| | | | | | | |

Piilovetoketjun ompeleminen, ohjevideo

Kaupallinen yhteistyö, Pfaff Suomi

Monille vetoketjun ompeleminen voi tuntua liian haastavalta, vaikealta tai jopa ylitsepääsemättömältä esteeltä. Tästä syystä ompelua ei kuitenkaan kannata siirtää tai unohtaa, vaan suosittelen kokeilemaan uusia ja erilaisia tapoja ommella vetoketju.

Yksi helpoimmista tavoista on käyttää piilovetoketjupaininjalkaa, ja ommella niin mekot, hameet kuin muutkin ohuet vaatteet vain piilovetoketjullisiksi. Kaupallisessa yhteistyössä sain Pfaffin piilovetoketjujalan tätä varten, joten tein siitä samalla teille myös ohjevideon!

Tähän tarvitsee siis vain piilovetoketjujalan ja piilovetoketjun. Itse ompelin vetoketjun aika paksuun sisustustuskankaaseen, josta ompelin itselleni siis mekon. Yleensä piilovetoketju sopii parhaiten juhlavaatteisiin, joissa haluaa vähän kuin piilottaa vetoketjun näkyvyyden. Mutta kuten näkyy, voi piilovetoketjun ommella lähes mihin vain sisävaatteeseen.

Piilovetoketjujalassa on kaksi lovea vetoketjun hampaille. Lovien keskellä on aukko neulalle. Riippuen siis siitä kummasta suunnasta ompelet vetoketjun, kulkee hammastukset lovea pitkin. Näin ollen tikki tulee aina tarkasti hammastuksen viereen, ja pysyy siinä koko vetoketjun pituudelta.

Täytyy myös myöntää, että piilovetoketjujalan jälkeen en ole tavallisia vetoketjuja juurikaan enää ommellut. Toki ulkovaatteisiin piilovetoketju harvemmin sopii, mutta muihin kyllä. Itse paininjalka maksaa noin 20 euron luokkaa, eli suhteellisen edullisesti saa parannattua omaa ompelukokemustaan.

Katso siis myös oheinen video vetoketjun ompeluun. Video avaa enemmän paininjalan käyttöä, sekä näyttää myös tiivistetysti pääntien ompelua muutenkin. Lisää videoita voit katsoa myös YouTube-kanavaltani.

Tällaisissa mekoissa suosin itse alavaraa, eli muotokaitaletta nurjalle puolelle. Se antaa kauniin ja siistin lopputuloksen. Muotokaitale kannattaa vahvistaa tukikankaalla, ja itse ompelen sen lähes aina vasta viimeisenä vetoketjun ompelun jälkeen.

Tämän Hämeenlinna-mekon ompelin itselleni vaalivalvojaisiin ja valtuuston kokoukseen. Lopputuloksesta lisää vielä myöhemmin! 😉

Kaupallinen yhteistyö Pfaff Suomi

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.