-Supersuositut käsityöohjeet

Käsityötarvikkeiden käyttö ajoissa

Silityskuva T Paitaan Ja Liiman Vanheneminen

Ompelin ompeluseurani opetusvideota varten lapselleni pari uutta paitaa. Samalla tein siis neuvot miten ommella erilaisia päänteitä ja miten saada paita muutenkin kasaan siististi.

Yhden paidan ompelin vaaleasta yksivärisestä jerseystä. Kun paita oli jo valmis ja ollut puoli päivää käytössäkin, tajusin että voisin silittää eteen vielä silityskuvan. Olin ostanut silityskuvia jo vuosia sitten käsityömessuilta, ja kaivoin ne esiin. Lapsi valitsi sopivimman kuvan, ja minä luin ohjeet.

Ohjeiden mukaan noin 60 sekunttia silittämistä olisi riittävä. Minun silitysraudassani on pohjassa silikonipinta, joten ajattelin suosiolla tuplata silittämisajan. Sekään ei riittänyt, joten poistin silikonipinnan ja silitin uudelleen. Ja vielä uudelleen.

Noin viiden minuutin jälkeen luovutin. Tajusin, että liimoissakin on parasta ennen päivämäärät. Sitä ei tässä lukenut, mutta veikkaan että viisi vuotta laatikoissa pyörimistä on kuitenkin tehnyt tehtävänsä. Siistiä kuvaa tästä ei siis enää saanut. Käyttöön paita tulee kyllä toki silti.

Tarvikkeiden Käyttäminen Ajoissa

Mitä jos ostaisikin siis tarvikkeita vain juuri sen hetken tarpeisiin?

Ymmärrän, että innostuksissaan moni käsitöitä harrastava tulee hankkineeksi tarvikkeita enemmänkin kuin omiin tarpeisiinsa. Mutta osa tarvikkeista ei ole tarkoitettu säilyttämistä, vaan nimenomaan käyttöä varten. Napit ja kankaat harvoin ottavat nokkiinsa säilyttämisestä, mutta kankaidenkin kohdalla värit, sävyt ja printit muuttuvat kyllä muodin mukana. Eli viisi vuotta säilyttämistä tekee oman tehtävänsä niillekin.

Vaikeaa ehkä kaikille meille, mutta tarpeellista luonnolle ja ympäristölle. Monilla tulee myös säilytystilat vastaan, niin minullakin. Silti olen hivuttanut joitain laatikoita jo säilytystilani taakse, vaikka mielessäni vannoin että se yksi hyllyllinen riittää.

Tein aiemmin postauksen kuinka paljon vaatteita lapsi oikein tarvitsee. Ehkä itsekin pitäisi lukea sitä useammin ja muistuttaa itselleen, että vähempi voi tosiaan olla joskus parempi. Aika useinkin vielä.


Olemme muuten lapsen kanssa katsoneet myös YleAreenasta Verta, hikeä ja t-paitoja sarjaa. Suosittelen, jos kiinnostaa nähdä pikamuodin toinen puoli. Sama koskee toki myös kankaita ja lankojakin. Voisiko olla inspiroivaa käyttää kuitenkin jo ne kaapista löytyvät tarvikkeet, kuin ostaa uutta?

Silityskuvalapsen Paitaan

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Neulottu jämälankapipo

  Kuukausi takaperin alotin neulomaan kaksivuotiaalle talvipipoa. Ilman ohjetta neulottuna mitoitus sattui hieman pieleen ja pipo olikin lopulta loistava vastasyntyneelle.

Hautajaisvaatteet lapsille

  Lasten syntymän jälkeen meillä on ollut valitettavan säännöllinen tarve hautajaisvaatteille. Viime viikonloppuna keräsimme taas mustat vaatteet, kengät ja sukkahousut

Lasten taidefestivaali Hippalot 2018

  Lapset kasvavat, mutta taide ja kulttuuri pysyy meidän perheen menossa mukana. Sen lisäksi että vietämme Hämeenlinnan kulttuurikeskus Verkatehtaalla aikaa