| | | |

Paksu villapaita lapselle

Tukuwool villapaita 2

villapaitaohje

 

Hamstrasin alkukesästä kotimaista Tukuwoolia, kun omistaja ilmoitti päättävänsä lankojen teon. Eipä mennyt aikaakaan, kun Tukuwoolin toiminnan ja langat osti jyväskyläläinen Titityy, ja lankoja saa taas luojan kiitos uudelleen. Hyvin hamstratuista langoista oli siis tehtävä jotain, jotta kohta voisi hamstrata myös uusia Tukuwool värejä.

 

Tukuwool on ohutta ja riittoisaa. Tein niistä jo viime syksynä yhden vauvanpeiton virkkaamalla ja nyt tuli tarve paksuille lasten villapaidoille. Siihen sovelsin Tukuwoolia neulomalla sen kaksinkertaisena. Vllapaidan ohje on helppo ja nopea, ja lanka kyllä hieman pehmenee loppuhöyrytyksessä.

 

Olen siis tehnyt teille ilmaisen ohjeen helposta lapsen villapaidasta, joka neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Voit ladata ohjeen ja vaikka tulostaa sen, tai tallentaa vaikka kännykkään tai tabletille.

 

Paksu lapsen villapaita kotimaisesta Tukuwoolista:

Koot: 74/80 – 146/152 cm

Silmukkatiheys 10 cm = 18 silmukkaa

Menekki ja muut tiedot alla olevasta linkistä, jonka PDF tiedoston voit ladata ilmaiseksi.

Lapsen villapaita ohje Tukuwoolista

 

Aiemmasta nokkosvillapaidasta poiketen tämä alkaa jo suoraan aika korkealtakin pääntieltä. Huomaa että neulotaan tosiaan kaksinkertaisella langalla ja 5 puikoilla, ja onnistuu ilman yhtäkään ommeltavaa saumaa.

 

Kuvissa oleva paita on noin 100cm lapsen päällä, ja on siis kokoa 98/104 cm.  Suosittelen valitsemaan koon lapsen pituuden mukaan! Neulan tarvitsee vain loppupäättelyihin. Toivon että annatte myös palautetta onko ohje toimiva 🙂

 

Virkatun lippapipon ohje löytyy täältä ja täältä.

 

villapaita lapselle

tukuwool ohje

tukuwool paita lapselle

tukuwool lapsen paita

 

Similar Posts

5 Comments

 1. Tosi kivan näköinen villapaita! Kiva kun oot jaksanut kirjoittaa ohjeen ja vielä noin monelle koolle. 🙂

 2. Hei! Ja kiitos kivasta ohjeesta. 🙂 Meidän herkkähipiäinen ei siedä Tukuwoolia – osaisitko vinkata, mitä (mulesing-vapaata) merinovillaa (mielellään yksinkertaisena) ohjeessa voisi käyttää?

  1. Hei Tuulia,

   anteeksi että huomasin vasta nyt vastata kysymykseesi!

   Itse voisin suositella jotain fingerin vahvuista merinovillaa, kuten PomPom Donegalia, mutta kuten tässäkin, kaksinkertaisena. Aina kannattaa tehdä myös tilkku josta voit laskea että silmukkamäärä ja käsiala täsmää jota kuinkin ohjeen 10=18 silmukkaa. Rintalan tilalta löytyy myös villaa, mutta nekään ei ole merinoa :/

 3. Hei, mahtaisiko Novitan 7 veljestä-lanka olla yksinkertaisena hyvä tähän paitaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *