| | |

Päiväpeitot kierrätysfarkusta

IMG_0232

IMG_0243

IMG_0254

IMG_0244

 

Lasten kerrossänky on odottanut jo pari kuukautta päiväpeittoja. Lapset saattavat leikkiä sängyissään, tuoda sinne leluja ja lopulta raahata peittojaan majaa varten. Jotta peitot pysyisivät nukkumista varten siisteinä, ompelin minä sänkyihin sopivat päiväpeitot.

Projektin aloin pari kuukautta sitten haalimalla asunnon nurkkiin ja kaappeihin järkyttävän määrän kierrätysfarkkuja. Monta iltaa meni niiden leikkaamisessa, ja vielä kauemmin palojen ompelussa. Pääsin kuitenkin kunnolla vauhtiin vasta kun sain perinnöksi oikean höyrysilityslaudan ja raudan. Hieman kierossa oleva farkkukin taipui suuntaansa kunnon höyryllä ja puhalluksella, ja minä sain inspiraation ommella peitot loppuun saakka.

 

IMG_0260

IMG_0234

Päiväpeitot on mitoitettu 80 cm leveään sänkyyn. Tein niistä hieman lyhyemmät kuin aikuisten vastaava mitta olisi, sillä tulee menemään kauan ennen kuin lasten sängyt venytetään täyteen pituuteensa. Farkkuja näihin meni monta, en edes laskenut miten monet kaikkiaan. Veikkaukseni on lähempänä kymmentä paria, joista jäi toki vielä taskut ja vyötärönauhat käyttämättä. Niille on erillinen projekti onneksi odottamassa tekijäänsä.

Peittojen taakse lapset valitsivat itse mieluisensa kankaat kangaskaappini uumenista. Toivottavasti nyt leikit eivät sotke lakanoita, ja sängyt pysyvät siistimpinä kuin aiemmin. Farkku nyt pysyy hyvänä pitkään, ja takaosan voi vaihtaa vaikka joskus myöhemminkin. Lapset tykkäävät, niin minäkin. Ja kierrätyskeskusten farkkupinot hupenivat edes hieman.

Similar Posts

4 Comments

 1. Voi sä teit sen, mitä oon miettinyt! Kiinnititkö tuon pohjakankaan vaan reunoilta vai teitkö lisätikkauksia? Mulla on tällä hetkellä suunnitteilla päällystää palli vanhoilla farkuilla, en vaan oikein osaa päättää miten toteutan sen. Intoa heikentää varmaankin se, että haaveilin aina pyöreästä pallista, mutta sainkin ovaalin…

  1. En kiinnittänyt vielä edes reunoilta tai tehnyt lisätikkauksiakaan. Sai joku aika sitten perinnöksi oikean höyrysilityshärvelin, jolla osat kiinnittyivät toisiinsa äärimmäisen hyvin. Ajattelin ensin testata pelkällä tällä silittämisellä, ja ainakaan vielä ei näytä siltä että peitot kaipaisivat tikkauksia. Pesun jälkeen voi käydä toisin, mutta toisaalta silloinkin auttaa se höyrysilitys.

   Ja tämä oli yllättävän terapeuttista. Rahista saisi varmaan tosi hienon 🙂

 2. Todella hieno päiväpeitto! Onko tästä ohje/kaava jossakin vai suunnittelitko itse? 🙂 Mietin jo vakavissani päiväpeiton tekemistä…

  1. Hei Crystal, suunnittelin peiton itse, ei siis ole kaavaa missään.

   Leikkasin käytetyistä farkuista noin 20x20cm paloja. Sommittelin niitä suiroiksi halutun peiton leveyden mittaan, ja ompelin ja tikkasin heti saumat päältä. Kun suiroja oli tarpeeksi, sommittelin ne järjestykseen, ompelin ja tikkasin taas päältä. Lopulta kun mitta oli sopiva, silitin ja mittasin minkä kokoinen tausta tarvitaan. Sen ompelin kiinni oikeat puolet vastakkain farkkuun, ja jätin kääntöaukon. Taas kääntö ja silitys, ja kääntöaukko ommellaan kiinni. Moni ompelisi vielä tikkaukset reunoihin, mutta kuten sanottua, milla on niin järeä silityslaite ettei sitä nyt vaadittu. Ainakaan vielä.

   Toivottavasti tästä intoudet, on mukava kuulla jos saa innostusta kylvettyä muuallekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.