-Supersuositut käsityöohjeet

Käsityötarvikkeiden käyttö ajoissa

Silityskuva T Paitaan Ja Liiman Vanheneminen

Ompelin ompeluseurani opetusvideota varten lapselleni pari uutta paitaa. Samalla tein siis neuvot miten ommella erilaisia päänteitä ja miten saada paita muutenkin kasaan siististi.

Yhden paidan ompelin vaaleasta yksivärisestä jerseystä. Kun paita oli jo valmis ja ollut puoli päivää käytössäkin, tajusin että voisin silittää eteen vielä silityskuvan. Olin ostanut silityskuvia jo vuosia sitten käsityömessuilta, ja kaivoin ne esiin. Lapsi valitsi sopivimman kuvan, ja minä luin ohjeet.

Ohjeiden mukaan noin 60 sekunttia silittämistä olisi riittävä. Minun silitysraudassani on pohjassa silikonipinta, joten ajattelin suosiolla tuplata silittämisajan. Sekään ei riittänyt, joten poistin silikonipinnan ja silitin uudelleen. Ja vielä uudelleen.

Noin viiden minuutin jälkeen luovutin. Tajusin, että liimoissakin on parasta ennen päivämäärät. Sitä ei tässä lukenut, mutta veikkaan että viisi vuotta laatikoissa pyörimistä on kuitenkin tehnyt tehtävänsä. Siistiä kuvaa tästä ei siis enää saanut. Käyttöön paita tulee kyllä toki silti.

Tarvikkeiden Käyttäminen Ajoissa

Mitä jos ostaisikin siis tarvikkeita vain juuri sen hetken tarpeisiin?

Ymmärrän, että innostuksissaan moni käsitöitä harrastava tulee hankkineeksi tarvikkeita enemmänkin kuin omiin tarpeisiinsa. Mutta osa tarvikkeista ei ole tarkoitettu säilyttämistä, vaan nimenomaan käyttöä varten. Napit ja kankaat harvoin ottavat nokkiinsa säilyttämisestä, mutta kankaidenkin kohdalla värit, sävyt ja printit muuttuvat kyllä muodin mukana. Eli viisi vuotta säilyttämistä tekee oman tehtävänsä niillekin.

Vaikeaa ehkä kaikille meille, mutta tarpeellista luonnolle ja ympäristölle. Monilla tulee myös säilytystilat vastaan, niin minullakin. Silti olen hivuttanut joitain laatikoita jo säilytystilani taakse, vaikka mielessäni vannoin että se yksi hyllyllinen riittää.

Tein aiemmin postauksen kuinka paljon vaatteita lapsi oikein tarvitsee. Ehkä itsekin pitäisi lukea sitä useammin ja muistuttaa itselleen, että vähempi voi tosiaan olla joskus parempi. Aika useinkin vielä.


Olemme muuten lapsen kanssa katsoneet myös YleAreenasta Verta, hikeä ja t-paitoja sarjaa. Suosittelen, jos kiinnostaa nähdä pikamuodin toinen puoli. Sama koskee toki myös kankaita ja lankojakin. Voisiko olla inspiroivaa käyttää kuitenkin jo ne kaapista löytyvät tarvikkeet, kuin ostaa uutta?

Silityskuvalapsen Paitaan

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Inspiroiva ja värikäs Lankamaailma

  On aina yhtä ilahduttavaa saada kutsu blogitapahtumaan, vaikka harvoin pääsen niihin paikalle. Tällä kertaa kun kutsu kuitenkin saapui Lankamaailman

Hippalot 2016 tulevat!

  Yksi Hämeenlinnan parhaita puolia on laadukas lasten taidekasvatus, ja kesän kohokohtana lasten ikiomat festarit, eli Hippalot. Me osallistumme Hippaloille

Palmikkopipo ja raitahuivi

  Tämän viikon vinkkinä on palmikot. En itse jaksa juurikaan lukea ohjeita, vaan suunnittelen työt omassa päässäni. Tai oikeastaan mies

Vanhat farkut uuteen muotoon - T-paita

Vanhat farkut uuteen muotoon

Olen koko talven ajan innostunut enemmänkin muokkaamaan vanhasta uutta, kuin sinänsä ostamaan uusia kuoseja. Toki niitäkin tekee mieli, mutta enemmän