-Supersuositut käsityöohjeet

Kuinka piirtää neulekuvioita kännykällä

Saa säännöllisesti tiedusteluja miten voisi piirtää neulekuvioita, tai esim ristipistokuvioita. Jälkimmäiseen löytyy varmasti enemmän ohjelmia, ja myönnän tekeväni peruskuviot yhä excelissä. Kyllä, perinteinen excel on yllättävän näppärä kuvioiden tekemiseen.

Kuvion piirtohjelma 8bit Painter

Kirjoneuleeseen löysin kuitenkin joku aika sitten kätevän ohjelman kännykkään. Tällä ohjelmalla kuvion saa tehtyä näppärästi vaikka omasta kuvasta tai piirrettyä suoraan kännykän ruudulle.

Näitä ohjelmia on varmasti useita. Itse käytän ohjelmaa nimeltä 8bit Painter. Se asennetaan siis ilmaisohjelmana omaan puhelimeen. Siihen voi ladata oman kuvan, joka muokkaa kuvan haluamallesi pikseli-, eli kuviomäärälle, tai vaihtoehtoisesti kuvion voi piirtää itse haluamalleen koolle.

Alla hieman esimerkkejä. Muutin esimerkiksi kissan ja tulppaanit kirjontakuvioksi.

Neulekuvion piirtäminen

Itse käytin 8bit Painter ohjelmaa siis kukkakuvion piirtämiseen. Halusin sukan varteen kukkakuvion ja valitsin 32 x 32 kaavion koon. Minulla oli sukassa siis 64 silmukkaa, joten kuvio tuli varteen kahteen kertaan.

Aluksi voi maalata pohjan omalla värillä. Päälle voi piirtää niin monta kertaa kuin haluaa, tai kokeilla erilaisia muita vaihtoja. Minä piirsin aika simppelin kuvion, jota oli kuitenkin haastava neuloa yhdessä Netflixin kanssa.

Kirjoneuleessa kannattaa huomioida myös pitkät langanjuoksut. Itse tein vähän liian kireän sukan varren, mutta neulekuvio näkyy siitä silti ihan ok. Löysemmässä mallissa näkyisi toki vielä paremmin.

Vinkkejä kuvion piirtämiseen kuvanpiirto-ohjelmalla

  • Valitse ohjelmasta kuvioalusta, joka sopii omaan silmukkamäärääsi. Eli esim 8 x 8 koko mahtuu kahdeksalla jaollisiin silmukkamääriin.
  • Kaikkia silmukoita ei ole pakko käyttää pituussuunnassa.
  • Valitse vain se määrä värejä, kuin mitä kuvittelet voivasi kuljettaa työn mukana. Esim. 2-3 on ihan sopiva.
  • Huomioi kuviossa liian pitkät langanjuoksut yksittäisillä pisteillä tai huomioi langanjuoksut neuloessa.
  • Ota kuvakaappaus valmiista piirroksesta. Tämä ihan siltä varalta, ettei kuvio tallennu oikein ja saat pidettyä piirroksen sellaisena kuin olit sen suunnitellut.

Pitsikuvion tai muun neulekuvion piirtäminen Stitch Fiddlessa

Itse olen pitkään piirtänyt lähes kaikki neulekuviot excelillä. Tämän postauksen myötä sain kuitenkin vinkin loistavaan sivustoon, joka laskee neuletiheyden mukaan myös kaavion koon ja mittasuhteet oikein.

Nettisivun Stitch Fiddle kautta neulekuvion suunnittelu onnistuu myös pitsille, briossille tai palmikoille. Itse olen vasta ohjelman testivaiheessa, mutta se vaikuttaa kuitenkin todella hyvältä. Varsinaista erillista ohjelmaa ei ole kännykkään, mutta ohjelma toimii hyvin nettiselaimen kautta.

Ohjelmaan voi luoda myös oman tallennetun kansion, johon tallentaa kaikki luodut mallit ja piirrokset. Kuviot tulee ohjelman kautta siis kätevästi valmiiksi mallikuvioiksi. Kannattaa kokeilla!

Nämä sukat olivat sukkalahjakortin sukat. Ne menivät siis lahjaksi, ja lahjakortin saaja oli itse suunnitellut sukat. Minä vain toteutin tuon kukkakuvion ja neuloin sukat kaapista löytyvillä langoilla.

Nämä sukat neuloin tuttuun tapaan varpaasta varteen. Tein niihin jälkijättöisen kantapään ja yhdessä sukassa oli siis 64 silmukkaa. Varren jätin ilman resoria, ja siitä tuli aika hauska näinkin.

Toivottavasti tästä ohjelmasta on apua ja inspiraatiota myös sinulle kuvioiden piirtämiseen. Toki ruutupaperi toimii aina myös hyvin! 😉

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ekologiset vaatteet ja käsityöt

  Viime päivien uusi ilmastoraportti kosketti toki minuakin. Olen jo nuoresta asti valinnut elämäntapani siten, että se ottaa huomioon ekologiset

Miniryijyt ja matot kudontakehyksellä

Miniryijy saatu, yhteistyössä Kässäkerho Pompom   Olen jo pitkään ihaillut ryijyjen uutta tulemista. Unikuun terapiahuone on esitellyt aivan mahtavia miniryijyjä,