Neulottu Pellavahame Lapselle
| | | |

Neulottu kesähame lapselle, ohje

Neulottu Hame Lapselle Ilmainen Ohje
Neulottu Hame Lapselle Neuleohje Ilmainen
Neulottu Hame Ja Paita Lapselle

Neuloin ensimmäistä kertaa kesähameen! Neulottu hame on yllättävän käyttökelpoinen, mukava ja jopa lasten mieleen. Tein tähän samalla ohjeen, sillä ajattelin että muillakin voi olla tarvetta kesähameelle.

Tämä jäi viime kesän helteiden jälkeen odottamaan viimeistelyä, mutta onneksi tuli neulottua sellainen koko, joka menee molemmille lapsille. Kuvassa on siis koko 122/128, joka on ehkä hitusen liian lyhyt 134 kokoa käyttävälle lapselle.

Kuinka hame neulotaan?

Hame on aika helppo neulottava. Tämä Lainehilla-hame neulotaan ihanasta pellavalangasta, Sandnes garn Linesta. Voit käyttää hameeseen muitakin lankoja, esim puuvillaa tai villasekoitteita.

Hame aloitetaan neulomaan ylhäältä alas. Ensin resorin tilalle neulotaan kuminauhakuja ja siihen nauhoille aukot. Nauhakuja suljetaan neuloessa, ja helma valmistuu vaikka sateisena iltana tai hiekkalaatikon reunalla. Helmaan neulotaan vielä röyhelöä, jonka myötä hame pysyy myös ryhdissä.

Lopuksi hame viimeistellään vielä nauhakujaan ommeltavalla kuminauhalla ja neulotulla nauhalla. Tärkeää on myös hameen kastelu tai höyrytys, jotta siitä tulee viimeistellyn näköinen. Minä neuloin hameen kaveriksi vielä myös t-paidan.

Muistathan myös muut kesäiset neule- ja ompeluohjeeni:

Ja eikö olisikin hienoa saada käsityövinkkejä suoraan sähköpostiin? Suosittelen tilaamaan Käsityökekkereiden uutiskirjeen, jolla ilahdutan sinua noin 2-3 kertaa kuukaudessa.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!


Neulotut Kesävaatteet Lapselle

Lainehilla-hame, neuleohje

KOOT: 74/80 (86/92) 98/104 (110/116) 122/128 (134/140) 146/152

HAMEEN VALMIIT MITAT

Vyötärön ympärys (cm): 51 (53) 55 (57) 59 (62) 66

Hameen pituus vyötäröltä helmaan (cm): 14 (18) 23 (27) 32 (37) 41

Hameeseen tarvitaan

Lanka: Sandnesgarn Line (50 g = 110 m)

Langan menekki: 2 (2) 2 (3) 4 (4) 5 vyyhtiä

Mallitilkku: 18 silmukka x 20 kerrosta = 10 x 10 cm                          

Puikot: 4,5 mm pyöröpuikot                   

2 silmukkamerkkiä

3 cm leveää kuminauhaa 40-60 cm pätkä                                                             

TEKNIIKAT

  • s = silmukka
  • o = oikein
  • n = nurin
  • AM = Aseta silmukkamerkki
  • M = silmukkamerkki
  • SM = siirrä merkki
  • L1e/t = Yhden silmukan lisäys. Neulo silmukka ensin etureunastaan oikein, tiputtamatta sitä puikolta. Neulo saman silmukan takareunasta vielä oikein

OHJE

Luo 4,5 mm puikoilla 50 (52) 55 (57) 59 (61) 63 silmukkaa, AM. Luo sen perään vielä 50 (52) 55 (57) 59 (61) 63 silmukkaa, AM. Sinulla on siis yhteensä 100 (104) 110 (114) 118 (122) 126 silmukkaa. Yhdistä silmukat pyöröksi.

Neulo pyörönä oikein yhteensä 6,5 cm korkeaksi.

Nyörikujan aukon neulominen

Neulo oikein, kunnes jäljellä on 5 s ennen M. Tee langankierto, ja neulo seuraavat 2 s takaa oikein yhteen. Neulo oikein M asti, ja 4 silmukkaa vielä sen jälkeen. Neulo 2 s oikein yhteen ja tee langankierto. Jatka kerros loppuun neulomalla muut silmukat oikein.

