-Supersuositut käsityöohjeet

Rusetti- ja solmupannan ompeleminen, video-ohje

Solmupannan Ompeluohje
Kuinka Rusettipanta Ommellaan

Olen jo vuosia ollut pipoihminen. Tiedän, että ne harvoin sopivat aikuiselle, mutta syystä tai toisesta en oikein ole osannut käyttää muutakaan. Olen kyllä haaveillut ihan oikeista villakangashatuista ja niiden tuomasta arkisesta juhlasta. Mutta haaveeksi sekin on jäänyt.

Lapsien kasvaessa myös heidän mieltymyksensä päähineisiin ovat muuttuneet. Keväällä huomasin, että me molemmat isomman lapsen kanssa kaipasimme päähän jotain muuta kuin pipoja. Siispä ompelin ensimmäiset trikoiset pannat viileisiin kevät- ja syyspäiviin.

Tässä artikkelissa jaan ohjeet kolmen erilaisen trikoopannan ompelemiseen.

Muista myös

Rusettipannan ompeluohje

Rusettipanta on näistä ehkä se monimutkaisin ommeltava. Toisaalta rusettipanta tuo parhaimmillaan värikkyyttä, iloa ja leikkisyyttä lapsen ja aikuisenkin elämään.

On monta tapaa ommella rusettipanta, ja tässä näistä tavoista on yksi. Samoin voit kokeilla minkä kokoinen rusetti sopii juuri omaan tarpeeseen. Tämä rusetti on aika iso, ja voi olla liian iso varsinkin pieneen päähän.

Kankaaksi kannattaa valita siis joustava trikoo, joka sisältää myös elastaania. Palat voi kerätä myös vanhoista vaatteista

Rusettipannan kaava

Rusettipantaan tarvitset seuraavat palat:

  • 23 cm x pään ympäryksen mitta (jos haluat napakan, miinus 1 cm)
  • 23 cm x 15 cm
  • 8 cm x 10 cm

Katso videolta, kuinka palat ommellaan, ja miten rusettipanta kootaan yhteen. Kun ompelet askel askeleelta, on helppo onnistua pannan ompelemisessa.

Solmupannan ompeluohje

Helppo ja näyttävä trikoopanta syntyy myös solmupannan muodossa. Solmun kohtaa voi vaihdella, ja se on erittäin helppo ommella. Jopa siis helpompi ja yksinkertaisempi kuin aiemmin tehty rusettipanta.

Ohje solmupannan ompeluun löytyy yllä olevan videon lopussa. Käytännössä aluksi ommellaan palan pisin sivu oikeat puolet vastakkain. Pitkä putki käännetään ja sauma silitetään auki. Tämän jälkeen vaaditaan hieman taittelua, mutta se on hyvin yksinkertaista. Katso siis video!

Solmupantaan tarvitset 23 x 50-55 cm palan. Viimeinen mitta on taas oman pään ympärys.

Trikoopannan Ompeluohje

Trikoopannan ompeleminen

Helpoimmillaan trikoopannan ompelee yhdestä pitkästä kaitaleesta. Siitä voi tehdä täysin neliskulmaisen ilman muita krumeluureja tai koristeita. Oma taktiikkani on ommella panta samoin kuin ompelen rusettipannan, mutta ilman rusettia. Sama ohje pätee muuten myös tuubihuiviin.

Helppoa trikoopantaa tarvitset joustavaa trikoota tai ohutta joustavaa collegekangasta. Vähän koosta riippuen pala olisi hyvä olla noin 23 cm x oman pään ympärys. Jos haluat pannasta oikein napakan, leikkaa palasta pari cm lyhyempi kuin mitä oman pään ympäryksesi on.

Katso videolta kuinka tuubihuivi ommellaan. Samalla tekniikalla voit ommella myös trikoopannan, hieman pienemmässä koossa vain.

Rusettipannan Ompeleminen

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

2 thoughts on “Rusetti- ja solmupannan ompeleminen, video-ohje”

  1. Todella helppo ja näppärä solmupannan ohje. Näitähän alkoi muodostua kaappiin monta ihan hetkessä 🤭

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Pehmolelun Ompeleminen Kirjan Tyypit

Kuinka ommella pehmoleluja?

Ompelin jo reilu vuosi sitten setin pehmoleluja empatianukeiksi Hämeenlinnan lastenkulttuurille, josta niitä toimitettiin kirjojen ja muiden tarvikkeiden kanssa päiväkoteihin. Nuket

Pallomekko

Kangaskaappia siivotessani päätin leikellä vanhempia kankaita, joita jostain syystä oli jäänyt laatikon pohjalle. Heti ensimmäisenä käyttöön pääsi pallomekko. Lisämakua tein

Uudet Kujeet

    Ennen joulua listasin kotimaisia kenkien valmistajia, ja siinä samassa päätin ostaa itselleni uudet hieman siistimmät talvikengät. Haaveilin Kujeiden