-Supersuositut käsityöohjeet

Kolme helppoa tapaa tupsun tekemiseen

Talvi ja tupsukausi on taas tulossa! Tekisikö siis mielesi tehdä tupsu tai pari, mutta kaipaat vinkkiä niiden tekemiseen?

Tässä postauksessa ja videolla käyn läpi kolme erilaista tekniikkaa tupsun tekemiseen. Tarvikkeet kahteen ensimmäiseen löytyy lähes joka kotoa, ja myös kolmannessa versiossa tarvittavaa tupsukehikkoa löytyy myynnistä monestakin kaupasta.


Tupsun tekeminen, ohje

Tuspujen tekeminen onnistuu usein myös jo lapselta, varsinkin jos aikuinen on vieressä auttamassa. Kotoa löytyy hyvin myös tarvikkeita, eikä tupsukehikko ole välttämätön. Siitä on apua kyllä, mutta tupsujen tekeminen onnistuu hyvin ilmankin.

Tupsun tekemiseen tarvitaan siis joko pahvikiekkoja tai puuhaarukka. Jos haluat oikein pieniä tupsuja, niin haarukkakin sopii. Haarukalla voi siis tehdä tupsun yllä olevien kuvien mukaisesti, mutta silloin saa pieniä minitupsuja.

Parhaat vinkit tupsun tekemiseen

  1. Tupsun tekemisessä tärkeintä on kierittää tarpeeksi lankaa kehikon ympärille. Ja kun sanon tarpeeksi, tarkoitan paljon. Siis ihan oikeasti paljon.
  2. Toinen tärkeä seikka on solmu. Jos tuntuu ettet saa varsinkaan villalangalla tarpeeksi tiukkaa solmua, voi tupsun toki solmia esimerkiksi puuvillalangallakin. Kunhan tupsun solmuun voi luottaa, ja saat sen tarpeeksi kireälle.
  3. Kolmas vinkki muhkeaan tupsuun on trimmaus. Tupsu harvoin on täydellinen ilman saksia. Eli terävät isot tai pienet sakset, joilla saat trimmattua tupsun pyöreäksi. Tästä syntyy väistämättä vähän pölyä, joten imuri tai roskis on hyvä pitää lähellä.

Tupsun Viimeistely

Neljäs vinkki tupsuun on höyrytys. Joko kattilan päällä kuuman veden kiehuessa höyryttäminen, tai ehkä näppärämmin höyrysilitysraudalla höyryttäminen. Tähän riittää ihan pari sekuntia kaikilta puolilta, ja höyry avaa lankapäät, jolloin tupsusta tulee oikein muhkea.

Tarkemmat vinkit tupsun pyörittelyyn ja tekemiseen suosittelen katsomaan alla olevalta videolta. Lisää ohjevideoita voi katsoa Käsityökekkerit YouTube-kanavalta.

Tupsuistahan voi itsestään tehdä myös askarteluja. Ne sopivat toki pipoon, muihin päähineisiin, huiveihin tai vaikka koristeeksi.


Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Maripaidan uusi elämä

Päätin kokeilla saisinko muokattua omista paidoistani lapsille uudet vaatteet. Noin 15 vuotta vanhat Maripaidat pääsivät siis saksien uhriksi. Ne olivat

Odottavat pinot

Olen jotenkin onnistunut taas haalimaan työpöydälleni makuuhuoneeseen enemmän ja vähemmän kangaspinoja. On kasa tulevia mekkoja. On miehen tulevia paitoja, ja

Helppo haamu naamiaispuku

      Lapset ilmoittivat päiväkodin naamiaisten lähestyvän. Uhkarohkeasti tiedustelin mitä pukuja on seuraavaksi ompelulistalla, ja hymy levisi huulilleni kun