Lapsen Työpöydän Maalaaminen
| | | | | | | |

Puisen työpöydän uudistaminen ja maalaaminen

Työpöydän Maalaaminen Lapsen Valinta
Työpöydän Maalaaminen Lastenhuone

Eskarilainen muuttui nopeasti koululaiseksi, ja vain vuosi ison remontin jälkeen, muuttui huoneen ilme jälleen. Osasyynä oli niin kissan jalkaleikkauksen vaatiman eristys, kuin myös jouluna lahjaksi saadut rummutkin. Huoneeseen ei siis enää mahtunut siellä aiemmin ollut perintönä saatu pyöreä pöytä.

Kierrätetty pöytä ja sen maalaus

Eräällä reissullani paikalliseen kierrätyskeskukseen näin ohimennen tavallisia työpöytiä rivissä. Tajusin, että lapsi on kyllä pyytänyt pöytää itselleen, ja kirppispöytä voisi sopia tähän väliin. Niinpä ostin 20 eurolla peruspöydän, ja pari päivää myöhemmin kävimme lapsen kanssa valitsemassa siihen sopivan maalin.

Lapsi itse halusi siis sinisen pöydän. Hän olisi halunnut oikein tummansinisen, minä taas harmaaseen taittuvan. Joten kompromissina yritimme sovittaa sinistä sopimaan edes jotenkin huoneen nykyisiin väreihin ja tapettiin. Oikea sävy löytyi, ja ostin sitä 0,4 l kokoisen purkin.

Pöytä maksoi siis 20 € ja maalipurkki sävytettynä noin 25 €. Ihan kohtuuhintainen pöytä siis!

Työpöydän Maalaaminen Tarv Ikkeet
Koululaisen Työpöydän Maalaaminen
Työpöydän Maalaaminen Eriväriset Nupit
Työpöydän Maalaaminen Kissa Apuri
Työpöydän Maalaaminen Lapsen Pöytä

Pöydän hiominen ja maalaaminen

Puolisoni hioi pöydän ja poisti samalla vetolaatikoiden nupit. Hionnan jälkeen hän maalasi pöydän, ja itse pöytälevy maalattiin kahteen kertaan. Nupit maalattiin kaapista löytyneellä valkoisella maalilla, sillä halusimme vähän lisää eloa niillä pöytään. Olisi toki voinut maalata myös vaikka raitoja noihin laatikoihin, mutta sitä lapsi ei enää halunnut.

Se on puupöytä, ja maalattavissa vielä uudelleen. Maalina käytimme vesiliukoista kalustemaalia.

Koululaisen huoneen muu kalustus ja sisustus

Tuoli löytyi jo valmiina kotoa, ja sopi hyvin lapsen huoneeseen. Nyt lapsi pääsee siis ehkä edes ainakin joskus piirtämään oman pöytänsä äärelle, vaikka tuskin hän siinä kovin paljon läksyjään tekee.

Hän itse myös on sisustanut huonettaan. Yhdeltä seinältä löytyy yhdessä valittu tapetti, ja pöytäseinustalla tapettiin sopiva maaliseinä. Yksi seinä on ikkunalle, ja korkein seinä on täysin valkoinen. Sininen puupöytä sopii huoneeseen siis nyt hyvin.

Lapsen itse maalaama taulukin pääsi jo kuvien ottamisen jälkeen pöydän ylle seinälle. Se vasta sopiikin sisustukseen.

Toivottavasti tällä setillä mennään nyt vuosia, ja pöydän voi onneksi maalata suosikkivärien muuttuessa taas uudelleen.

Muut lastenhuoneiden vinkkini

Työpöydän Maalaaminen Lapsen Sisustus
Työpöytä Lapselle Maalaaminen
Työpöydän Maalaaminen Lapsen Taide
Työpöydän Maalaaminen Lastenhuoneen Sisustus

Similar Posts

5 Comments

  1. Kiva pöytä ja tärkeintä, että on mieluisa käyttäjälleen. Vain ensimmäinen kuva näkyi minulle.

    1. Kiitos Anne huomiostasi! Kuvat olivat tosiaan pudonneet matkalla jonnekin, mutta nyt niiden pitäisi näkyä 🙂

  2. Meille tuli nyt äkkinäinen tarve työpisteille kotona nykytilanteesta johtuen. Piti ottaa ullakolta vanhaa pöytää sekä tuolia, ja alkaa maalaamaan uutta pintaa. Annettiin kans kaikkien valita pöytänsä värit, ja saivat lapset maalata niitä koulun käsityötunnin työnä.vv

    1. Wau miten hieno idea ja toteutus, siis yhdistää koulun käsityöt tähän samaan. Ihanaa luovuutta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.