-Supersuositut käsityöohjeet

Taivaalliset vegaaniset browniet

Taivaallisen Hyvät Vegaaniset Browniet

Arjessa parhaimmat leivonnaiset syntyvät välillä silloin, kun kaivaa kaapista tarvikkeita ja miettii mitä niistä voisi syntyä. Käytämme mielellämme hävikkiruokaa hyväksi, ja tällä kertaa johonkin piti saada hyödynnettyä kikherneiden liemi, eli aquafaba.

Aquafaban käyttäminen leivonnassa

Aquafaba toimii kananmunien tavoin. Se on kuitenkin täysin vegaanista, ja kikherneiden maku häviää vaahdottamisen yhteydessä. Siitä voi tehdä marenkeja, kääretorttuja, kakkupohjia tai vaikka näitä herkullisia brownieita. Sitä kannattaa vatkata tehosekoittimella, sillä vatkausaika on aika pitkä. Toki muullakin vatkaimella onnistuu, jos käsi vaan sen jaksaa.

Kun vaahto on niin kovaa, että siinä pysyy huippu pystyssä, on se valmista. Marenkia varten kannattaa vatkata vielä pidempään, niin pitkään että koko vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää nurinperin.

Aquafabaan sopii ilmeisesti muidenkin purkkipapujen liemi. Itse olemme todenneet kikherneliemen parhaimmaksi, ja purkkien merkilläkään ei ole ollut suurta vaikutusta eri vaahtoihin. Mutta kun siis pääruoaksi tekee jotain kikherneistä, kannattaa muistaa samalla suunnittelulla myös jälkiruoka ja valuttaa kikherneiden neste säilöön. Se säilyy jääkaapissa pari päivää, mutta sitä voi myös pakastaa.

Maidottomat Vegaaniset Browniet

Nämä browniet ovat siis maidottomat ja munattomat. Niiden kuuluukin jäädä tahmaiseksi ja keskeltä hitusen löysäksi, jotta suklaa on oikean taivaallista suussa.

Ja sitähän se on, taivaallista varsinkin teen, kahvin tai muun lämpimän juoman kanssa nautittuna!

Vegaaniset browniet ohje, pellillinen

  • Tarvikkeet
  • n. 3 dl aquafabaa (kahdesta tölkistä kikherneitä)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 6 dl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua vaniljaa
  • 300 g kasvipohjaista leivontamargariinia

Ohje

Vaahdota aquafaba esim. yleiskoneella pehmeäksi vaahdoksi kananmunien tapaan (eli kun vaahtoa nostaa hieman vispilällä, siihen jää pieni huippu). Sekoita kuivat aineet toisiinsa. Kääntele varovasti vaahdon sekaan puolet kuivista aineista ja lisää sen jälkeen seokseen sulatettu, hieman jäähtynyt margariini. Kääntele sen jälkeen sekaan loputkin kuivat aineet, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty.

Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 ˚C:ssa 20-25 minuuttia. Herkku on valmis, kun se irtoaa hieman pellin reunoista ja pinta näyttää rapealta. Sen kuuluu jäädä keskeltä hieman raa’aksi, eli vielä niin että ”tikkuun tarttuu taikinaa”. Anna jäähtyä ja koristele esim. tomusokerilla.

Herkulliset Vegaaniset Browniet
Vegaaniset Browniet Aquafaba
Vegaaniset Browniet Ohje

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

RW

Tänä sunnuntaina kaikki loksahti kohdilleen – JäRjestelin pihan kivet RiWiin. – WaRpaiden välissä oli kukkia.         –

Synttärikoristeet kaapin antimista

  Tällä viikolla juhlimme nelivuotiasta. Niin, en vieläkään ymmärrä miten siitä rääpäleestä on jo kasvanut tyttö jonka hiukset kasvaa nopeammin

Vaatteiden nimikointi

  Sunnuntai-iltana tajusin lasten lähtevän seuraavana aamuna päiväkotiin kesän aikana ommelluissa vaatteissa. Vuosi sitten merkityt vaatteet on jo käytännössä kaikki

Lapsen housujen korjaus

Minua on odottanut jo pitkään housukasa, tarkalleen ottaen 8 rikkinäiset housut. Osa lapsien suosikkeja, osa saanut osumaa jo uransa alkuvaiheessa.