| | |

Suomalainen kerrossänky

IMG_8313

IMG_8310

IMG_8321

IMG_8336

IMG_8329

IMG_8326

 

Kesälomamme heti alkumetreillä teimme reissun ystäviemme luokse kerrossänky taka-ajatuksena. Sata puista palaa saatiin sopivasti mahtumaan Opelimme perään, josta ne samat palat kipattiin paikallisen 4H-yhdistyksen työpajalle maalipurkin kera. Työttömät nuoret saivat projektinsa viime viikolla valmiiksi, ja lasten odotus palkittiin.

Tikkaat. Niistä on tullut kaiken alku ja juuri, eli se mistä kaksi lasta voi tapella päivät pitkät. “On vähän paha kiivetä jos ei ole tikkaita” on aika hyvä ilmaisu vajaa nelivuotiaalta siihen, miksi tikkaat ovat joutuneet jo pari kertaa jäähylle. Pienemmän lapsen päästessään nyt pinnojen takaa pois, on nukutuskin toki oma uusi prosessinsa.

Kaiken tämän jälkeen olemme silti aika onnellisia tuosta palojen sekamelskasta. Molemmalla lapsella on omat sängyt, ja lattiatilaa jäi huomattavasti enemmän sille tärkeimmälle, eli leikkimiselle. Leluja siivottiin samalla pois kirpputorille vietäväksi, ja mattokin pääsi pesun kautta taas paikoilleen.

Sänky on Roope-Riikka jatkettava kerrossänky. Molempia sänkyjä voidaan käyttää yksittäin lyhyinä tai pitkinä versioina, ja myös kerrossängyn pituutta voi helposti säätää. Oma versiomme oli puun värinen ennen maalausta, mutta myös värillisiä versioita saa. En tiedä olisimme päätyneet tähän jos olisimme ostaneet suoraan uutena. Nyt tällä sängyllä on kuitenkin jo tarina, ja sekös mikä viehättää vielä enemmän. Tikkaista tullaan kyllä puhumaan vielä.

Similar Posts

4 Comments

  1. Vau! Siitä tuli tosi upea 😀 Ei ihan heti kuvista uskoisi melkein 10 vuotiaaksi sängyksi, joka on nähny jo aika monta muuttoa (meilläkin 4 kertaa!).

  2. Totta tosiaan, se näyttää aivan uudelta!
    Uteliaisuuttani kysyn mitä maaluuttaminen maksoi, hioivatko pohjaa mitenkään vai maalasivatko suoraan päälle?

    1. Hioivat kaikki osat, ja maalasivat kerran tai kaksi. Tarkkaa summaa en osaa sanoa kun laskua ei ole vielä tullut, mutta noin 50-100€ oli puheissa. Toki kyllähän tämä kesti, eikä ole ns. ammattilaisen työtä. Mutta ei sillä niin väliä, saivatpahan nuoret tehdä lapsille hyvän teon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.