-Supersuositut käsityöohjeet

Kesäiset shortsit lapsille

Lapset jättivät minulle ompelutilauksensa jo joku aika sitten. Ensimmäisten helteiden saapuessa yksiäkään lyhyitä housuja ei kuitenkaan löytynyt, ja jo kolmannen hellepäivän aamuna kaikki t-paidatkin olivat pesussa.

Aikaisin jätetty tilaus ei siis toiminut, sekään. Mutta pienellä (aika isolla) painostuksella sain kuin sainkin ommeltua shortsit lasten hoitopäivän aikana. Ompelin kahdet, joita molemmat voivat myös surutta käyttää. Näiden koko taisi olla 134 cm, eli tulevalle koululaiselle ovat vielä hitusen liian isot.

Shortsien kaava on Mekkotehdas Koululaisen tyyliin kirjasta. Nämä ovat lyhimmällä lahjepituudella, ja ompelin molempiin myös taskut. Lisäksi lisäsin vyötärölle sekä kuminauhan että nauhan. Käytännössä kaikki tarvikkeet löytyivätkin omista laatikoista. Toinen nauha on muistaakseni vanha kengännauha ja toinen taas anopin kätköistä. Harmaat shortsit ovat joustocollegea ja toiset taas NOSHin ruutua.

Näiden kaveriksi ompelin vielä parista minulle sopimattomaksi käyneestä mekosta isommalle lapselle t-paitoja. Hyödynsin niin paljon vanhoja saumoja kuin mahdollista, ja kanttasin pääntiet framilonilla. Ohje framilonilla kanttaamiseen löytyy suositusta postauksestani parin vuoden takaa.

Kesä on vallan ihanaa aikaa! Tänä kesänä isompi aloitti myös uuden harrastuksen, johon nämä shortsit tulivat todellakin tarpeeseen. Kuulemma nyt pituus on todella hyvä, joten voi olla että minun tarvitsee ommella vielä yhdet jalkapalloshortsit ohuemmasta kankaasta pelikentille.

Myös paitojen kaava löytyi Mekkotehdas Koulutyttöjen tyyliin kirjasta. Kaava olikin reilumpi kuin kuvittelin, joten nämä paidat todellakin menevät vielä ensi kesänä. Olisin käyttänyt luottokaavaani Paapiin kaavakirjasta, mutta kirjani toinen kaava-arkki oli hukkunut jonnekin. Eli nyt tarvitsee muokata uusia paitakaavoja jostain muualta. Harmi!

Joko kesävaatteet on teidän perheessä kunnossa? Itselläni tuntuu että ompeluinto vasta pääsi vauhtiin 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Aarrekid kankaista omat aarteet

  Selätin vihdoin parisen viikkoa jatkuneen ompelujumini. Lapset kaipasivat kaappeihinsa paitoja, sekä vyötäröltä puristamattomia leggingsejä. Minä kaivoin kaapista Aarrekidin luomukankaat

Bloggarit muodin kärjessä?

  Noin vuosi sitten Mehukekkereillä oli juuri alkanut vuoden mittainen tekstiilienkierrättämiseen liittyvä haasteeni, ja ensimmäisinä viikkoina syntyi matot jotka innostivat

Juhannushetket

Kuten moni muukin, mekin nautimme viileästä ja sateisesta juhannuksesta. Emme edes mökkeile, mutta juhannuksen tanssilattia valmistui juuri parahiksi. Puistot ovat

Mekkosuunnittelija

  Perjantai-illan ompeluhaasteena oli ommella vaate, jossa on kovaa ja pehmeää. Lapsi halusi itselleen mekon, ja yhteisen kangasvalintamme jälkeen hän