-Supersuositut käsityöohjeet

Vauvan pipo korvaläpillä

 

Sain lukijalta pyynnön, että tekisin ompeluohjeen vauvan narulliseen ja korvaläpälliseen pipoon. Mikä loistava pyyntö, jonka päätin toteuttaa ihan saman tien.

Vauvan pipoon löytyy siis kaava aiemmin julkaisemastani pipokaavasta. Niistä pienin koko on vauvalle, noin 6-18kk ikään asti. On toki totta, että useimmiten vauvalle olisi kätevintä pipo, jossa on sekä korvaläpät että myös narut. On nimittäin todella ärsyttävää korjata koko ajan vauvan pipoa kesken leikkien, ja jo kävelevillä taaperoilla narullinen pipo on huomattavan kätevä myös päiväkodissa.

Joten aiheestakin lukija lähetti oivan pyynnön, ja minä päätin tällä kertaa spontaanisti toteuttaa toiveen Instagram Storiesin kautta.  Koko videon, kaavan piirrosta ompeluohjeineen pääsee siis katsomaan Mehukekkerit instasta tai tästä linkistä.

 

Korvaläpällisen pipon kaavan voi siis helposti piirtää itse peruspipon kaavasta. Piirrä kuvan mukaiset läpät molemmille sivuille, vauvan kokoon noin 5 cm pitkät. Mitä isompi koko, niin lisää pituutta aina 1 cm lisää. Leikkaa kankaasta 4 kpl kaavan mukaisia kappaleita. Naru on hyvä olla noin 15-20 cm pitkät puuvillanauhat. Itse esim. ompelin ne vinonauhasta.

 

 

Ompele ensimmäisenä jokaisen kappaleen päälaella olevat muotolaskokset. Tikkaa sen jälkeen yhteen kappaleista alaosaan kiinni narut, yksi kummallekin puolelle noin 1 cm sivusaumasta. Huomaa tikata nauha siten, että se jää ns. oikean puolen päälle.

Ompele sen jälkeen alasaumat. Eli aseta toinen kappale tämän nauhallisen päälle, ja ompele kurvikas alasauma. Tee samoin kahdelle muullekin kappaleelle. Nämä jäävät siis ilman naruja. Silitä saumat auki.

Tämän jälkeen pipo ommellaan samoin kuin ommeltaisiin pipo paloista. Suosittelen katsomaan linkin videon, tai sitten seuraamaan tuon Instastoriesin videon.

Eli pipo ommellaan niin sanotusti pussiin. Toinen pipopala asetetaan toisen sisään, oikeat puolet vastakkain. Sen jälkeen ommellaan sivusaumat, ja toiseen sivuun jätetään kääntöaukko. Muista pitää narut siten, ettet ompele niitä vahingossa sivusaumaan kiinni!

 

Pipo käännetään ja ommellaan kääntöaukko kiinni nurjalle puolelle. Pipo on myös hyvä silittää kunnolla, ja viimeiseksi siihen voi ommella vielä vaikka oman ompelumerkin toiseen korvaläppään. Ja mikäli haluaa, voi päälaelle kiinnittää myös vaikka tupsun.

 

Toivottavasti tästä ohjeesta oli hyötyä ja iloa. Lisää videoita kannattaa katsella InstaStoriesissa, ja niitä voi toivoa sinne myös lisää. Ja ps, tämä pipo arvotaan myös instassa uudelle omistajalleen!

 

 

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

7 thoughts on “Vauvan pipo korvaläpillä”

 1. Paljonkohan pituutta uskaltaisin lisätä korvaläpille kokoon 50cm?🤔 olen etsinyt tällaista selkeää ohjetta. Kiitos siitä👍👍👍

  Vastaa
  • Kyllä minä tuohon kokooon lisäisin ehkä 6-7 cm korkeat korvaläpät. Tosin voi olla, että on myös parempi hitusen madaltaa koko pipon korkeuttakin 🙂

   Vastaa
 2. Hei! Korvaläpällisen pipon kuvat houkuttelee ompelemaan, mutta en onnistunut avaamaan ohjettasi Instagramissa. Johtunee varmaan siitä että en ole Ig-käyttäjä. Onko kaava ja ohje saatavilla muuta kautta? 😊

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kukkamekko ja jakku lapselle

Viime kesänä ommeltu Nuppuprintin juhlamekko alkoi olla isommalle lapselle jo pieni. Onneksi olin ostanut kaappiin myös uutta Nuppuprintia palan, joten

Tiikerit mekoissa

  Olen yrittänyt päästä eroon Mätsäävien Mekkojen -syndroomastani. Syndrooma on erittäin vaikea, eikä siihen ole keksitty selvää ulospääsyä. Mitä isommat

Yöpuvun ompelu lapselle

    Heti alkuaikojen koliikkivauvan huudoista päästyämme olemme olleet tarkkoja niin omista, kuin lastenkin uniajoista. Samat iltarutiinit toistuvat yhä illasta

Inspiraatiota syksyyn

  Olen tehnyt isoja ja pieniä ostoksia syksyn kunniaksi. Nauttinut kirpeistä syysaamuista, katsonut lehtien leijailua maahan, surrut ihmisten lisääntynyt vihaa