-Supersuositut käsityöohjeet

Itse tehtyjä vauvalahjoja

pipo ja tumput vauvalle

Vietimme viikonloppuna taas rentouttavan päivän ystävien ja lasten kanssa, samalla juhlien ystävämme viimeisiä hetkiä raskautensa kanssa. Talomme täyttyi keskustelusta, lasten äänistä ja mukavasta yhdessä olemisesta. Uuden vauvan tulo kaveripiiriin on aina juhlan aihe, ja on ollut hienoa juhlistaa näitä iloisia tapahtumia yhdessä vuosien aikana. Tässä annankin vinkit itse tehtyihin vauvalahjoihin.

Mitä neuloa tai virkata vauvalle lahjaksi?

Yhteisen lahjamme lisäksi tein ystävälleni itse setin, jolla pärjää Suomen kesässä ihan hyvin vastasyntyneen kanssa. Jo aiemmin olen tehnyt lähipiiriin ja työkavereille syntyneille vauvoille peittoja, ja alla ohjelinkkejä vauvanpeittoihin.

  • Vauvanpeitto virkattuna
  • Helppo neulottu vauvanpeitto
  • Paloista neulottu peitto

Peiton lisäksi loistava vauvalahja on toki villasukat, ja niistä toki junasukat. Itse olen kokenut ne juuri parhaiksi pienillä vauvoilla ja vähän isommillakin, tai toisaalta myös ystäväni neulomat kantoliinasukat olivat mitä mainioimmat. Lue siis tästä ohje hieman muodistettuihin junasukkiin, jotka on neulottu varpaasta varteen.

Mitä ommella vauvalahjaksi?

Ompelun puolellakin on paljon vaihtoehtoja. Nyt ompelin omalla pipokaavallani pipon, sekä sen kaveriksi vielä kahdet tumput. Suosittua pipo-ohjetta voi varioida korvaläpällisellä pipolla, tai lukea alta vinkit muihin ohjeisiin. Pipon kangas on ostettu Verson Puodilta, ja junasukkien lanka on Austermann Steppia.

sateenkaarijunasukat
junasukat

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Palmikkopipo ja raitahuivi

  Tämän viikon vinkkinä on palmikot. En itse jaksa juurikaan lukea ohjeita, vaan suunnittelen työt omassa päässäni. Tai oikeastaan mies

Joulufiilis

    On vihdoin alkanut tuntumaan jo hieman joululta. Eilinen lumisade sai koko perheen hymyilemään, ja mäkeä on laskettu ihan

Vaatteen korjaus, vetoketjun uusiminen

  Tällä viikolla viikon kierrätysvinkkinä on korjausompelut. Milloin olet viimeksi korjannut vaatteen, jotta se pääsisi taas uudellee käyttöön? Oletko ommellut