-Supersuositut käsityöohjeet

Mekko kesähäihin

IMG_7932

IMG_8006

IMG_8012

 

 

Tänä kesänä kävin kaksissakin kesähäissä. Ensimmäiset vietettiin maalaismaisemissa keskellä Helsinkiä, ja toiset sitten ihan oikeasti maalla. Kutsussakin jo todettiin ettei korkokenkiä kannata ottaa mukaan, eikä etiketilläkään ole niin väliä. Kunhan on mukavat vaatteet.

 

Koska vietin koko kesän ommellen hääpukuja, sovelsin oman pukuni taas tunnetusti vain paria päivää ennen häitä. Konttorityö ja keski-ikäistyminen ovat lihottaneet myös vartaloani, joten päätin suosiolla testata valmista kaavaa koossa M. Luottokirjani Mekkotehdas Aikuisille pääsi siis taas käyttöön, ja tällä kertaa kaavaksi valikoitui Lilja. Niihin kesän ensimmäisiin häihin taas tein tutulla Ruut-kaavalla, joista löytyy versiot aiemmista postauksistani.

 

 

IMG_7931

IMG_8058

IMG_8109

IMG_7928

 

Kankaat löysin taas kaappien kätköistä. Vuoriksi morsiamen tuomia vanhoja hääpukukankaita joita ei käytetty itse morsiamen pukuun, ja miehustakankaaksi joskus Eurokankaan palalaarista parilla eurolla löydetty laskeutuva puuvillaviskoosi. Yhden illan ompelu, vielä satiininauha vyötärölle ja mekko oli valmis.

 

Oli mahtava juhlia häitä ystävien kanssa. Oi Mutsi Mutsi Elsan kanssa fiilistelimme maalaishäitä oikein kunnolla, täytimme vatsamme herkuilla ja muistelimme kuinka ollaankaan kaikki päädytty ystäviksi. Kuinka ystävyys on kestänyt erilaiset perhetilanteet, syöpäosastot, muutot ja muut hankaluudet. Nettiystävyydestä kehittyikin jotain enemmän, ihan kunnon ystävyyttä. Oli siis ihanaa nähdä kaikkien onni, ja eiköhän tällekin mekolle löydy käyttöä myöhemminkin.

 

IMG_7999

IMG_8098

7 thoughts on “Mekko kesähäihin”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Itse tehty pitkä juhlapuku

  Meille on tullut valtuutetun työni mukana myös uusi perinne itsenäisyyspäivän viettoon. Hämeenlinnassa itsenäisyyttä juhlistetaan jo päivää aiemmin, jolloin suuret

Luomuisia t-paitoja miehelle

  Mieheni toivoi minun ompelevan hänelle pitkästä aikaa t-paitoja. Nyt toiveena oli nimenomaan punaiset t-paidat, ja vielä tietyn punaiset. Normaalisti