-Supersuositut käsityöohjeet

Bää! Kotimaisen villan puolesta

 

Kirjat saatu arvostelukappaleina Moreenilta

Kotimainen villa tekee kunnolla paluuta. Siinä missä isommat yritykset ovat joutuneet turvautumaan ulkomaiseen tuontivillaan, on oman kotimaisen villan kysyntään vastanneet pienet toimijat. Tukuwoolin nousu myös ulkomaisten neulojien ohjeisiin on siitä varma todiste, ja kotimaisen villan myyjiä näkyy myös aina vain enemmän erilaisilla messuilla ja markkinoilla.

 

Siksi ei ollutkaan suuri yllätys, että kotimaista villaa ylistetään myös kirjassa. Sanna Vatasen “Bää! Neulo & virkkaa suomenlampaan villasta” -kirja panostaa nimenomaan kotimaiseen villaan. Siinä kerrotaan villan historiaa, lampaiden eri laatujen vaikutuksesta villaan, sekä toki myös kaikista niistä lukemattomista käyttömahdollisuuksista.

 

 

Olen aiemminkin ihastunut Sanna Vatasen kirjoihin. Tällä kertaa nyt paluuta tekevät tummat kuvat ovat erityisen mieluisia, sekä toki Vatasen monipuoliset ohjeet. Mukana on neuleohjaita, virkkausta ja huovutusta. Ohjeet soveltuvat niin ohueseen Tukuwooliinkin, kuin myös muhkeaan kampatopsiin. Oivaltavat kuvat huovutuksen eri vaiheista iskevät minuun, ja kirjaa tekisi mieli lukea pelkästä lukemisen ja kuvien katselun ilosta.

 

Olen toki itsekin ihastunut kotimaiseen villaan. Itseäni villa kutittaa suoraa ihoa vasten, joten pipoksi tai huiviksi en ole itselle vielä uskaltanut siitä neuloa. Tukuwoolista neulotut sukat ovat kuitenkin yhdet suosikeistani, ja kirjan innoittamana aion aloittaa jonkinlaisen ison viltin neulomisen kaikista kotimaisista villoistani. Komeat luonnonvärit ja lämmittävyys sopivat hyvin olohuoneeseen, ja tästä ideasta kuulette varmasti lisää myöhemminkin.

 

Haluan näin vuoden loppuvaiheessa antaa kiitosta myös teille ihanat lukijani. Uskon villan ilahduttavan myös teitä, ja arvonkin yhden Bää! -kirjan sekä kaksi vyyhtiä Rintalan luomutilan karitsanvillalankaa facebook seuraajien kesken. Arvonta on siis voimassa vain Facebookin puolella torstai-iltaan 14.12 kello 21:30. Onnea arvontaan!

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

1 thought on “Bää! Kotimaisen villan puolesta”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kuinka lankavyyhti keritään

  Käsinvärjätyt, itse kehrätyt ja monet laadukkaat langat ovat nykyään vyyhdeillä. Jotta pääsee suunnittelusta itse neulomiseen, pitää vyyhti siis ihan

Silityskuva T Paitaan Silittäminen

Käsityötarvikkeiden käyttö ajoissa

Ompelin ompeluseurani opetusvideota varten lapselleni pari uutta paitaa. Samalla tein siis neuvot miten ommella erilaisia päänteitä ja miten saada paita

Tuubihuiviohjeita

Yhteistyössä LuovaStore, langat saatu Tuubihuiveja on montaa erilaista mallia ja materiaalia. Niitä voi neuloa, ommella, saada markkinointilahjana ja vaikka virkatakin.

Joulufiilis

    On vihdoin alkanut tuntumaan jo hieman joululta. Eilinen lumisade sai koko perheen hymyilemään, ja mäkeä on laskettu ihan