Lapsen Housujen Paikkaaminen Leveällä Raidalla
| | | | | |

Nopea polvipaikka lapsen housuihin

Lasten housujen polvet, tuo vuodesta toiseen jatkuva haaste ja ongelma. Monesti housut menevät rikki polvesta jopa monta kertaa, ja silloin applikaatioiden ompeleminen voi tuntua vain turhauttavalta. Onneksi tähänkin löytyy monta eri tapaa paikata, ja paikkaus on parhaimmillaan todella nopeaa.

Polvien paikkaamiseen löytyy toki monta eri vinkkiä ja ohjetta. Yksi nopein tapa on ommella reiän ja sitä ympäröivän housun tilalle aivan uusi pala. Tällä tavoin housuihin saa sekä ilmettä, mutta myös muutettua housujen pituutta, jos näin on esimerkiksi tarve. Vielä nopeampi tapa on toki liimata tai silittää reiän päälle paikka, mutta jotta se pysyy oikeasti pesusta toiseen, saattaa sekin tarvita tikkauksia. Toki kannattaa kokeilla myös niitäkin.

Housujen Paikkaaminen Raidalla
Housujen Paikkaaminen Ylimääräisellä Palalla

Polvipaikka lapsen housuihin, kolmiopaikka

Eli voit itse määrittää, minkä muotoinen paikka tilalle ommellaan. Usein se voi olla vain raita, tai sitten raidan voi leikatakin kolmioksi tai puoliympyräksi. Kovin kulmikkaita tai pieniä kulmia ei kannata leikata, sillä kohdistamisessa ja ompelussa on silloin isompi haaste.

Helpointa on ensin leikata housuista pala pois, eli se kohta jossa reikä on. Jos haluat samalla esim housuihin lisää pituutta, leikkaa pidempi pala vastaavasta kankaasta tilalle. Minä leikkasin siis kolmion, ja samanlaisen palan tilkuista tilalle.

Sen jälkeen ommellaan sivusaumat, silitetään ja sen jälkeen pala molemmista päistä housuihin kiinni. Vielä kerran silitys, ja housut ovat taas valmiina käyttöön! Jos haluat paikasta vielä kestävämmän, ompele uusi pala kaksinkertaisesta kankaasta. Näin se kestää varmemmin. Väliin voit silittää myös tukikankaan, mutta huomioi että paikasta tulee silloin varsinkin aluksi aika kova ja napakka.

Ompeluohje housujen paikkaamiseen

  1. Tasoita housut, ja piirrä kynällä leikattava kohta housuihin. Leikkaa siten, että piirros jää pois leikattavalle puolelle. Voit myös suoraan leikata haluamasi kohdan pois. Tee sama mahdollisesti myös toiselle lahkeelle.
  2. Leikkaa uusi vastaava pala toisesta kankaasta. Muista jättää varsinkin sivusaumaan hitusen saumanvaroja.
  3. Ompele sivusaumat ja silitä ne auki
  4. Ompele uusi paikkapala lahkeeseen, oikeat puolet vastakkain.
  5. Ompele loppulahje kiinni paikan toiseen päähän
  6. Silitä kaikki saumat auki

Lue myös muut paikkausvinkit:

Housujen Paikkaaminen Tai Pidentäminen
Housujen Paikkaaminen Kolmioilla
Lapsen Housujen Paikkaaminen Leveällä Raidalla

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *