-Supersuositut käsityöohjeet

T-paitojen korjaaminen ja uudistaminen

Olen jo pitkään puhunut vaatteiden pidemmästä käyttöiästä. Puolisoni on sisäistänyt sen jo vuosia ja hän käyttää todella vaatteensa loppuun. Juuri ennen hänen syntymäpäiviään kävinkin läpi hänen vaatekaappiaan ja t-paitojaan.

Kaapista löytyi parikin todella rikkinäistä paitaa odottamaan leikkaamista matonkuteeksi, sekä pari pelastettavissa olevaa paitaa. Näihin vaihdoin sekä pääntien, että hihojen resorit. Lisäksi ompelin pari muuta jo työlistalla ollutta paitaa kaappiin vanhojen tilalle.

Resorin vaihtaminen

Tällä kertaa paitojen pääntien resorit olivat niin kuluneet, että koin parhaimmaksi leikata vanhat resorit kokonaan pois. Ihan täysin samoja resoreita ei löytynyt enää laatikostani, joten uudet resorien värit poikkeavat hieman vanhoista.

Ompelin siis vain uudet resorit tilalle. Kätevimmät tavat huolitella pääntie löytyy aiemmin tekemästäni postauksesta. Sieltä löytyy peräti seitsemän vaihtoehtoa, joten varmasti jokaiselle jotakin! Samat huolittelut tein siis myös hihojen resoreille.

Näin paidat saivat helposti uutta käyttöikää ja vuosia ainakin pari vielä lisää. Kätevää!

Sinua varten olen muuten nyt koonnut kaikki korjaus- ja paikkausvinkkini yhden sivun alle. Näitä on tulossa vielä lisää, ja sivulle pääsee kätevästi myös suoraan blogin etusivulta. Korjataan yhdessä vaatteita ja neuleita!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ompelukone Tilkkujen Ompeluun

Ompelukoneeni

Töiden aloittaminen loman jälkeen, flunssa ja pari hieman epäonnistunutta tekelettä ovat saaneet aikaan pienimuotoisen ompelujumin. Koska ei tee mieli nyt

Virkattu neuletakki lapselle

    Aloitin virkkaamisen keväällä lippapipoista jääneistä bambulangoista. Ja koska olen äärimmäisen huono arvioimaan menekkiä, eivät jämälangat riittäneet alkuunkaan, vaan

Neuletarvikkeiden uutuuksia Prymiltä

Yhteistyössä Prym, tuotteita saatu Prymiltä Käsityöbloggaamisen yksi paras puoli on toki muut kollegat ja uutuuksien hypistely yhdessä. Näitä tilaisuuksia tulee

Hohtoneulonnan SM-kilpailut 2016

  Eilen perjantaina 30.9 Hämeenlinnan Wetterhoffilla järjestettiin jo viidennet Hohtoneulonnan SM-kilpailut. Kilpailut ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta, ja minä pääsin