Neulottu Vauvapeitto Ohje
| | | | |

Upea neulottu peitto, Hennoimmillaan-peitto

Hennoimmillaan-peitto on pehmeä, syleilevä ja katseet vangitseva peitto. Peitosta voi neuloa niin ison kuin mihin oma into ja langat riittävät, ja se vangitsee katseen jo kaukaa. Peitto on raidoitettu yllättävän vähillä väreillä, mutta silmä näkee silti raitoja ja värejä niitäkin enemmän. Se ehkä onkin tämän peiton juju, hennosti ja huomaamattomasti peitto ottaa katsojansa omakseen.

Neulottu peitto, peiton suunnitteleminen

Suunnittelijana sitä itsekin aina välillä yllättyy lopputuloksesta. Miten hienosti värit sointuivatkaan yhteen, tai miten työ jotenkin imaisi mennessään. Tähän Hennoimmillaan-peittoon olin jo heti neulomisen jälkeen enemmän kuin tyytyväinen. Päädyin purkamaan työtä moneen otteeseen, mutta lopputulos palkitsi todella. Vaikka peitto meni lahjaksi ihanalle Valeäidille, sain siitä todella suurta iloa jo tekovaiheessa, sekä vielä toki nytkin ohjetta julkaistaessa.

Idea peittoon lähti minulta löytyneistä Isagerin alpakkalangoista. Halusin suunnitella peiton, joka sopii hyvin moneen eri perheeseen ja elämäntilanteeseen. Tähän peittoon saa upotettua myös jämälankoja, enemmän värejä kuin mitä suositeltu, sekä toki neulomaan peitosta vielä kuviakin suuremman.

Peittoa voi siis myös kasvattaa vauvaiän jälkeen, purkamalla päättelyreunan ja jatkamalla peittoa ulkoreunoille.

Neulottu Peitto Ohje
Neuleohje Hennoimmillaan Peitto

Patenttineuleen neulominen

Tämä Hennoimmillaan-peitto on suunniteltu neulottavaksi kahdella langalla yhtä aikaa. Peiton voi neuloa aivan hyvin myös yhdellä paksummalla langalla, ja ohje antaa siihen myös vinkkejä. Mutta tärkeintä on huomata, että peitto neulotaan suljetulla patenttineuleella.

Olen julkaissut suositun video-ohjeen patenttineuleen neulomiseen, ja video kannattaa katsoa ennen kuin aloittaa neulomaan. Peitossa on myös kuvallisia ohjeita esim aloitukseen liittyen.

Peitto on testineulottu, ja siitä löytyy jo kuvia Instagramissa tunnisteella #hennoimmillaanpeitto. Olisi ihana nähdä sinne myös kuvia sinun neulomasta peitosta, joten lisääthän tunnisteen jos alat neulomaan peittoa.

Ohjeen voit ostaa alla olevan linkin kautta. Käsityökekkerit-verkkokaupasta löytyy myös muita neuleohjeita, ja tämän kaveriksi sopii hyvin esim Nurin nurin-paita lapselle. Ihania neulehetkiä!

Tarvikkeet Hennoimmillaan-peittoon

Lanka

 • Isager Alpaca 2 (50 g = 250 m)
 • HUOM! Peitto neulotaan kaksinkertaisella langalla

Menekki yhteensä

 • noin 300 g
 • Käsialasta ja langasta riippuen langan menekki voi olla myös suurempaa!

Vaihtoehtoiset langat:

 • Kaksinkertaisena: Sandnes garn Mini Alpakka, Madelinetosh Merino Light, Kässäkerho Pom Pom Suoma, Sandnes garn Babyull Lanett, Filcolana Arwetta Classic
 • Yksinkertaisena: Sandnes garn Kos, Novita Baby Wool, muut saman vahvuiset langat

Puikot

 • 5 mm pyöröpuikot
 • 4 pyöreää silmukkamerkkiä
 • 4 hakaneulaista silmukkamerkkiä

Neuletiheys

18 silmukkaa x 30 kerrosta = 10 x 10 cm

Huom! Tiheys voi olla eri, silloin peitosta tulee vain vähän eri kokoinen

Valmiin peiton koko

Peiton halkaisija noin 100 cm

Ohje Vauvan Peittoon Neulonta

Similar Posts

One Comment

 1. Hiya! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone4.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this
  problem. If you have any suggestions, please share. Thanks!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *