kanervikko neuletakki ylhäältä alas
| | | | | |

Kaarrokeneule ylhäältä alas, Kanervikko-neuletakki

Supersuosittu Hnetur-paita herätti paljon toiveita kaarrokeneuletakin ohjeesta. Aika nopeasti päätinkin suunnitella neuletakin, johon voi myös soveltaa Hnetur-paidasta tuttua kuviota. Tämä Kanervikko-neuletakki on kuitenkin suunniteltu alunperin neulottavaksi kahdella värillä, ja te keksitte sille myös nimen. Ja kyllä, näyttäähän tämä vähän kanervikolta.

Ylhäältä pyörönä alas neuletakki

Kanervikko-neuletakki neulotaan siis ylhäältä alas pyörönä. Pääntielle neulotaan lyhennettyjä kerroksia, ja keskelle eteen neulotaan koko neuletakin matkalla apusilmukoita neuletakkia varten. Kuvio koostuu yksinkertaisista ja helposti muistettavista riveistä, joten itse kaarrokekin valmistuu yllättävän nopeasti.

Lopuksi neule leikataan keskeltä auki, ja siihen neulotaan nappilistat. Tähän löytyy kirjalliset ohjeet tulostettavasta pdf-ohjeesta, ja video-ohjeet Kanervikko-verkkokurssilta. Voit siis valita neulotko verkkokurssin ohjeella, johon kuuluu myös tulostettava pdf-tiedosto.

Lanka neuletakkiin

Itse valitsin Kanervikko-neuletakkiin pehmeähkön Cascade 220-villalangan. Paksuudeltaan kyseessä on worsted-vahvuinen lanka. Lankaa myy esim Nurja ja Snurre.

Neuletakkiin voi toki valita muitakin lankoja. Itse olen kirjannut ohjeeseen esimerkkilangoiksi esim Novita Natura, de rerum natura Gilliat, Katia concept Cotton Merino ja Lettlopi. Nämä ovat vahvuudeltaan ja käyttäytymiseltään aika lähellä käyttämääni lankaa, mutta ne eroavat toisistaan paljon materiaalikoostumukseltaan.

Jos siis haluat paksua ulkoiluneuletta islantilaisneuleen tyyliin, on silloin sopivia vaihtoehtoja esim Lettlopi ja Novita Natura. Jos taas toivot neuleesta pehmeää sisälläkin pidettävää neuletta, sopii silloin parhaiten merinovillaa sisältävät langat, esim Gilliatt tai Cotton Merino, tai ohjeessa käytetty Cascade 220. Näiden lisäksi on toki monia muitakin vaihtoehtoja, ja silti suosittelen aina mallitilkun neulomista. Tärkeintä on, että saamasi mallitilkun tiheys vastaa ohjeessa annettua tiheyttä.

Mallitilkusta ja koon valinnasta kerron lisää verkkokurssilla. Lisäksi verkkokurssilta löytyy videot neuletakin eri vaiheisiin, ja esimerkiksi juuri neuletakin aukileikkaamiseen ja napituslistojen neulomiseen. Jos olet siis epävarma taidoistasi, suosittelen verkkokurssia.

kanervikko neuletakki vaaka

Neuletakin ohje

Kanervikko-neuletakki on testineulottu ohje, ja siitä löytyy kuvia esimerkiksi Instagramista tunnisteella #kanervikkoneule.

Voit käyttää neuletakkiin omia suosikkivärejäsi, leikitellä vastaväreillä tai sommitella kuvio jämälangoilla. Voit ottaa myös haasteen, ja yrittää löytää jo valmiina lankalaatikoista löytyviä lankoja.

Koko kannattaa valita käyttäjän rinnanympäryksen mukaan, johon lisää annetun väljyysvaran. Koko valitaan siis valmiin neuleen annettujen mittojen, sekä väljyysvaran mukaan. Koon valinnasta kerron lisää verkkokurssilta löytyvällä videolla.

Neuletakin ohje verkkokurssina

Kanervikko-neuletakista löytyy siis myös verkkokurssi. Verkkokurssilla opit neulomaan neuletakin ylhäältä alas pyörönä, ja siihen liittyviä tekniikoita. Opit kirjoneuleesta, lyhennetyistä kerroksista, hihasilmukoiden luomisesta, neuleen pingottamisesta, aukileikkaamisesta ja nappilistojen neulomisesta. Ohjeet ovat sekä kirjoitetussa, että videon muodossa.

Verkkokurssiin kuuluu myös ladattava pdf-ohje. Eli ostamalla verkkokurssin, saat ladattua myös pdf-ohjeen. Ohje on ladattavissa verkkokurssin kautta, eikä sitä tarvitse siis ostaa erikseen.

Kun ostat verkkokurssin, luot samalla tilin Käsityökekkerit-kauppaan. Näillä tunnuksilla pääset kirjautumaan Käsityökekkerit-kaupan Oma tili-osioon. Omalta tililtä löydät kaikki ostamasi ohjeet ja verkkokurssit, ja pääset kirjautumaan verkkokurssille aina, kun sinulla on siihen tarvetta. Verkkokurssi ja ohjeet säilyvät siis omalla tililläsi vuosia.

Kuvien alta löydät myös linkin ladattavaan pdf-ohjeeseen.

Ihania neulehetkiä!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.