-Supersuositut käsityöohjeet

Mekko kesähäihin

IMG_7932

IMG_8006

IMG_8012

 

 

Tänä kesänä kävin kaksissakin kesähäissä. Ensimmäiset vietettiin maalaismaisemissa keskellä Helsinkiä, ja toiset sitten ihan oikeasti maalla. Kutsussakin jo todettiin ettei korkokenkiä kannata ottaa mukaan, eikä etiketilläkään ole niin väliä. Kunhan on mukavat vaatteet.

 

Koska vietin koko kesän ommellen hääpukuja, sovelsin oman pukuni taas tunnetusti vain paria päivää ennen häitä. Konttorityö ja keski-ikäistyminen ovat lihottaneet myös vartaloani, joten päätin suosiolla testata valmista kaavaa koossa M. Luottokirjani Mekkotehdas Aikuisille pääsi siis taas käyttöön, ja tällä kertaa kaavaksi valikoitui Lilja. Niihin kesän ensimmäisiin häihin taas tein tutulla Ruut-kaavalla, joista löytyy versiot aiemmista postauksistani.

 

 

IMG_7931

IMG_8058

IMG_8109

IMG_7928

 

Kankaat löysin taas kaappien kätköistä. Vuoriksi morsiamen tuomia vanhoja hääpukukankaita joita ei käytetty itse morsiamen pukuun, ja miehustakankaaksi joskus Eurokankaan palalaarista parilla eurolla löydetty laskeutuva puuvillaviskoosi. Yhden illan ompelu, vielä satiininauha vyötärölle ja mekko oli valmis.

 

Oli mahtava juhlia häitä ystävien kanssa. Oi Mutsi Mutsi Elsan kanssa fiilistelimme maalaishäitä oikein kunnolla, täytimme vatsamme herkuilla ja muistelimme kuinka ollaankaan kaikki päädytty ystäviksi. Kuinka ystävyys on kestänyt erilaiset perhetilanteet, syöpäosastot, muutot ja muut hankaluudet. Nettiystävyydestä kehittyikin jotain enemmän, ihan kunnon ystävyyttä. Oli siis ihanaa nähdä kaikkien onni, ja eiköhän tällekin mekolle löydy käyttöä myöhemminkin.

 

IMG_7999

IMG_8098

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

7 thoughts on “Mekko kesähäihin”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ohje pipon ompeluun

Viikko sitten ystäväni pyysi minua ompelemaan pipoja. Rankkojen sytostaattihoitojen keskellä kirpeä keväinen tuuli ei välttämättä tunnu niin mukavalta ilman pipoa,

Jumppatossut

  Välillä käy niin, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä tai ompelijan lapsella tossuja. Kuulemma jumpassa pitää olla tossut, kun kaikilla