-Supersuositut käsityöohjeet

Bää! Kotimaisen villan puolesta

 

Kirjat saatu arvostelukappaleina Moreenilta

Kotimainen villa tekee kunnolla paluuta. Siinä missä isommat yritykset ovat joutuneet turvautumaan ulkomaiseen tuontivillaan, on oman kotimaisen villan kysyntään vastanneet pienet toimijat. Tukuwoolin nousu myös ulkomaisten neulojien ohjeisiin on siitä varma todiste, ja kotimaisen villan myyjiä näkyy myös aina vain enemmän erilaisilla messuilla ja markkinoilla.

 

Siksi ei ollutkaan suuri yllätys, että kotimaista villaa ylistetään myös kirjassa. Sanna Vatasen “Bää! Neulo & virkkaa suomenlampaan villasta” -kirja panostaa nimenomaan kotimaiseen villaan. Siinä kerrotaan villan historiaa, lampaiden eri laatujen vaikutuksesta villaan, sekä toki myös kaikista niistä lukemattomista käyttömahdollisuuksista.

 

 

Olen aiemminkin ihastunut Sanna Vatasen kirjoihin. Tällä kertaa nyt paluuta tekevät tummat kuvat ovat erityisen mieluisia, sekä toki Vatasen monipuoliset ohjeet. Mukana on neuleohjaita, virkkausta ja huovutusta. Ohjeet soveltuvat niin ohueseen Tukuwooliinkin, kuin myös muhkeaan kampatopsiin. Oivaltavat kuvat huovutuksen eri vaiheista iskevät minuun, ja kirjaa tekisi mieli lukea pelkästä lukemisen ja kuvien katselun ilosta.

 

Olen toki itsekin ihastunut kotimaiseen villaan. Itseäni villa kutittaa suoraa ihoa vasten, joten pipoksi tai huiviksi en ole itselle vielä uskaltanut siitä neuloa. Tukuwoolista neulotut sukat ovat kuitenkin yhdet suosikeistani, ja kirjan innoittamana aion aloittaa jonkinlaisen ison viltin neulomisen kaikista kotimaisista villoistani. Komeat luonnonvärit ja lämmittävyys sopivat hyvin olohuoneeseen, ja tästä ideasta kuulette varmasti lisää myöhemminkin.

 

Haluan näin vuoden loppuvaiheessa antaa kiitosta myös teille ihanat lukijani. Uskon villan ilahduttavan myös teitä, ja arvonkin yhden Bää! -kirjan sekä kaksi vyyhtiä Rintalan luomutilan karitsanvillalankaa facebook seuraajien kesken. Arvonta on siis voimassa vain Facebookin puolella torstai-iltaan 14.12 kello 21:30. Onnea arvontaan!

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Bää! Kotimaisen villan puolesta”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

OmA KOPPA 365 -kirja

    Virkkaus ja neulominen, käsitöitä joita ei saa missään nimessä sekoittaa keskenään. Kirjoja neulomiseen on paljon, ja tuntuu että

Laatikkotunika

    Varustauduin pääsiäisen juhlapyhiin ompelemalla jotain itselleni. Kahden vesirokon jyllätessä maaliskuussa vieraanamme jäi pääsiäisen suunnittelu ihan viime tinkaan. Siinä

Tilkkutyön Ompelun Aloittaminen

Kuinka aloittaa tilkkutyöt

Kuinka aloittaa tilkkutyöt, mistä ostaa tilkkukankaita ja mistä saada inspiraatiota? Eli kattava postaus ja inspiraatiota tilkkutöiden aloittamiseen.