-Supersuositut käsityöohjeet

Kesäiset shortsit lapsille

Lapset jättivät minulle ompelutilauksensa jo joku aika sitten. Ensimmäisten helteiden saapuessa yksiäkään lyhyitä housuja ei kuitenkaan löytynyt, ja jo kolmannen hellepäivän aamuna kaikki t-paidatkin olivat pesussa.

Aikaisin jätetty tilaus ei siis toiminut, sekään. Mutta pienellä (aika isolla) painostuksella sain kuin sainkin ommeltua shortsit lasten hoitopäivän aikana. Ompelin kahdet, joita molemmat voivat myös surutta käyttää. Näiden koko taisi olla 134 cm, eli tulevalle koululaiselle ovat vielä hitusen liian isot.

Shortsien kaava on Mekkotehdas Koululaisen tyyliin kirjasta. Nämä ovat lyhimmällä lahjepituudella, ja ompelin molempiin myös taskut. Lisäksi lisäsin vyötärölle sekä kuminauhan että nauhan. Käytännössä kaikki tarvikkeet löytyivätkin omista laatikoista. Toinen nauha on muistaakseni vanha kengännauha ja toinen taas anopin kätköistä. Harmaat shortsit ovat joustocollegea ja toiset taas NOSHin ruutua.

Näiden kaveriksi ompelin vielä parista minulle sopimattomaksi käyneestä mekosta isommalle lapselle t-paitoja. Hyödynsin niin paljon vanhoja saumoja kuin mahdollista, ja kanttasin pääntiet framilonilla. Ohje framilonilla kanttaamiseen löytyy suositusta postauksestani parin vuoden takaa.

Kesä on vallan ihanaa aikaa! Tänä kesänä isompi aloitti myös uuden harrastuksen, johon nämä shortsit tulivat todellakin tarpeeseen. Kuulemma nyt pituus on todella hyvä, joten voi olla että minun tarvitsee ommella vielä yhdet jalkapalloshortsit ohuemmasta kankaasta pelikentille.

Myös paitojen kaava löytyi Mekkotehdas Koulutyttöjen tyyliin kirjasta. Kaava olikin reilumpi kuin kuvittelin, joten nämä paidat todellakin menevät vielä ensi kesänä. Olisin käyttänyt luottokaavaani Paapiin kaavakirjasta, mutta kirjani toinen kaava-arkki oli hukkunut jonnekin. Eli nyt tarvitsee muokata uusia paitakaavoja jostain muualta. Harmi!

Joko kesävaatteet on teidän perheessä kunnossa? Itselläni tuntuu että ompeluinto vasta pääsi vauhtiin 😉

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Puuvillasta kesämekko

  Viikolla seitsemän voi miettiä jo kesää. Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, joten siitä voi ihan hyvin alkaa haaveilla

Eskarilaisen oma huone

Yläkerran lattiaremontin yhteydessä molemmat lapset saivat siis omat huoneet. Eskarilainen mietti omansa sisustusta ja väriteemaa pitkään. Ensin haaveina oli kaupunkimaalaus

Villavaatteiden ompelu ja huolto

  Välikausivaatteissa meillä luotetaan villan voimaan. Laadukas villa peittoaa tekokuidut moneltakin ominaisuudeltaan, ja villavaatteita voi oikeastaan käyttöö koko vuoden ympäri.