-Supersuositut käsityöohjeet

Maukas kantarellipiirakka, vegaaninen

Kantarellipiirakka Ohje Maidoton

Loppukesän ja syksyn herkkuja on ollut poimittavissa metsässä jo hetken. Me olemme löytäneet keltavahveroita, eli kantarelleja satunnaisesti, mutta jokaisesta löydöstä on myös ilahduttu suuresti. Täydellistä ja joka vuoteen samaa hyvää sienipaikkaa emme ole vielä löytäneet, varsinkin kun lähimetsät hakattiin lähes paljaaksi alkukesästä. Mutta joka sato ilahduttaa, ja tällä kertaa päädyin tekemään syksyisen kantarellipiirakan, vegaanisena toki.

Maidoton sienipiirakka

Tämä sienipiirakka syntyisi hyvin myös muista sienistä, kuten mustatorvisienestä. Ne maistuvat lähes samoilta kuin kantarellit, mutta ovat vain huomattavan tummia. Pohjaan lisäsin ruisjauhoja tuomaan lisää makua ja rouheutta, syksyn tummuutta. Pohjassa on käytetty maidotonta leivontamargariinia, jota löytyy lähes kaikista kaupoista.

Piirakkaa varten kantarellit kannattaa putsata, pilkkoa ja paistaa pannulla hetken, jotta enimmät nesteet jäävät pannulle, eivätkä vetistä piirakan pohjaa liikaa. Samalla kastikkeen voi pyöräyttää pannulla, jotta pannulta saa mukaansa kaikki maut itse piirakkaan. Kasteeksi käytin soijakermaa, mutta myös kaura- tai muu kasvikerma käy oikein hyvin.

Tämä piirakka maistuu hyvin vielä myös seuraavana päivänä, ja sopii siis hyvin sekä arkeen että juhlaankin!

Vegaaninen kantarellipiirakka, ohje

Maidoton piirakkapohja

 • 150 g maidotonta margariinia
 • 2,5 dl ruisjauhoja
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • tilkka vettä

Nypi rasva kuivien aineiden sekaan. Lisää tilkka nestettä, että saat taikinasta tasaisen. Ota taikinasta 1/5 osa sivuun

Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina pohjan päälle tasaisesti. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Kantarelli- tai muu sienitäyte

 • 1 sipuli
 • 5-8 dl kantarelleja tai muita sieniä
 • suolaa
 • 2,5 dl soijakermaa
 • öljyä paistamiseen

Putsaa ja pilko sienot, sekä hienonna sipuli. Lämmitä pannu ja paista sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes enimmät nesteet irtoavat sienistä. Kaada mahdollinen liika neste pois. Lisää soija- tai muu kasvikerma ja mausta suolalla.

Kaada seos piirakkapohjan päälle. Kaulitse vielä sivuun otetusta taikinasta jauhojen kanssa ohut levy. Leikkaa levystä ohuita pitkä suikaleita ja levitä ne tasaisesti piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20-25 min, tai kunnes reunat ja päällinen hieman ruskettuvat.

Kantarellipiirakka Vegaaninen
Vegaaninen Kantarellipiirakka Ohje
Maukas Vegaaninen Kantarellipiirakka

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Mitä tänään syötäisiin?

  Vähintään kerran viikossa kärsimme “Mitä tänään syötäisiin” -ongelmasta. Pirullinen pulma, joka on kuitenkin varsin rasittava ja epämiellyttävä. Työnjakomme on

Hernerouheella paneroidut leipäjuustot

  Olen pitkään kaipaillut nopeita ja uusia arkiruokia. Kun sitten Instagramissa törmäsin mahtavan Mamma rimpuilee-blogin ohjeeseen hernerouheella paneroiduista leipäjuustoista, en

Sokeriton kuukausi (tai vuosi)

    Jossain lokakuun flunssaputken jälkeen unohdin pukea lenkkikengät aamuisin jalkaan. Pyörällä pääsi töihin nopeammin kun ei ollut luntakaan. Enkä