-Supersuositut käsityöohjeet

T-paitojen korjaaminen ja uudistaminen

Olen jo pitkään puhunut vaatteiden pidemmästä käyttöiästä. Puolisoni on sisäistänyt sen jo vuosia ja hän käyttää todella vaatteensa loppuun. Juuri ennen hänen syntymäpäiviään kävinkin läpi hänen vaatekaappiaan ja t-paitojaan.

Kaapista löytyi parikin todella rikkinäistä paitaa odottamaan leikkaamista matonkuteeksi, sekä pari pelastettavissa olevaa paitaa. Näihin vaihdoin sekä pääntien, että hihojen resorit. Lisäksi ompelin pari muuta jo työlistalla ollutta paitaa kaappiin vanhojen tilalle.

Resorin vaihtaminen

Tällä kertaa paitojen pääntien resorit olivat niin kuluneet, että koin parhaimmaksi leikata vanhat resorit kokonaan pois. Ihan täysin samoja resoreita ei löytynyt enää laatikostani, joten uudet resorien värit poikkeavat hieman vanhoista.

Ompelin siis vain uudet resorit tilalle. Kätevimmät tavat huolitella pääntie löytyy aiemmin tekemästäni postauksesta. Sieltä löytyy peräti seitsemän vaihtoehtoa, joten varmasti jokaiselle jotakin! Samat huolittelut tein siis myös hihojen resoreille.

Näin paidat saivat helposti uutta käyttöikää ja vuosia ainakin pari vielä lisää. Kätevää!

Sinua varten olen muuten nyt koonnut kaikki korjaus- ja paikkausvinkkini yhden sivun alle. Näitä on tulossa vielä lisää, ja sivulle pääsee kätevästi myös suoraan blogin etusivulta. Korjataan yhdessä vaatteita ja neuleita!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lasten tietovisa ja Nuppuprint juhlamekko

Olen selkeästi ottanut uuden perinteen. Aiemmin mätsäsin lapsille samanlaiset juhlamekot, mutta nyt olen huomaamattani ommellut Nuppuprintin mekkoja juhlia varten. Tämä

Oman pihan satoa

  Joku aika sitten selasin vanhoja blogitekstejäni, ja huomasin että kaksi vuotta sitten minulla oli haave omasta pihasta. Pihan keskellä

Parhaat ja inspiroivat käsityöblogit

Kun nyt tässä #laatulokakuu hengessä olen listannut lanka- ja kangaskauppoja, pyydettiin minulta listausta myös käsityöblogeista. Ihan täydellisen listan laatiminen veisi