Jatka neulomista oikein, kunnes korkeus on yhteensä 8 cm.

Silmukat yhdistetään nyt vyötäröosan alkuun, eli niihin silmukoihin jotka luotiin alussa. Tähänkin on monta tekniikkaa, ja itse käytän ns. kolmen puikon päättelyä.

Poimi siis erilliselle puikolle alun perin luomasi silmukat. Taita nurjat puolet vastakkain ja poimi luomasi silmukat työn taakse siten, että saat helposti neulottu niitä tässä samalla.

Pidä molemmat M merkit mukana tämän kohdan ajan. Neulo nykyisistä ja poimimistasi silmukoista ensimmäiset silmukat edestä oikein yhteen. Pudota ne puikoilta, ja neulo seuraavat nykyinen ja aiemmin luotu silmukka edestä oikein yhteen. Tee näin kaikille silmukoille, jolloin reunus kääntyy ns. puoliksi ja sen sisälle jää nauhakuja.

Neulo kerros oikein. Seuraavalla kerrokselle levennetään helmaa seuraavasti.

Eli neulo *1 o, L1e/t*. Toista *-* kerros loppuun.

Jatka neulomalla oikein yhteensä 7 (11) 15) 19 (23) 27 (31) cm.

Neulottu Hame Lapselle Ennen Kuminauhaa

Hameen röyhelö

Seuraavaksi neulotaan helmaan röyhelö. Se onnistuu helposti, kun silmukkamäärä tuplataan yhden kerroksen aikana. Eli neulo L1e/t jokaiseen silmukkaan.

Jatka neulomalla vielä 3 (3) 4 (4) 5 (6) 6 cm oikein. Neulo sen jälkeen vielä kerros nurin.

Päättele silmukat neulomalla s oikein. Vedä aiemmin neulottu silmukka toisen yli. *Neulo 1 s oikein, ja vedä aiemmin neulottu silmukka sen yli.* Toista *-* kerros loppuun. Kun jäljellä on enää 1 s, katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi.

Päättele langat nurjalle puolelle. Höyrytä tai kastele ja pingota hame.

Kuminauhan ompeleminen hameen vyötärölle

Leikkaa 3 cm leveästä kuminauhasta 45 (48) 50 (53) 55 (58) 60 mittainen pätkä. Kiinnitä sen toiseen päähän hakaneula, ja pujota sen avulla kuminauha toisesta napinlävestä nauhakujaan. Pujota kuminauha siten, että saat sen päätä ulos samasta napinlävestä. Pidä huolta, että kuminauha pysyy suorana koko matkalta, eikä mene kieroon.

Ompele kuminauhojen päät yhteen, tai päällekäin noin 2 cm matkalta siksak-ompeleella. Siisti langanpätkät ja pujota kuminauha kokonaisuudessaan nauhakujaan.

Hameen viimeistely

Neulo vielä valitsemastasi väristä ohut 5 silmukan, noin 1 (1) 1,2 (1,2) 1,4 (1,4) 1,5 m pitkä i-cord-nauha.

Eli neulo 5 s oikein sukkapuikolle. Älä käännä työtä, vaan siirrä silmukat puikon alkuun. Kiristä vähän lankaa, ja neulo samat silmukat uudelleen oikein. Toista *-*, kunnes nauha on noin 1 (1) 1,2 (1,2) 1,4 (1,4) 1,5 m pitkä.

Päättele langat, kostuta tai höyrytä muotoonsa. Kiinnitä nauhan päähän hakaneula, ja pujota sen avulla nauha ulos hameen sisältä toisen aukon läpi. Solmi nauhalla hame käytössä.

Pellavahame Lapselle
Neulottu Hame Lapselle I Cord Nauha

Similar Posts

3 Comments

  1. Tämä lähtee puikoille! Tosi kaunis malli lapselle ja olisipa kiva jos julkaisisit ohjeen myös T- paidalle:) Mukavaa kesää sinulle ja perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *