| | | | | |

Iso lattiatyyny ontelokuteesta

Yhteistyössä Lankava, lanka saatu

 

Olen jo pitkään haaveillut paksun sisustus- tai lattiatyynyn neulomisesta. Sain siihen mahtavan inspiraation, kun Lankavalta tarjottiin yhteistyössä näytettä Lilli ontelokuteesta. Minä otin kerät innoissani vastaan, ja työstin paloja tyynyyn lähinnä iltaisin.

 

Lilli ontelokude on kierrätysmateriaaleista tehtyä vahvaa kudetta, joka sopii erinomaisesti niin neulontaan kuin virkkaamiseenkin. Tähän itse kehittelemääni tyynyyn riittää kaksi kerää, ja tein siitä myös teille ohjeen. Tyynyn sisuksena on kierrätystyyny perheen vanhoista tyynyistä, sekä myös vähän saumurijätettä tuomassa lisää kierrätysenergiaa ja massaa pysyä lattialla.

 

Lankavan Lilli ontelokude

tyynyn palojen yhdistäminen

kuinka kiinnittää kaksi palaa virkkaamalla

 

Tyyny koostuu siis kahdesta palasta, joista molemmat neuloin nurkasta lähtien. Toinen on sileää neuletta, ja toinen taas aina-oikein neuletta. Olisin toki voinut tehdä molemmista paloista samanlaiset, mutta tällä kertaa halusin kokeilla molempia tapoja. Ja jos tekisin uudelleen, tekisin ehkä molemmat puolet aina-oikein tyylillä.

 

Ohje neulottuun tyynyyn LIlli ontelokuteesta:

Tarvitaan:

koon 6 pyöröpuikot (neulotaan tasona)

koon 6 virkkuukoukku

2 kerää Lilli ontelokudetta

noin 50 x 50 cm sisätyyny

 

Luo puikolle 3 silmukkaa. 

  1. kerros, aloita leventämään säännöllisesti. Neulo ensimmäinen silmukka ensin etureunasta, ja sen jälkeen myös takareunasta. Neulo toinen silmukka samoin. Neulo kolmas silmukka oikein.
  2. kerros, neulo kerros oikein, mikäli haluat aina-oikein neuletta (tai kokonaan nurin, jos haluat sileää neuletta)
  3. kerros, neulo ensimmäinen silmukka ensin etureunasta, ja sen jälkeen myös takareunasta. Neulo silmukat oikein, kunnes jäljellä on kaksi silmukkaa. Neulo toiseksi viimeinen silmukka ensin etureunasta, ja sen jälkeen myös takareunasta. Neulo viimeinen silmukka oikein.
  4. kerros, neulo kerros oikein, mikäli haluat aina-oikein neuletta (tai kokonaan nurin, jos haluat sileää neuletta)
  5. jatka kerroksin 3-4 neulomista, kunnes toinen sivu (ei se jossa on keskeneräiset silmukat) on noin 50 cm.
  6. Neulo kolme kerrosta oikein.
  7. Aloita kavennuskerrokset: Neulo ensimmäinen silmukka oikein. Neulo seuraavat kaksi silmukkaa takareunasta yhteen. Neulo seuraavat silmukat oikein, kunnes kerroksen lopussa on jäljellä 3 silmukkaa. Neulo kaksi silmukkaa etureunasta yhteen, ja neulo viimeinen silmukka oikein.
  8. Neulo kerros oikein, mikäli haluat aina-oikein neuletta (tai kokonaan nurin, jos haluat sileää neuletta)
  9. jatka kerroksien 7-8 neulomista, kunnes jäljellä on 3 silmukkaa. Neulo kaksi silmukkaa oikein, ja vedä ensimmäiseksi neulottu toisen yli. Neulo viimeinen silmukka, ja vedä aiemmin puikolla ollut sen yli. Katkaise lanka, ja vedä se viimeisen silmukan läpi.

 

Tee tyynyn toinen puoli samoin.

 

kahden palan kiinnitys virkkaamalla

palojen kiinnitys virkkaamalla

 

Kun sinulla on kaksi palaa, muotoile ne silittämällä tai kastelemalla ja pingoittamalla neliöiden muotoon.

Kiinnitä palat toisiinsa virkkaamalla kiinteitä silmukoita. Luo ketjusilmukka ja vedä nurkasta silmukka läpi. Pidä lankaa koko ajan palojen alla, ja vedä lanka vastakkaisen puolen silmukan läpi. Nyt sinulla pitäisi olla virkkuukoukulla kolme silmukkaa. Vedä lanka nyt kaikkien niiden läpi. Jatka näin, kunnes sinulla on kolme reunaa kiinni toisistaan.

Voit kiinnittää yhteen reunaan joko vetoketjun, tai virkata siihen napinlävet. Minä itse virkkasin kaikki reunat toisistaan kiinni, eli tämän tyynyn voi avata vain purkamalla virkkausta. Se kuitenkin soveltuu hyvin tyynyyn, jota pestään harvoin. Sisällä minulla on siis noin 50 x 50 cm sisätyyny, jossa on kierrätetty vanhojen tyynyjen sisällöt, sekä myös saumurointijätettä.

 

Nyt siis vaan neulomaan ontelokuteesta!

 

Yhteistyössä Lankava, lanka saatu

 

helppo ohje sisustustyynyn neulomiseen

kaksipuolinen paksu neulottu tyyny

lukunurkkaus lastenhuoneessa

 

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *