Silityskuva T Paitaan Silittäminen
| | | | |

Käsityötarvikkeiden käyttö ajoissa

Silityskuva T Paitaan Ja Liiman Vanheneminen

Ompelin ompeluseurani opetusvideota varten lapselleni pari uutta paitaa. Samalla tein siis neuvot miten ommella erilaisia päänteitä ja miten saada paita muutenkin kasaan siististi.

Yhden paidan ompelin vaaleasta yksivärisestä jerseystä. Kun paita oli jo valmis ja ollut puoli päivää käytössäkin, tajusin että voisin silittää eteen vielä silityskuvan. Olin ostanut silityskuvia jo vuosia sitten käsityömessuilta, ja kaivoin ne esiin. Lapsi valitsi sopivimman kuvan, ja minä luin ohjeet.

Ohjeiden mukaan noin 60 sekunttia silittämistä olisi riittävä. Minun silitysraudassani on pohjassa silikonipinta, joten ajattelin suosiolla tuplata silittämisajan. Sekään ei riittänyt, joten poistin silikonipinnan ja silitin uudelleen. Ja vielä uudelleen.

Noin viiden minuutin jälkeen luovutin. Tajusin, että liimoissakin on parasta ennen päivämäärät. Sitä ei tässä lukenut, mutta veikkaan että viisi vuotta laatikoissa pyörimistä on kuitenkin tehnyt tehtävänsä. Siistiä kuvaa tästä ei siis enää saanut. Käyttöön paita tulee kyllä toki silti.

Tarvikkeiden Käyttäminen Ajoissa

Mitä jos ostaisikin siis tarvikkeita vain juuri sen hetken tarpeisiin?

Ymmärrän, että innostuksissaan moni käsitöitä harrastava tulee hankkineeksi tarvikkeita enemmänkin kuin omiin tarpeisiinsa. Mutta osa tarvikkeista ei ole tarkoitettu säilyttämistä, vaan nimenomaan käyttöä varten. Napit ja kankaat harvoin ottavat nokkiinsa säilyttämisestä, mutta kankaidenkin kohdalla värit, sävyt ja printit muuttuvat kyllä muodin mukana. Eli viisi vuotta säilyttämistä tekee oman tehtävänsä niillekin.

Vaikeaa ehkä kaikille meille, mutta tarpeellista luonnolle ja ympäristölle. Monilla tulee myös säilytystilat vastaan, niin minullakin. Silti olen hivuttanut joitain laatikoita jo säilytystilani taakse, vaikka mielessäni vannoin että se yksi hyllyllinen riittää.

Tein aiemmin postauksen kuinka paljon vaatteita lapsi oikein tarvitsee. Ehkä itsekin pitäisi lukea sitä useammin ja muistuttaa itselleen, että vähempi voi tosiaan olla joskus parempi. Aika useinkin vielä.


Olemme muuten lapsen kanssa katsoneet myös YleAreenasta Verta, hikeä ja t-paitoja sarjaa. Suosittelen, jos kiinnostaa nähdä pikamuodin toinen puoli. Sama koskee toki myös kankaita ja lankojakin. Voisiko olla inspiroivaa käyttää kuitenkin jo ne kaapista löytyvät tarvikkeet, kuin ostaa uutta?

Silityskuvalapsen Paitaan

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.