-Supersuositut käsityöohjeet

Kaarrokepaita Hämeenlinnasta inspiroituneena

Helmikuussa erään sosiaalisen median keskustelun jälkeen löysin itseni pohtimasta millaiselta Hämeenlinna-aiheinen paita voisi näyttää. Kaikki eteni todella nopeasti, ja no lähes seuraavana päivänä olin lehden haastattelussa asiasta.

Olin jo päässyt hypistelemään lankoja, uutta tulevaa 100% kotimaista villalankaa, sekä näin värikartankin. Pohdin kuka voisi neuloa paidan, ja mikä kuvio saisi kaupunkilaiset innostumaan paidan neulomisesta. Suunnittelijalle nämä ovat aika tavallisia pohdintoja, ja tässäkin tapauksissa kuvio vaati monta mallitilkkua ennen lopullista muotoutumistaan.

Vanaja-paita Wetterhoffille

Välillä teen siis ohjeita myös lankakaupoille ja lehdille. Tällä kertaa pääsin suunnittelemaan ohjetta siis Wetterhoffille, heidän uudelle Wanja-langalleen. Aiheena oli asukkaiden itse toivoma Hämeenlinna-aiheinen kaarrokepaita. Päätimme, että paita neulotaan ylhäältä alas pyörönä, ja kirjoneule olisi mahdollisimman helppoa myös aloittelijoille.

Koska kirjoneule on paidan katseidenvangitsija, päätin sisällyttää kirjoneuleeseen Hämeenlinnasta tuttuja kuvioita. Näin mielessäni linnan kaariholvit, alueella kasvavan kylmänkukan, kaupungin läpi kulkevat raiteet ja järvet. Näin myös Aulangon näkötornin, mieleni perukoihin päätyneen logon ja tutut värit.

Lopulta suunnittelin paitaan kokoja niin lapsille, kuin aikuisillekin. Paidassa on yhteensä 13 kokoa, ja paitaan käytetään kolmea eri väriä. Olen suunnitellut myös monia värityksiä, jotka ihanat kaupungin taitavat neuloja neuloivat mallineuleiksi. Kiitos siis Riitta-Hannele, Marilla ja Riikka upeiden paitojen neulomisesta! Kuvat ovat Wetterhoffin kuvia, ja lisää löytyy heidän sivuiltaan.

Hämeenlinna-aiheinen kaarrokepaita

Paita on siis suunniteltu Wanja-langalle, ja ohjeen voi ostaa suoraan Wetterhoffin verkkokaupasta. Jos ostat paitaan langat, saat ohjeen kaupanpäälle. Ohjeen voi ostaa myös sellaisenaan, sekä käyttää toki muitakin värejä.

Kuvion koko on riippuvainen paidan koosta. Tästä johtuen paidoissa voi toistua vähän eri kuvioita, riippuen minkä koon valitsee. Itse neuloin lasten koon, ja lanka kuin soljui puikoilla. Vaikka itse alunperin ihastuin eniten tuttuihin oranssiin taipuviin väreihin, mutta kun näin muut värit mallien päällä, ihastuin toki niihinkin. Varsinkin alla oleva vähän hempeämpi malli sopii yllättävän moneen käyttöön, eikä siitä heti päälle päin ehkä edes huomaa yhteyttä Hämeenlinnaan. Halutessaan siis voi myös kätkeä hieman kotiseuturakkauttaan, tai sitten näyttää sitä kunnolla kaikille.

Mielenkiintoista onkin nähdä, kuinka paljon paitoja on syksyllä jo kaupungin katukuvassa. Itse taidan toki neuloa yhden paidan vielä itselleni, kunhan päätän millä väreillä siitä tulisi mahdollisimman minun näköiseni. Eli otanko ihan tuon alkuperäisen värin, vai ehkä jotain ihan muuta? 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kankaisten tila

      Retket Hämeenlinnassa jatkuvat. Tällä kertaa kävimme poimimassa kesän maut ja tuoksut pakastimeen Kankaisten tilalta. Kankaisten tila sijaitsee

Lampunvarjostin vanhoista pitseistä

  Hamstraan kipputoreilta vanhoja pitsejä. Kengät, laukut tai muut eivät yleensä inspiroi kirppareilla minua tarpeeksi, mutta kasa perikunnan myymiä pitsiliinoja

Uudet Kujeet

    Ennen joulua listasin kotimaisia kenkien valmistajia, ja siinä samassa päätin ostaa itselleni uudet hieman siistimmät talvikengät. Haaveilin Kujeiden

Villavaatteiden ompelu ja huolto

  Välikausivaatteissa meillä luotetaan villan voimaan. Laadukas villa peittoaa tekokuidut moneltakin ominaisuudeltaan, ja villavaatteita voi oikeastaan käyttöö koko vuoden ympäri.