-Supersuositut käsityöohjeet

Lukunurkka lastenhuoneeseen

lasten kirjahylly

IMG_4907

lukemaan oppimisen taito

lukunurkka verhoilla

 

Tällä hetkellä julkisuudessa on puhuttu paljon lasten ja nuorten heikentyneestä lukutaidosta. Lapset oppivat kyllä lukemaan jopa aiemmin kuin kymmeniä vuosia sitten, mutta lukutaito ei kehity siihen että koko ikäluokka lukisi esim. kokonaisia kirjoja. Tekstit lyhenevät, ja oikeinkirjoitustaidot unohtuvat.

 

Lääke lukemisen vähyyteen on toki lukeminen. Kuin lähes sattumalta, myös PikkuSisko oppi kesällä lukemaan itse. Nyt nämä kaksi alle kouluikäistä lastani lukevat paljon keskenään, toisilleen, ja myös meille vanhemmille. Meillä on luettu kirjoja rikki, liian vähän, nukuttamiseen, rentoutumiseen ja myös ihan vain omaksi iloksi. Nyt kun molemmilla on myös omat kirjastokortit (palkinto lukutaidosta), pyörii hyllyissä aina myös isot pinot lainakirjoja.

 

 

IMG_2097

lasten lukunurkkaus

 

Lapsista on tullut myös pala palalta itsenäisiäsempiä. He saattavat sulkea ovensa, ja puuhastella keskenään tai yksin omassa huoneessan jopa tunteja kerrallaan. Oli siis aika ottaa lastenhuoneen pimeä nurkka käyttöön, ja tehdä siitä lukupesä.

 

Ostimme jo joku aika sitten Ikeasta vaijerin, joka kiinnitettiin kahden seinän väliin. Ompelin siihen verhon paksusta vaaleasta kankaasta, ja sisustukseksi sopi vielä lapsen itse taiteilema taulu, isojen tyynyjen kera. Iltasatuja luetaan kuitenkin yhä meidän aikuisten toimesta, ja tällä hetkellä odotamme innolla uusimman Harry Potterin kuvitettua versiota. Sekä myös Tatut, Patut, Risto Räppääjät, Onnelit, Annelit ja Herra Hakkaraiset ovat lukulistoilla. Luetaan siis yhdessä!

 

ps. ohje tuollaisen kellertävän ison tyynyn neulomiseen on tulossa ihan pian 😉

 

lukunurkka ja maja lapsille

lapsen taideteos

lukunurkkaus lastenhuoneessa

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Tyynyliinamekko

Tällä viikolla ompeluryhmässämme sai haastaa toisen tekemään jotain, ja minut haastettiin ompelemaan zero waste ompelus. Tämä siis tarkoittaa sitä, ettei

Lapsen suunnittelema keppihevonen

  Perheen PikkuSisko on käynyt pitkään kaupungin kuvataidekoulun järjestämässä Muotoleikki-työpajassa kerran viikossa. Hän leikkii siellä väreillä oman aikuisen kanssa, ja

Hippalot 2016 tulevat!

  Yksi Hämeenlinnan parhaita puolia on laadukas lasten taidekasvatus, ja kesän kohokohtana lasten ikiomat festarit, eli Hippalot. Me osallistumme Hippaloille

Villasukkien parsiminen, kätevät ohjeet

Tänä vuonna aion käyttää pidempään, parsia reikiä ja korjata vanhaa. Jo pitkään työpöydällä odottaneet villasukat pääsivät ensimmäisenä työn alle, kun