Kulmasta Kulmaan Sukat Silmukointipäättely Ohje
| | | |

Päätteleminen silmukoimalla

On monia tapoja päätellä neule. Kun kyseessä on esim pipo, sukan kärkikavennukset tai muu kohta johon tulee saada napakka päättely, sopii tavaksi usein silmukointi. Itse käytän silmukointipäättelyä eniten sukkiin. Joko siis kärkikavennusten jälkeen, tai vaihtoehtoisesti viimeisenä neulottavaan kantapäähän.

Tällä kertaa neuloin sukat varpaasta varteen, ja kantapään aivan viimeisenä. Tällöin päättely on kuten tekisi kärkikavennuksia, mutta pääteltävä kohta tuleekin kantapään ihan kärkeen. Se ei siis saa antaa yhtään periksi silmukoista, ja täytyy olla varma että päättely oikeasti kestää hyvin käytössä. Siksi käytänkin silmukointia.

Silmukointipäättelyn voi tehdä joko neulalla tai puikoilla neulomalla. Kerron seuraavaksi, kuinka päättely tehdään neulomalla kolmella puikolla. Tämä päättely tehdään siis puikoilla silmukoimalla. Näin päättelystä saadaan tukeva ja vahva, eikä se purkaannu helposti. Voit tehdä myös silmukoinnin parsinneulalla, jos olet tottunut tekemään silmukoinnin siten.


Nämä sukat ovat Kulmasta kulmaan-sukat. Niiden ohje on tulossa myöhemmin Käsityökekkerit-kauppaan. Lue ohjeet myös:

Silmukointipäättely neulomalla

Katso alla oleva video, jotta näet selkeästi kuinka silmukointipäättely toimii. Sinun tarvitsee osata vain nurjia ja oikeita silmukoita, mutta niitä tulee tehdä oikeassa järjestyksessä, ja välillä vetää lanka silmukan läpi. Järjestys on siis tärkeä, ja kirjoitin siitä myös kirjallisen ohjeen. Suosittelen kuitenkin katsomaan myös videon, jotta asia selviää paremmin käytännössä.

Silmukointipäättelyyn tarvitset kolme puikkoa.

Mikäli olet neulonut sukkapuikoilla, siirrä silmukat nyt kahdelle puikolle ja katkaise lanka noin 30 cm päästä. Asettele puikot siten, että viimeiseksi neulottu silmukka ja lanka ovat alemmalla puikolla. Ota mukaan kolmas ja ylimääräinen puikko.

1. Neulo etummaisen puikon ensimmäinen silmukka nurin, vedä lanka sen läpi kokonaan ja pudota silmukka puikolta.

2. Neulo etummaisen puikon toinen silmukka oikein, ja jätä silmukka takaisin puikolle.

3. Neulo taaemman puikon ensimmäinen silmukka oikein, vedä lanka sen läpi ja pudota puikolta.

4. Neulo taaemman puikon toinen silmukka nurin, ja siirrä se takaisin puikolle.

Toista 1-4, kunnes silmukoita on jäljellä 2. Neulo ne yhteen, pudota puikolta ja vedä lanka viimeisen silmukan läpi.


Kulmasta Kulmaan Sukat Silmukointipäättely Ohje

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.