Tuntureilla-sukat kotimaisesta villalangasta

Villasukat Helppo Kantapää
Sukat Kantapää Jälkijättöinen Varsi

Olen kotimaisen villan ystävä. Hieman rouhea villa sopii mitä parhaiten sukkiin, lapasiin ja muihin asusteisiin. Syksyllä lanseerattiin Vuonueen sukkalangat, jotka on saatu aikaan jopa ilman sukkalangoille tyypillistä muovia. Näissä langoissa se on korvattu puupohjaisesta tencelistä.

Neuloin jo talvella Vuonueen Pentistä sukat itselleni. Ne onkin olleet jalassa siitä lähtien, ja vihdoin ohje on myös valmis.

Sukat varpaasta varteen

Nämä Tuntureilla-sukat neulotaan siis varpaasta varteen. Sukkien juju on kantapäässä, joka neulotaan kuten normaali sukan tai lapasen päättely. Eli ensin neulotaan varpaasta kantapäähän ja päätellään, ja vasta lopuksi poimitaan silmukat vartta varten. Kyllä, toimii muuten yllättävän hyvin!

Jos siis haluat hieman vaihtelua sukan neulomiseen, niin tämä sukka on juuri sinua varten! Se on silti yllättävän helppo, mutta vaihtuva kuvio pitää mielenkiintoa yllä. Kuviokin syntyy kuitenkin nurjista ja oikeista silmukoista, joten yksinkertaisilla toimilla saadaan aikaiseksi mielenkiintoinen ja kaunis sukka.

Tuntureilla-sukan ohje on nyt siis myynnissä verkkokaupassani ja Ravelryssa. Ihanat testineulojani ovat neuloneet sukista oman näköisensä versiot, ja samalla voi käydä kurkkaamassa myös eri versioita sukista.

Sukat neulotaan siis kotimaisesta villasta, ja ne aloitetaan neulomaan varpaasta varteen. Jalan osuuden jälkeen neulotaankin suoraan kantapää, ja vasta sen jälkeen varsi. Koko matkan etupuolella kulkee viehättelevä ja maastoileva kuvio, joka syntyy oikeiden ja nurjien silmukoiden yhtenäisestä leikistä.

Viimeisenä neulottavan varren pohkeissa on myös huomioitu levennyksiä, jotta sukka ei kiristä ja pysyy silti jalassa.

KOOT: (34) 36 (38) 40 (42) 44

Langan menekki: (70 g) 80 g (95 g) 110 g (130 g) 140 g

Mallitilkku: 24-26 silmukkaa x 38 kerrosta = 10 x 10 cm

Puikot: 3 mm puikot, lisäksi 1 ylimääräinen puikko kantapään päättelyyn.

Jälkijättöinen Varsi Ohje

Sukkaohje varpaasta varteen

Sukan ohjetta varten kannattaa katsoa myös videoni kuinka luodaan silmukat varpaasta varteen neulottavaan sukkaan. Tämä ohje auttaa sinut alkuun, ja Tuntureilla-sukkien ohjeesta saat jatkoa sukan loppuun asti.

Kannattaa myös muistaa ohjeeni joustavaan päättelyyn.Sukan Kantapää

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Jumppatossut

  Välillä käy niin, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä tai ompelijan lapsella tossuja. Kuulemma jumpassa pitää olla tossut, kun kaikilla

Nopea ja helppo bolero lapselle

  Viikonlopun juhliin neuloin lapsille nopeat bolerot. Oikeastaan menin sieltä missä aita on todella matala, ja suurin haasteeni oli oikeiden

Kasvivärjääminen Ohje

Kasvivärjäyksen perusohje

Lankojen ja luonnonmateriaalien parhaat värjäysaineet löytyvät yllättävästi biojätteistä. Tässä perusohjeessa kerrotaan niiden käytöstä ja värien kestävyydestä.

Neuletakki silkkivillasta

  Pari viikkoa sitten sain valmiiksi pitkään puikoilla olleen ikuisuusprojektin. Moni teistä varmaan näkikin Instagramissa pitkään kuvia Pirtin kehräämön villalangoista