| | | |

Likaisen paidan tuunaus

 

IMG_4681

IMG_4677

 

Likaisia paitoja löytyy varmaan muidenkin lasten vaatekaapeista. Sellaisia tahroja jotka ei vaan lähde pesuista ja sappisaippuoista huolimatta pois, mutta hyviä paitoja jotka muuten olisivat vielä täysin käyttökelpoisia. Aiemmin muokkasin jo PikkuSiskon likaiset paidat IsoSiskon pikkuhousuiksi, ja tällä viikolla muokkaukseen pääsivät IsoSiskon likaiset paidat.

 

Kokeilin siis erilaisia muokkauksia, ja toivon että näistä joku muukin voisi saada ideoita yksinkertaisiin muodistamisiin. Ensimmäisen paidan annoin suoraan lapselle. Hän on itse sotkenut, ja hän sai luvan saada myös värittää kangastusseilla liat pois. IsoSisko otti tehtävän innokkaasti vastaan ja halusi jopa kolmena päivänä värittää paitaa. Tuloksena on lapsen näköinen paita, josta hän on myös ylpeä. Syytä ollakin, ei näy enää nimittäin tahrat.

 

 

IMG_4676

IMG_4672

IMG_4639

IMG_4666

 

Pallomekossa oli todella pitkä tahra sivussa. Ajattelin ettei rusetteja varmaan voi olla liikaa, mutta lapsen mielestä kuulemma on. Neljä olisi hänen mielestään riittänyt. Näitähän voi lisäillä myös sitä mukaa jos uusia tahroja vielä ilmestyy.

 

Raitapaidassa oli iso tahra heti pääntien alapuolella. Näin ollen pilvestäkin tuli aika iso. Lapsi on sitä mieltä että se kaipaisi vielä keltaisia ukkosjyrinöitä. Itse säästän ne seuraaviin tahroihin. Tästä tuli kuitenkin heti suosikki, joka on jo toista päivää lapsen päällä. Kieltämättä aika kiva omastakin mielestä.

 

 

Mietin pitkään pinkkiin pallotunikaan sopivaa kuviota, ja lopulta päädyin jäätelöön joka peittää koko ison rasvatahran edessä. Tämän ja pilven ompelin vapaakirjonnalla, jossa ompelukone ei liikuta kangasta ollenkaan vaan kaikki tulee ompelijan liikuttamana. Näin on helppo “värittää” ommellen, ja saa mukavan erilaista aikaiseksi. Mikäli haluaa applikoida ihan kaikkien oppien mukaan, suosittelen tsekkaamaan ohjeet Unikuun Terapiahuoneesta.

 

Lintupaidan 3/4 hihat olivat hieman epäkätevät. Peitin tahran näppärästi taskulla, ja hihoihin lisäsin pitkät resorit. Paita on kuin uusi, ja tahra peitetty todella nopeasti. Taskujen lisääminen on helppoa niin paitoihin kuin housuihinkin, ja tahrat peittyvät helposti. Vaikka ompelutaitoa ei olisi ihan applikaatioihin asti, saa jo taskun ompelusta todella kätevän emännän tunteen. Paita saa helposti lisää käyttöikää ja luontokin kiittää.

 

IMG_4646

IMG_4630

IMG_4628

IMG_4669

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *