-Supersuositut käsityöohjeet

Koululaisen oma huone

Taloa ostaessamme laskimme, että lapset tulevat jossain kohtaa samaan omat huoneet. Niiden pyytäminen alkoi viime syksynä, ja lopulta nyt parin viikon ajan lasten huoneita on sisustettu ja otettu käyttöön.

Remontti säilyi pienenä pintaremonttina, lattiaa lukuunottamatta. Ja se lattia, olen siihen edelleen rakastunut. Lisää lautalattian tai parketin uudistamisesta kannattaa lukea aiemmasta postauksestani.

Seinät ja tapetti

Koululaisen huone rakennettiin pääosin vanhoja tavaroita hyödyntäen. Hän sai itse valita tapetin, ja päätyi Borås Tapeterin herkkään saniaistapettiin. Tapetti on mallistosta In Bloom ja sen nimi on Foxglove 7222. Aika ihana minunkin mielestäni!

Tapettia valittiin kahdelle seinälle. Yhdelle seinälle jäi edellisten asukkaiden maalaama musta liitutaulumaali, ja ikkunaseinä jätettiin ihan valkoiseksi. Sekin olisi tosin tarvinnut vähän korjausmaalia pintaansa, mutta siinä kohtaa puhti loppui kesken. Pahimmat liat jäivätkin onneksi tuon lipaston taakse.

Koululaisen pöydäksi valitsimme kotimaisen Iskun Virta-pöydän. Senkin valitsi koululainen itse, ja se ostettiin jo kesällä pienellä alennuksella. Halusimme, ettei pöytä vie liikaa tilaa, mutta toisaalta että siinä olisi lokeroita, ja että se olisi nimenomaan kotimainen. Tämä pöytä täytti ne odotukset, ja käyttäjä tuntuu olevan tyytyväinen.

Muut huoneen hyllyt ja lipastot ovat käytettyjä. Sänky on vanha kerrossänky, jonka maalautimme lasten ollessa pieniä. Nyt se oli kätevä irrottaa kahdeksi sängyksi, jotka ovat vielä pituudessa jatkettavia. Sänkyä koristaa myös vanha ompelemani päiväpeitto. Siihen sain käytettyä tehokkaasti farkkuja, ja samanlainen löytyy myös toisen lapsen huoneesta.

Huoneen matto löytyi viimeisenä. Ostin sen kirpputorilta aivan liian halvalla. Matto on siis käsin kudottu, ja näyttää siltä että se on myös käyttämätön. Noin 2 metrin matosta maksoin vain 25 euroa, joka kaduttaa minua yhä. Maksaisin käsityöstä mielelläni myös paljon enemmän!

Tämä huone toimi siis aiemmin työhuoneenani. Ilme on siis sekä lattiaremontin, että myös tapetin jälkeen aivan eri. Huoneesta tuli heti valoisampi, harmonisempi ja raikkaampi. Kyllä kannatti!

8 thoughts on “Koululaisen oma huone”

 1. Oma tila on lapsille tärkeää ja kiva, kun olette pystyneet järjestämään sitä omille lapsillenne. Tosi kiva tuli tuosta koululaisen huoneesta. Minäkin pidän tuosta tapetista tosi paljon. Voisin ottaa sitä meillekin johonkin huoneeseen. Huone valoistui kyllä tosi paljon remontin myötä. Lattia on myös kaunis.

  Vastaa
  • Tuo tapetti on kyllä kiva! En ehkä olisi valinnut sitä itse ensimmäisenä, mutta joskus on selkeästi paras luottaa lapsen näkemykseen 🙂

   Vastaa
 2. Hei! Ompa ihanat huoneet!😍 Meillä myös pian edessä yläkertaremontti ja samanlaiset pitkittäissuunnassa jaetut huoneet tulossa. Kiinnostaisi tietää, paljonko on leveyttä ja pituutta huoneilla suurinpiirtein. Meillä on yläkerta vielä 50-luvun kuosissa ja varastokongit vielä purkamattomina, niin on vaikea kuvitella huoneiden kokoa remontin jälkeen🤔

  Vastaa
  • Kiitos Eija! Tuo huone on noin 4 x 3 metriä, mutta siinä ei ole laskettu tuota katon kaltevuutta mukaan. Eli virallisissa mitoissa saattaa olla kapeampikin. Toinen huone raparperitapetilla on lyhyempi, eli se on noin 3 x 3,5 metriä. Ja jännä kyllä, tuo puoli metriäkin tuntuu käytössä paljolta, varsinkin kun sen huoneen ikkuna on varjon suuntaan, eikä sinne tule siis valoa läheskään yhtä paljon kuin tuohon pidempään huoneeseen. Lastenhuoneiksi molemmat ovat kuitenkin täysin sopivat.

   Tosin jos näissä olisi vielä vaatekaapit, olisi tilanne eri. Nyt meidän kaikkien vaatehuolto ja vaatteet sijaitsevat eri kerroksessa kuin nämä huoneet.Yllättävän toimiva ratkaisu muuten sekin. Tsemppiä ja voimia remonttiin! 🙂

   Vastaa
 3. Kiitos vastauksestasi😊 Meillä tulee huoneiden mitoiksi n.tuo 3m x 3,5m. Kiva kun sai vähän käsitystä kuvistasi, miltä tulisi näyttämään. Kiitos, sitä tarvitaan kun 4v ja 5v pyörii jaloissa😅😚

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Salmiakki ja Ilves-mekot

Onneksi olin syksyllä pari kuukautta kankaattomana, sillä nyt on suoraan sanottuna lähtenyt aivan lapasesta. Ensin oli ne Käsityömessut, sen jälkeen

Kotimaiset kangaskaupat, pitkä listaus

  Minulta tiedustellaan säännöllisesti hyvistä ja laadukkaista tarvikkeista. Tällä hetkellä kun pidän myös ompelukurssia, oli aika listata tarvikkeita siitä näkökulmasta.

Poliittisen päättäjän monet puolet

    Olen ollut kaupunginvaltuutettuna nyt reilu puoli vuotta. Kaupunginvaltuutetun toimen lisäksi olen myös Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointilautakunnan jäsen. Olen