| | | | | |

Pitkä iltapuku itsenäisyysjuhlaan

 

Lapsilta oli päiväkodissa tiedusteltu, mitä itsenäisyys heille merkitsee. Vastauksia oli kirjoitettu heidän omaan näyttelyynsä, joissa sai arvailla myös oman lapsen mietteitä itsenäisyydestä. En valitettavasti kokouksien vuoksi ole ehtinyt näyttelyyn vielä paikalle, mutta oman lapsen mielestä itsenäisyys merkitsee sitä, että Suomi saa itse päättää mitä tekee. Meillä myös aikuiset ei aina määrää, vaan lapsetkin saa päättää. Ja niin muuten saa, sillä Hämeenlinna sai jo kolmatta kertaa peräkkäin Unicefin tunnustuksen lapsiystävällisenä kaupunkina.

 

Itse lisäisin lapseni mahtaviin mietteisiin vielä ihanan luonnon, toisista välittämisen, teknologiaosaamisen, ilmaisen koulutuksen, demokratian ja turvallisuuden. Meidän nuorissa on tulevaisuus, ja heitä tulee kannustaa ja kuunnella.

 

Me juhlimme itsenäisyyspäivää eilen kutsuvierastilaisuudessa Vanajanlinnassa. Ompelin itselleni pitkän iltapuvun, ja mieheni vuokrasi frakin juhlaa varten. Puvun suunnittelussa (aikaa suunnitteluun ja ompeluun oli kaksi viikkoa, kiitos inspiraatiosta Saumanvaran ompeluryhmä) huomioin mahdolliset seuraavat käyttövuodet ompelemalla yläosan erilleen, jotta alaosaa (tai yläosaa) voi helposti kierrättää yhdessä tai erikseen muihinkin juhliin. Kampaaja viimeisteli hiukseni, ja myi ihanat Bohon luonnonmukaiset meikit naaman viimeistelyyn. Oli siis pitkästä aikaa oikein juhlava fiilis!

 

Ja kyllä kelpasi tanssia Stigin tahtiin täydessä ja juhlavassa Vanajanlinnassa. Hyvä seura, ruoka ja hieno sadan vuoden itsenäisyys. Tänään vielä torille, ja illalla voikin katsella upeita pukuja televisiosta oman kullan kainalossa. Tänä vuonna kierrätysmateriaalit ovat jälleen suuressa nousussa, ja itse odotan erityisesti näiden erikoismateriaalien näkemistä kauniina iltapukuina.

 

Ihanaa itsenäisyyspäivää <3

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.