| | | | | | | |

Kesäiset shortsit lapsille

Lapset jättivät minulle ompelutilauksensa jo joku aika sitten. Ensimmäisten helteiden saapuessa yksiäkään lyhyitä housuja ei kuitenkaan löytynyt, ja jo kolmannen hellepäivän aamuna kaikki t-paidatkin olivat pesussa.

Aikaisin jätetty tilaus ei siis toiminut, sekään. Mutta pienellä (aika isolla) painostuksella sain kuin sainkin ommeltua shortsit lasten hoitopäivän aikana. Ompelin kahdet, joita molemmat voivat myös surutta käyttää. Näiden koko taisi olla 134 cm, eli tulevalle koululaiselle ovat vielä hitusen liian isot.

Shortsien kaava on Mekkotehdas Koululaisen tyyliin kirjasta. Nämä ovat lyhimmällä lahjepituudella, ja ompelin molempiin myös taskut. Lisäksi lisäsin vyötärölle sekä kuminauhan että nauhan. Käytännössä kaikki tarvikkeet löytyivätkin omista laatikoista. Toinen nauha on muistaakseni vanha kengännauha ja toinen taas anopin kätköistä. Harmaat shortsit ovat joustocollegea ja toiset taas NOSHin ruutua.

Näiden kaveriksi ompelin vielä parista minulle sopimattomaksi käyneestä mekosta isommalle lapselle t-paitoja. Hyödynsin niin paljon vanhoja saumoja kuin mahdollista, ja kanttasin pääntiet framilonilla. Ohje framilonilla kanttaamiseen löytyy suositusta postauksestani parin vuoden takaa.

Kesä on vallan ihanaa aikaa! Tänä kesänä isompi aloitti myös uuden harrastuksen, johon nämä shortsit tulivat todellakin tarpeeseen. Kuulemma nyt pituus on todella hyvä, joten voi olla että minun tarvitsee ommella vielä yhdet jalkapalloshortsit ohuemmasta kankaasta pelikentille.

Myös paitojen kaava löytyi Mekkotehdas Koulutyttöjen tyyliin kirjasta. Kaava olikin reilumpi kuin kuvittelin, joten nämä paidat todellakin menevät vielä ensi kesänä. Olisin käyttänyt luottokaavaani Paapiin kaavakirjasta, mutta kirjani toinen kaava-arkki oli hukkunut jonnekin. Eli nyt tarvitsee muokata uusia paitakaavoja jostain muualta. Harmi!

Joko kesävaatteet on teidän perheessä kunnossa? Itselläni tuntuu että ompeluinto vasta pääsi vauhtiin 😉

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.