I Cord Päättely Paidan Pääntiellä
| | |

I-cord-päättelyn neulominen, kaksi erilaista tapaa

I-cord nauha on siis putkineulosta, jota voi neuloa monella eri tavalla. Tyypillisimmään i-cord nauhaa tarvitaan silloin, kun halutaan neuloa pitkää yhtenäistä nauhaa. Putkiloneuloksella voi myös tehdä siistin päättelyn, ja tässä siihen kaksi erilaista tapaa.

I-cord päättely pääntielle

Neuloin jo jokin aika sitten lapselle hänen toivomansa paidan. Se jäi odottamaan pääntien siistimistä, sillä perinteinen resori ei mielestäni käynyt siihen tarpeeksi hyvin.

Tarpeeksi pitkään paitaa katsellessani tajusin, että i-cord päättely sopii siihen täydellisesti. Mikäli pääntiestä itsestään haluaa oikein joustavan, on resori aina hyvä vaihtoehto. Tässä pääntiellä oli tilaa, ja halusin siihen vain ihan pienen ja siron päättelyn. Siksi juuri i-cord sopii siihen hyvin.

Kuinka neuloa I-cord päättely

Putkilomaiseen i-cord päättelyyn on siis monta erilaista tapaa. Itse kokeilin nyt kahta tapaa, ja varmasti löytyy näiden lisäksi monia muitakin.

Yksi tapa on esim sellainen, että neuloo juuri oikean mittaisen i-cord nauhan, ja kiinnittää sen käsin ommellen pääntielle. Tässä haasteena on löytää oikea mitta nauhalle, ja kuinka saada ompeleista tarpeeksi siistit. Siksi nämä muut ohjeeni on siis neulottu suoraan pääntielle.

Molemmat ohjeet löytyvät myös alla olevasta videosta, joka avaa tekniikkaa paremmin kuin tämä sanallinen selostaminen.

Kuten kaikissa päättelyissä, suosittelen poimimaan silmukoita noin 3/4 suhteella.

Eli jätä joka neljäs silmukka poimimatta, varsinkin pystysuorissa linjoissa.

I Cord Päättely Paidassa

I-cord päättely kahdella sukkapuikolla

Sukkapuikoilla päättelyssä silmukat neulotaan ja poimitaan samaan aikaan, kun päättelyä tehdään. Sitä on siis myös helppo purkaa, jos huomaa poimimeensa silmukoita hieman väärin.

  • Poimi ja neulo keskeltä takaa 3 silmukkaa.
  • “Neulo 2 o, ja nosta seuraava silmukka neulomatta. Poimi neljäs silmukka puikolle.
  • Siirrä kaksi viimeisintä silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle, ja neulo ne takaa oikein yhteen.”
  • Toista “-” koko pääntien tai muun pääteltävän osan kaikille silmukoille

I-cord päätteleminen pyöröpuikoilla

Toinen mahdollisuus on, että poimit kaikki silmukat ensin pyöröpuikoille tai pitkille sukkapuikoille. Toisella kerroksella teet vasta päättelyn seuraavan ohjeen mukaisesti.

  1. Neulo 2 s oikein.
  2. Neulo seuraavat 2 s takaa oikein yhteen.
  3. Siirrä kaikki 3 silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle.

Toista kohtia 1-3, kunnes sinulla on 3 s jäljellä. Päättele silmukat.

Lopuksi molemmissa tapauksissa putkilonauha päätellään mahdollisimman siistiksi yhdessä aloitukseen.


Toivottavasti näistä ohjeista on iloa seuraavaan neuleeseen! Jos haluat lisää Käsityökekkereiden ohjeita suoraan sähköpostiisi, tilaa nyt myös uutiskirje. Ilahdutan sinua uutiskirjeellä noin 2 kertaa kuukaudessa.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

I Cord Päättely Ohje
I Cord Päättely Pääntielle

Similar Posts

3 Comments

  1. Kiitos Veera! Tämä on paras ja selkein i-cord -ohje jonka olen nähnyt. Näillä ohjeilla lähti heti rullaamaan ja saan vihdoin pääntien sellaiseksi kuin toivoinkin : )

    1. Oi ihana kuulla Satu! Löysin itse myös monta englanninkielistä ohjetta, mutta meillä on usein vähän eri tyyli neuloa Suomessa. Siksi tein oman tyyliseni ohjeen, ja mukava kuulla että siitä tuli myös selkeä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.