-Supersuositut käsityöohjeet

Upea neulottu peitto, Hennoimmillaan-peitto

Hennoimmillaan-peitto on pehmeä, syleilevä ja katseet vangitseva peitto. Peitosta voi neuloa niin ison kuin mihin oma into ja langat riittävät, ja se vangitsee katseen jo kaukaa. Peitto on raidoitettu yllättävän vähillä väreillä, mutta silmä näkee silti raitoja ja värejä niitäkin enemmän. Se ehkä onkin tämän peiton juju, hennosti ja huomaamattomasti peitto ottaa katsojansa omakseen.

Neulottu peitto, peiton suunnitteleminen

Suunnittelijana sitä itsekin aina välillä yllättyy lopputuloksesta. Miten hienosti värit sointuivatkaan yhteen, tai miten työ jotenkin imaisi mennessään. Tähän Hennoimmillaan-peittoon olin jo heti neulomisen jälkeen enemmän kuin tyytyväinen. Päädyin purkamaan työtä moneen otteeseen, mutta lopputulos palkitsi todella. Vaikka peitto meni lahjaksi ihanalle Valeäidille, sain siitä todella suurta iloa jo tekovaiheessa, sekä vielä toki nytkin ohjetta julkaistaessa.

Idea peittoon lähti minulta löytyneistä Isagerin alpakkalangoista. Halusin suunnitella peiton, joka sopii hyvin moneen eri perheeseen ja elämäntilanteeseen. Tähän peittoon saa upotettua myös jämälankoja, enemmän värejä kuin mitä suositeltu, sekä toki neulomaan peitosta vielä kuviakin suuremman.

Peittoa voi siis myös kasvattaa vauvaiän jälkeen, purkamalla päättelyreunan ja jatkamalla peittoa ulkoreunoille.

Neulottu Peitto Ohje
Neuleohje Hennoimmillaan Peitto

Patenttineuleen neulominen

Tämä Hennoimmillaan-peitto on suunniteltu neulottavaksi kahdella langalla yhtä aikaa. Peiton voi neuloa aivan hyvin myös yhdellä paksummalla langalla, ja ohje antaa siihen myös vinkkejä. Mutta tärkeintä on huomata, että peitto neulotaan suljetulla patenttineuleella.

Olen julkaissut suositun video-ohjeen patenttineuleen neulomiseen, ja video kannattaa katsoa ennen kuin aloittaa neulomaan. Peitossa on myös kuvallisia ohjeita esim aloitukseen liittyen.

Peitto on testineulottu, ja siitä löytyy jo kuvia Instagramissa tunnisteella #hennoimmillaanpeitto. Olisi ihana nähdä sinne myös kuvia sinun neulomasta peitosta, joten lisääthän tunnisteen jos alat neulomaan peittoa.

Ohjeen voit ostaa alla olevan linkin kautta. Käsityökekkerit-verkkokaupasta löytyy myös muita neuleohjeita, ja tämän kaveriksi sopii hyvin esim Nurin nurin-paita lapselle. Ihania neulehetkiä!

Tarvikkeet Hennoimmillaan-peittoon

Lanka

 • Isager Alpaca 2 (50 g = 250 m)
 • HUOM! Peitto neulotaan kaksinkertaisella langalla

Menekki yhteensä

 • noin 300 g
 • Käsialasta ja langasta riippuen langan menekki voi olla myös suurempaa!

Vaihtoehtoiset langat:

 • Kaksinkertaisena: Sandnes garn Mini Alpakka, Madelinetosh Merino Light, Kässäkerho Pom Pom Suoma, Sandnes garn Babyull Lanett, Filcolana Arwetta Classic
 • Yksinkertaisena: Sandnes garn Kos, Novita Baby Wool, muut saman vahvuiset langat

Puikot

 • 5 mm pyöröpuikot
 • 4 pyöreää silmukkamerkkiä
 • 4 hakaneulaista silmukkamerkkiä

Neuletiheys

18 silmukkaa x 30 kerrosta = 10 x 10 cm

Huom! Tiheys voi olla eri, silloin peitosta tulee vain vähän eri kokoinen

Valmiin peiton koko

Peiton halkaisija noin 100 cm

Ohje Vauvan Peittoon Neulonta

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Upea neulottu peitto, Hennoimmillaan-peitto”

 1. Hiya! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone4.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this
  problem. If you have any suggestions, please share. Thanks!

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kestonenäliinat

  Flunssakausi yllätti meidätkin, ja varsinkin lapset ovat kärsineet vuotavista nenistä. Tämä kolmannen viikon kierrätysvinkki onkin siis aiheeseen sopiva. Ihan

Kesän kukkamekko

Ompelin itselleni alkukesästä kesän kukkamekon. Sellainen kuuluu kesään, ja pitkästä aikaa ompelin sen uusista kankaista. Olen jo jonkin aikaa vain

Neulojan projektipussukka

  Osallistuin pitkästä aikaa ompeluryhmä Saumanvaran ompeluhaasteeseen. Siinä tilataan siis kangas sovitulta yhteistyökumppanilta, siis kangas jota ei ole kerrottu etukäteen.

Tossukaava

Olen siis tehnyt tossuja. Olen nyt testannut niitä nahasta (kierrätetty kelpaa mitä mainioimmin) ja käytetyistä farkuista. Olen testannut pientä ja