Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tonttulakin ompeluohje

17.12.2017

 

Vuoden aikana tonttulakit katoavat yleensä mystisesti. Kukaan ei tiedä mihin ne katoavat, mutta vuoden päästä huomaa aina ompelevansa uusia vanhojen tilalle. Minä olen jo jonkin aikaa luottanut nopeisiin trikoisiin tonttulakkeihin, joihin tänä vuonna sain inspiraation Hupsistarallaa Terhiltä. Terhi oli bongannut iloisen raikkaan raitakuosin Paapiiltä, joten ostin samaa myös meille.

 

Tonttulakki syntyy siis parhaimmillaan parilla saumalla. Oikeastaan yhdelläkin pärjää, jos haluaa jättää reunan huolittelematta resorilla.

 

Ohje ommeltuun tonttulakkiin

Tarvitaan:

noin 50 cm  korkea pala (siitä saa yhteensä vähintään 4 lakkia, täysleveästä palasta)

7 cm pätkä ohutta kuminauhaa tai muuta nauhaa

1-2 kulkusta, tai tupsu

Resoria noin 10 cm korkea ja 44-46 cm leveä pala, riippuen lapsen päänympäryksestä

 

 

Leikkaa tonttulakin pala ohessa olevan kuvan mukaisesti. Palan korkeus on 45 cm, ja alareunan leveys taitteelta on 22-25 cm, riippuu lapsen pään ympäryksestä. Leikkaa ainakin pari cm kapeampi, kuin mitä lapsen päänympärys on. Siis mikäli kangas on joustavaa.

Pujota kuminauha tai muu nauha kulkusen pohjan läpi, ja neulaa nauhan toiset päät tonttulakin terävimmän kolmion päähän. Tämä tulee sisäpuolelle siten, että ommellessa kulkunen jää sauman sisäpuolelle.

Ompele lakin pitkät sivusaumat yhteen, oikeat puolet vastakkain. Samalla ompeleella kiinnittyy siis myös kulkunen nauhassaan.

Ompele resorin lyhyet sivut yhteen, oikeat puolet vastakkain. Käännä resori kaksinkerroin ja ompele se tonttulakin alareunaan kiinni, samalla venyttäen.

Käännä ympäri, silitä ja ota käyttöön. Mukavaa joulua!

 

 

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.