-Supersuositut käsityöohjeet

Taivaalliset vegaaniset browniet

Taivaallisen Hyvät Vegaaniset Browniet

Arjessa parhaimmat leivonnaiset syntyvät välillä silloin, kun kaivaa kaapista tarvikkeita ja miettii mitä niistä voisi syntyä. Käytämme mielellämme hävikkiruokaa hyväksi, ja tällä kertaa johonkin piti saada hyödynnettyä kikherneiden liemi, eli aquafaba.

Aquafaban käyttäminen leivonnassa

Aquafaba toimii kananmunien tavoin. Se on kuitenkin täysin vegaanista, ja kikherneiden maku häviää vaahdottamisen yhteydessä. Siitä voi tehdä marenkeja, kääretorttuja, kakkupohjia tai vaikka näitä herkullisia brownieita. Sitä kannattaa vatkata tehosekoittimella, sillä vatkausaika on aika pitkä. Toki muullakin vatkaimella onnistuu, jos käsi vaan sen jaksaa.

Kun vaahto on niin kovaa, että siinä pysyy huippu pystyssä, on se valmista. Marenkia varten kannattaa vatkata vielä pidempään, niin pitkään että koko vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää nurinperin.

Aquafabaan sopii ilmeisesti muidenkin purkkipapujen liemi. Itse olemme todenneet kikherneliemen parhaimmaksi, ja purkkien merkilläkään ei ole ollut suurta vaikutusta eri vaahtoihin. Mutta kun siis pääruoaksi tekee jotain kikherneistä, kannattaa muistaa samalla suunnittelulla myös jälkiruoka ja valuttaa kikherneiden neste säilöön. Se säilyy jääkaapissa pari päivää, mutta sitä voi myös pakastaa.

Maidottomat Vegaaniset Browniet

Nämä browniet ovat siis maidottomat ja munattomat. Niiden kuuluukin jäädä tahmaiseksi ja keskeltä hitusen löysäksi, jotta suklaa on oikean taivaallista suussa.

Ja sitähän se on, taivaallista varsinkin teen, kahvin tai muun lämpimän juoman kanssa nautittuna!

Vegaaniset browniet ohje, pellillinen

  • Tarvikkeet
  • n. 3 dl aquafabaa (kahdesta tölkistä kikherneitä)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 6 dl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua vaniljaa
  • 300 g kasvipohjaista leivontamargariinia

Ohje

Vaahdota aquafaba esim. yleiskoneella pehmeäksi vaahdoksi kananmunien tapaan (eli kun vaahtoa nostaa hieman vispilällä, siihen jää pieni huippu). Sekoita kuivat aineet toisiinsa. Kääntele varovasti vaahdon sekaan puolet kuivista aineista ja lisää sen jälkeen seokseen sulatettu, hieman jäähtynyt margariini. Kääntele sen jälkeen sekaan loputkin kuivat aineet, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty.

Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 ˚C:ssa 20-25 minuuttia. Herkku on valmis, kun se irtoaa hieman pellin reunoista ja pinta näyttää rapealta. Sen kuuluu jäädä keskeltä hieman raa’aksi, eli vielä niin että ”tikkuun tarttuu taikinaa”. Anna jäähtyä ja koristele esim. tomusokerilla.

Herkulliset Vegaaniset Browniet
Vegaaniset Browniet Aquafaba
Vegaaniset Browniet Ohje

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Aakkosista kolmeenkymmeneen

  Isosisko on ollut tänä syksynä erityisen kiinnostunut aakkosista, numeroista, laskemisesta, lukemisesta ja kirjoittamisesta. Kun lapsen oma ikä on vielä

RW

Tänä sunnuntaina kaikki loksahti kohdilleen – JäRjestelin pihan kivet RiWiin. – WaRpaiden välissä oli kukkia.         –

Polttarit ja mökkiviikonloppu

    Järjestimme viikonloppuna ystävällemme polttarit mökillä. Tulossa on lapsettomat häät, joten lapsiystävälliset polttarit tulivat ehkä hieman yllättäen, samoin kuin