-Supersuositut käsityöohjeet

Kirjoneulesukat ilman kirjoneuletta

img_9462

img_9457

 

Tein jo jokin aika sitten syksyiset sukat Novitan Nallesta. Ihastelen huimasti kirjoneuletta ja sitä jaksavia neulojia, oma kärsivällisyyteni ei siihen kuitenkaan riitä. Halusin sukkiin kuitenkin jotain muutakin kuin tavallista raitaa, kirjoneuletta ilman kirjoneuletta.

 

img_9491

 

 

Erittäin oiva vinkki kirjoneuletta karttaville on nostetut silmukat. Eli siis käytännössä olen nostanut valkoisia silmukoita aina kaksi kerrosta, jonka jälkeen taas yksi valkoinen kerros. Seuraavat silmukat olen nostanut yhtä silmukkaa kauempaa, jolloin tuloksena on vinoraitaa. Joka kolmas kerros on siis kokonaan valkoinen kerros, ja ne kaksi välissä on aina pohjavärillä, valkoiset silmukat nostaen. Käytännön neulominen on kuitenkin neulomista yhdellä langalla, se toinen kulkee mukana kuten raidoissakin. Helppoa, nopeaa ja silti mukamas kirjoneuletta.

 

Neuloin sukat siis Novitan Nallesta, ja aloitin 64 silmukalla ja 3 puikoilla. Kuvioiden jälkeen kavensin pois 6 silmukkaa, neuloin resoria ja loput sukasta aivan normaalisti. Normaalin sukan ohjeen löydät vaikka aiemmasta räsymattosukkien ohjeesta, toki silmukkamäärät voivat olla hieman erit. Toisen sukan päähän neuloin enemmän valkoista, jotta tunnistan kumpi on kumman jalan sukka.

 

Lämpimiä syksyisiä iltoja teillekin kutimien parissa!

 

img_9485

img_9448

*teksti sisältää affliate linkkejä

 

 

10 thoughts on “Kirjoneulesukat ilman kirjoneuletta”

    • No sä oletkin ihan kreisi, tämä on tällaisille riman alittajille 😉 Mutta saa tämänkin vedettyä liian kireälle, kiristää vaan sitten korkeussuunnassa.

      Vastaa
    • Kiitos Laura, tämä on niin helppoa että kokeile ihmeessä! Aloitin tekemään myös sellaisia sukkia, joissa lanka pysyy edessä kun silmukoita nostetaan, eli jää tavallaan lenkiksi eteen. Siitä tulee todella mielenkiintoista.

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Käsityökirjasuositukset

  Olen viime aikoina panostanut taas käsityökirjojen hankintaan. Joulun tienoilla ostin itselleni joululahjaksi Molla Millsin Virkkurin, josta asia oikeasti lähti.

Kauluspaita arkivaatteeksi (sis. alennuskoodi!)

Yhteistyössä Named Luulin tietäväni jo tyylini ja kaikki siihen liittyvät printtitoiveenikin. Kun #paitamaaliskuu kuitenkin läheni, huomasin ostavani kukkakangasta kauluspaitaan. Kyllä,

Pipo miehelle

  Olen innostunut neulomaan itselle ja lapsille, ja vihdoin alkusyksystä mieheni vihjaili myös olevansa pipon tarpeessa. Sain luvan käydä ostamassa