-Supersuositut käsityöohjeet

Vanhoista kuluneista housuista lapselle leggingsit

Minulla on odottanut jo jonkin aikaa kasa vanhoja leggareita, ajatuksella että teen niistä jotain. Samaan aikaan lapset ovat kasvaneet taas pituutta, ja isomman jo vähän liian lyhyet housut löysivät paikkansa pienemmän jalasta. Päädyinkin siis pohtimaan, saisinko hyödynnettyä vanhoja leggareitani uusiksi lapsen housuiksi.

Kuminauhan hyödyntäminen

Halusin eniten hyödyntää mahdollisimman paljon vanhoja saumoja. Lähinnä ainakin vyötärökuminauhan, ilman että sitä tarvitsee purkaa ja yrittää siirtää vielä takaisinkin uusiin housuihin.

Siispä päädyin purkamaan kyllä edellisiä saumoja, mutta päätin nimenomaan pitää vyötärön ennallaan. Sen verran piti joustaa, että taakse tulisi sauma vyötärökuminauhan “yli”.

Ja koska olette nimenomaan toivoneet paljon video-ohjeita, niin tässä sellainen!

Videolla käyn siis läpi miten leikkasin housut, miten kaava on hyvä asetella housujen päälle, sekä miten ommellaan loppuun asti. Itse käytin sekä saumuria että ompelukonetta, mutta nämä onnistuvat kyllä pelkästään ompelukoneen jousto-ompeleillakin.

Saa nähdä miten pitkään jo ihanan pehmeäksi kulututet kankaat vielä kestävät, mutta olipa vapauttavaa saada housut jälleen käyttöön!

Ompelin housut hieman eri järjestyksessä kuin yleensä, ja mitä esimerkiksi olen ommellut leggingsien ompeluohjeessa. Tämäkin tapa toimii kuitenkin hyvin!

Ja näin paljon niistä jäi jäljelle.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

4 thoughts on “Vanhoista kuluneista housuista lapselle leggingsit”

 1. Tosi hyvä käyttää vanhat vaatteet hyödyksi! Minäkin tein ennen omista vaatteistani lapsille vaatteita, mutta nyt voi käyttää enää miehen vanhoja vaatteita hyödyksi, kun toinen on jo kasvanut ohi minusta ja toinenkin on ihan kohta jo saman mittainen… 🙂 Tuota kuminauhavyötärön säilytyskikkaa täytyy kokeilla joskus. Parasta on kun, ei tarvitse uusia saumoja paljonkaan ommella.

  Vastaa
  • Suosittelen aina uudistamaan siten, että saa käytettyä mahdollisimman paljon vanhoja saumoja tai tikkauksia hyväksi. Säästää aikaa ja omia voimavaroja 🙂

   Vastaa
 2. Kiitos ohjeesta, olipa kätevää! Se jäi mietityttämään, että miten sait vyötärökuminauhasta sopivan pituisen kun se leikattiin kaavan mukana poikki? Lisäsitkö takahaarasauman ompelussa jotain vyötärökuminauhan kohdalle?

  Vastaa
  • Itse asiassa leikkasin joistain housuista tuota vyötärökuminauhaa pois tuolta takaa vähän enemmänkin. Eli kun kuminauha on jo valmiina, voi sen mitata ja miten sopii lapsen vyötärölle. Kun pienentää isoa housua pienemmäksi, ei siis tarvitse lisätä mitään, enemmänkin poistaa vähän enemmän liikaa tilaa 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Mustavalkoinen mekko

  Kotimaisilla kangaskaupoilla on kilpailua. Olen seurannut alaa yli 10 vuotta, ja tällä hetkellä tarjonta on todella laajaa. Tämä ei

Vuodessa tapahtuu paljon

    Lasten kanssa aika tuntuu menevän nopeammin kuin mitä itse pysyy mukana. Tänä syksynä molempien uhmat tuntuivat osuvan (taas)

Kranssi kierrättäen

  Jo viime vuonna tajusin olevani tarpeeksi vanha ovikranssiin. Tänä vuonna päätin tehdä kranssin kierrättäen, vuoden teeman mukaan totta kai.