-Supersuositut käsityöohjeet

Hiusdonitsin ompeleminen

Pienten ompelutöiden tekeminen virkistää monen mieltä, ja niitä simppeleitä töitä saa tehtyä yhdessä lastenkin kanssa. Yksi hyvä aloitustyö lastenkin kanssa tehtäväksi on toki hiusdonitsi. Itse ompelin näitä alakoulussa, ja näköjään samaa ompelukokemusta kerrytän nyt myös omille lapsilleni.

Kuinka ommella hiusdonitsi, eli scrunchie

On olemassa todella monia eri tapoja ommella hiusdonitsi, eli scrunchie. Siihen ei siis ole oikeaa tai väärää tapaa, vaan on monta erilaista tapaa. Jos sinulla on siis omasta lapsuudestasi tai nuoruudestasi muistikuva ja ompeluohje, niin toki voit käyttää sitäkin.

Itse haluan aina tehdä ompelusta mahdollisimman helppoa. Tässä tavassa millä minä itse ompelen hiusdonitsin, pysyy aivot toivottavasti mukana, ja kuminauhan pujottelukin on tehty erityisen helposti.

Tein videon ensin Instastooreihini. Videota toivottiin kuitenkin paljon lisää, joten tein siitä vielä ohjevideon. Katso siis ohjevideo alta, ja ompele itsellesi tai lahjaksi pino uusia donitseja. Nämä ovat muuten oiva lahja myös kaverisynttäreille!

Kuinka Hiusdonitsi Ommellaan

Tarvikkeet hiusdonitsin ompeluun

 • Noin 15 cm x 50 cm kangaspala
 • 15 cm kuminauha
 • 2 kpl hakaneuloja
 • ompelukone
 • sakset
 • ompelulankaa

Helppo ohje hiusdonitsin, eli scrunchien ompeluun

 1. Taita kangas pitkät sivut ja oikeat puolet vastakkain
 2. Neulaa sivut toisiinsa, mutta aloita ompelemaan vasta noin 7 cm päästä aloitusreunasta. Lopeta myös noin 7 cm ennen pitkän sivun loppua
 3. Neulaa hakaneulalla kuminauhat pitkän sivun molempiin päihin
 4. Käännä putkilo oikein päin, siten että kuminauha jää putkilon sisäpuolelle
 5. Aseta putkilon lyhyet päät oikeat puolet vastakkain, ja neulaa ne kiinni toisiinsa. Voit vaihtaa hakaneulat nuppineuloiksi, mutta pidä huolta että kuminauhat ja niiden päät pysyvät neulattuina samaan saumaan.
 6. Ompele sauma ja samalla kuminauhan päät saumaan kiinni.
 7. Käännä donitsi oikein päin ja silitä kääntöaukon saumanvarat kääntöaukon sisäpuolelle.
 8. Poista langanpätkät ja ompele kääntöaukko kiinni tikkaamalla suoralla ompeleella sauman läheltä
 9. Silitä ja ota käyttöön!

Muita helppoja ompeluohjeita

Olen koonnut sinulle myös muita helppoja ompeluohjeita, joilla kannattaa virkistää ompelua ja saada iloa arkeen. Kaikkiin näihin löytyy omat ohjeensa linkin takaa.

Lisää Käsityökekkerit-ohjeita

Haluaisitko saada Käsityökekkerit-ohjeita suoraan sähköpostiisi? Voit tilata Käsityökekkerit-uutiskirjeen, ja ilahdutan sinua ja tilaajia noin 2-3 krt/ kk. Lisäksi tulossa on myös virtuaalisia ompelukursseja, joilla saa paljon uusia ompeluideoita ja oppeja ompeluun.


Hiusdonitsin Helppo Ompeluohje
Itse Ommeltu Hiusdonitsi Ompeluohje

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Hillametsässä

  Olen tyhjentänyt kangaskaappejani syksyn tarpeisiin. Ainolan hillakuosi muuntui paidaksi ja tunikaksi, ja ilmeisesti Metsolan sydämet taas hameeksi ja housuiksi.

Saunatossut oman jalan mittojen mukaan

Kaupallinen yhteistyö, Pfaff Suomi Ompelukoneeni on ollut kotelossaan jo viikkoja. Pari viikkoa sitten sain kuitenkin kutsun Pfaffin bloggaajien tapaamiseen, jonne

Vuoden 2016 luetuimmat

  Bloggaaminen vuonna 2016 on ollut äärimmäisen mukavaa. Työkiireiden ohella olen nauttinut hetkistä teidän kanssanne, ja varsinkin hetkistä kun joku