T Paitoja Miehelle Trikoo
| | |

Olohousut ja t-paitoja miehelle

Miehelle Olohousut Ompelu
Olohousut Miehelle Ompelu

Joka vuosi näinä aikoina ompelen puolisolleni uusia t-paitoja syntymäpäivälahjaksi. Pari vuotta sitten tein samalla ohjeet pääntien ompeluun, ja viime vuonna korjasin vanhoja t-paitoja. Tänä vuonna kun täyteen tuli pyöreitä vuosia, ompelin paitojen kaveriksi myös paljon toivotut uudet olohousut.

Kaavoja miesten vaatteisiin

Olen siinä mielessä vanhaa koulukuntaa, eli etsin ja käytän kaavoja eniten kirjoista. Olen kyllä välillä käyttänyt myös tulostettavia PDF-kaavoja, mutta hyllystä löytyvistä kirjoista löytyy silti oivallinen valikoima täysin hyviä ja muokattavia peruskaavoja.

Minulla on siis lähes kaikkiin vaatteisiin joko valmiina peruskaava, tai piirrän sellaisen itse. Sen jälkeen kuosittelen, eli muokkaan peruskaavasta haluamani tuotteen kaavan. Näin tein jälleen kerran.

Aiemmin olen käyttänyt vanhaa paitakaavaa, mutta tällä kertaa testasin sekä paitaan että housuihin Joka tyypin parhaat kaavat-kirjan kaavoja. Kirjasta löytyy siis kaavat sekä miehen että naisen housuihin ja t-paitaan, sekä hieman vinkkejä kaavojen muokkaamiseen.

T Paitoja Miehelle Paitakangas
T Paitoja Miehelle Lahjaksi
Olohousut Miehelle Ompelu

Kankaat miehen vaatteisiin

Olen aiemmin käyttänyt lähes ainoastaan NOSHin kankaita myös puolisoni vaatteisiin. Tällä kertaa varastoni oli vihdoin kulutettu niistä loppuun eikä niitä saa enää lisää, ostin jo talvella käsityömessuilta Kangaskapinalta trikoota paitaan. Colleget unohdin kuitenkin tilata, joten testasin näihin Eurokankaan collegekankaita. Aika ohuita, mutta toivottavasti kestävät edes jonkin aikaa.

Itse haluaisin käyttää enemmän kierrätyskankaita, sekä muitakin kierrätysmateriaaleja. Miehen vaatteisiin tarvittava kangasmäärä on kuitenkin niin iso, että harvoin löytää yli metrin mittaisia paloja kierrätyskeskuksesta. Mutta onneksi Kangaskapinalla on myös Pure Wasten kankaita, jotka on neulottu kierrätysmateriaaleista. Näitä ostan ajoissa seuraavalla kerralla!

Yksityiskohtia perusvaatteisiin

Puolisoni tykkää käyttää perusvaatteita, ja printit ovat ilmeisesti liikaa. Välillä ilahdutan settiä raidalla, tai saatan kuvioida jotain todella pientä helmaan.

Tällä kertaa kangas riitti juuri ja juuri paitoihin, mutta sitä ei jäänyt enää tarpeeksi pääntien huolittelua varten. Kaivoinkin kaapeistani kaikki mahdolliset harmaat resorit, joista mikään ei mätsännyt kunnolla. Toisaalta ne tuovat nyt paitoihin edes pientä eloa.

Housuihin taas vasaroin kiinni sirkat, eli purjerenkaat nauhakujalle. Olisin toki voinut ommella myös napinlävet, mutta halusin oikein viimeistellyn ilmeen. Vyötäröllä on siis sekä kuminauha, että myös nuo nauhat. Kuminauhan ompelin omalla tyylilläni, ja se on siis kunnolla kiinni tuossa saumassa ja tikkauksessa, eikä pääse siis kiertymään käytössä.

Vinkit miestenvaatteiden ompeluun:

Katso myös seuraavat ompeluohjeeni ja vinkkini ompelua varten.

Olohousut Miehelle Kaava Ja Vyötärönauha
Omenan Kukka

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.