| | | |

Lapsen kukkamekko kesän juhliin

 

Meidän perheen heikkokohta on aivan ehdottomasti kukkamekot. Kukkia ja mekkoja, eihän niissä voi mikään mennä vikaan. Kukkien koko ja mallit vaihtelevat toki mekosta toiseen, ja tälläkin hetkellä kaikkien mekkokaapeista löytyy niin isoja, pieniä, graafisia, värikkäitä, tyyliteltyjä ja yksityiskohtaisia kukkia. Kun ei osaa päättää, voi hyvin saada vähän kaikkea.

Suurin puutos menneinä vuosina on olleet lasten juhlamekot. Arkimekkoja kyllä löytyy joka menoon, mutta juhlamekkojen ompelu on jostain syystä jäänyt vähemmälle. Talvella ompelin lapsille Ommellisen Lumous-mekot, ja nyt vihdoin #mekkotoukokuu innoittamana pääsin leikkaamaan kauan kaapissa himoitsemani Nuppuprint Companyn Sydäntalviprintin. Tämä versio on ohutta joustamatonta puuvillaa, eli siis täydellinen kesän juhlamekkoon.

 

Ensimmäisenä juhlamekon kaipuussa on eskarinsa lopetteleva tuleva koululainen. Kevään juhlia on nyt lähes joka kulmalla, ja tällä mekolla onkin juhlittu niistä jo osa. Mekon kaava on Mekkotehdas koululaisen tyyliin -kirjasta, kaava nimeltään Maibrit. Oikein hyvä ja käyttökelpoinen kaava, tosin helmaan taidan lisätä vielä hitusen pituutta seuraavaan mekkoon. Mekon ompelin koossa 128 cm, joka on siis kirjan pienin koko.

Tästä kesästä taitaa ollakin tulossa lämmin. Silloin kesämekoille on suuri kaipuu, ja onnekseni minä saan ommella niitä vielä lisää. Itselle, lapsille, lahjaksi ja ehkä myös teille arvottavaksi? 😉

Muista lisätä #mekkotoukokuu ja #mehukekkeritkässävuosi tunnisteet kaikkiin kuukauden mekkokuviin Instassa!

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.