlimassa lasten tädin häitä, ja teemaan sopien sain ommeltua