-Supersuositut käsityöohjeet

Pitkä iltapuku itsenäisyysjuhlaan

 

Lapsilta oli päiväkodissa tiedusteltu, mitä itsenäisyys heille merkitsee. Vastauksia oli kirjoitettu heidän omaan näyttelyynsä, joissa sai arvailla myös oman lapsen mietteitä itsenäisyydestä. En valitettavasti kokouksien vuoksi ole ehtinyt näyttelyyn vielä paikalle, mutta oman lapsen mielestä itsenäisyys merkitsee sitä, että Suomi saa itse päättää mitä tekee. Meillä myös aikuiset ei aina määrää, vaan lapsetkin saa päättää. Ja niin muuten saa, sillä Hämeenlinna sai jo kolmatta kertaa peräkkäin Unicefin tunnustuksen lapsiystävällisenä kaupunkina.

 

Itse lisäisin lapseni mahtaviin mietteisiin vielä ihanan luonnon, toisista välittämisen, teknologiaosaamisen, ilmaisen koulutuksen, demokratian ja turvallisuuden. Meidän nuorissa on tulevaisuus, ja heitä tulee kannustaa ja kuunnella.

 

Me juhlimme itsenäisyyspäivää eilen kutsuvierastilaisuudessa Vanajanlinnassa. Ompelin itselleni pitkän iltapuvun, ja mieheni vuokrasi frakin juhlaa varten. Puvun suunnittelussa (aikaa suunnitteluun ja ompeluun oli kaksi viikkoa, kiitos inspiraatiosta Saumanvaran ompeluryhmä) huomioin mahdolliset seuraavat käyttövuodet ompelemalla yläosan erilleen, jotta alaosaa (tai yläosaa) voi helposti kierrättää yhdessä tai erikseen muihinkin juhliin. Kampaaja viimeisteli hiukseni, ja myi ihanat Bohon luonnonmukaiset meikit naaman viimeistelyyn. Oli siis pitkästä aikaa oikein juhlava fiilis!

 

Ja kyllä kelpasi tanssia Stigin tahtiin täydessä ja juhlavassa Vanajanlinnassa. Hyvä seura, ruoka ja hieno sadan vuoden itsenäisyys. Tänään vielä torille, ja illalla voikin katsella upeita pukuja televisiosta oman kullan kainalossa. Tänä vuonna kierrätysmateriaalit ovat jälleen suuressa nousussa, ja itse odotan erityisesti näiden erikoismateriaalien näkemistä kauniina iltapukuina.

 

Ihanaa itsenäisyyspäivää <3

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Sadon perässä

  Joka päivä huomaan pihassa uuden kasvin puhkeavan kukkaan, ja värittävän pihaa uudella tavalla. Lasten kasvaessa oma rauhallinen rivitaloyhtiön piha

Satokauden huippu

  Tällä viikolla kesä on näyttänyt taas puolensa. Aurinkokin olisi ihan kiva, mutta tärkeintä kesässä on toki kotimainen sato. On

Korkea olohuone

    Elokuussa ihastuin korkean olohuoneen taloon. Valoa tulvi ikkunoista enemmän kuin sen hetkisen 70-luvun rivitalon olohuoneeseen koskaan pääsisi, ja