| | | | | |

Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin

IMG_7937

IMG_8368

 

Syksy tuntuu olevan käsityökirjojen juhla-aikaa. Wsoy:n Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin on yksi niistä odotetuimmista, ompelevan vanhemman perusteos kun lapsi on hurahtanut taaperosta jo kouluikään. Ja mikä parasta, kirja on oikeasti tarpeellinen koululaisten vanhemmalle, tai jopa koululaiselle itselleen. Myös lapsi voi ommella itse vaatteita!

 

Aiemmista kirjoista poiketen tämä kirja sisältää myös unisex malleja, eli mukana ei ole enää pelkkiä mekkoja. Kirjassa on kaikkiin vuodenaikoihin sopivia malleja, sekä toki kirjasta löytyy myös niitä mekkoja. Eräskin kaava on ommeltu erilaisiksi kankaita vaihtamalla, ja näin jo mielessäni isomman koululaisen ompelevan oman juhla-asunsa näiden mallien mukaisesti.

 

IMG_8374

IMG_8373

IMG_8371

IMG_8335

 

Minä testasin kirjaa isomman lapsen näkökulmasta. IsoSisko ei ole vielä koulussa, mutta on toki kesän aikana kasvanut taas pituutta sen verran, että 110/116 vaatteet alkavat olla hieman liian lyhyitä. Kirjan koot alkavatkin 128 cm lapsen mitoista, ja kokoja on isomman koululaisen 170 cm mittaan asti. Testasin Elokuu-jakkua, joka istui jotenkin myös 116 kokoa käyttävälle, toki hihat ovat hitusen liian pitkät. Niitä on kuitenkin helppo lyhentää, ja jo vuodessa lapsi kasvanee tämän kirjan mittoihin.

 

Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin sopii myös aloittajalle. Vinkkejä löytyy niin joustavien ompeluun, applikointiin, kankaanpainantaan kuin myös muihin ompelutekniikoihin. Osa kirjan ohjeista on tosiaan suunnattu lapselle itselleen, ja toki yhdessä tekeminen voittaa aina yksin näpertelyn. Ideoita löytyy monipuolisesti, ja toki omanlaisensa tuotteen saa aina valitsemalla juuri omaan perheeseen sopivat kankaat. Me testasimme tällä kertaa Käpysen kotimaista joustocollegea.

 

Joko olet kokeillut uutta Mekkotehdasta? Mekkotehtaan blogista kannattaa käydä myös kurkkaamassa miten tästäkin Elokuu-jakusta on saatu värikkäämpi raidallisella kankaalla.

 

*Kirja saatu arvostelukappaleena Wsoy:lta

 

IMG_7940

IMG_8311

IMG_7938

IMG_7947

Similar Posts

2 Comments

  1. Mitä mieltä olit käpysen joustocollegesta? Millaista on esim. Noshin vastaavaan verrattuna?

    1. Olen huono arvioimaan eroja, mutta pidin siitä kyllä! Tokikaan tämä ei ole ollut vielä kunnon käytössä, ja tuntuu ettei jousta ihan niin paljon kuin esim. NOSHin. On myös ohuempaa, eli ei ihan niin jämäkkää kuin mihin olen tottunut. Mutta tähän jakkuun sopii hyvin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.